Медии откриха сходство в отравянето на Навални и Гебрев

Германските лекари се свързали с български колеги
27 авг 2020 09:53, Елка Василева
51
Медии откриха сходство в отравянето на Навални и Гебрев
Снимка: архив, БГНЕС

Германските лекари от клиниката "Шарите", които лекуват руския опозиционер Алексей Навални, са се свързали с българските медици, лекували бизнесмена Емилиян Гебрев, отровен в България през 2015 г. , пишат "Инсайдър", "Шпигел" и "Белингкат", информира руският всекидневник "РБК". Според посочените издания разговорите между германските и българските медици показват, че експертите от "Шарите" виждат сходство между двата инцидента.

Експерти, цитирани от "Шпигел", смятат, че Навални е бил подложен на въздействието на същото вещество от групата на органофосфатите, с каквото е бил отровен Гебрев. Към тях спадат инсектициди и нервни токсини като например заринът и препаратът "Новичок", се казва в материала.

На 24 август германските лекари заявиха, че клиничните данни от прегледа на Навални говорят за отравяне. От клиниката уточниха, че интоксикацията може да е били предизвикана от вещество от групата на активните съставки на инхибиторите на холинестеразата. Конкретното вещество засега не е определено.

Още по темата

Емилиян Гебрев и синът му Христо се почувстваха зле в София в края на април 2015 г. Гебрев изпадна в кома. Според цитирани в медиите експерти от университета в Хелзинки двамата може да са били отровени с "Новичок". След месец здравословното състояние на бизнесмена започна да се подобрява, но през май 2015 г. се наложи той отново да бъде лекуван в болница, припомня "РБК".

През ноември 2019 г. "Инсайдър", "Шпигел" и "Белингкат" съобщиха, че към отравянето на Гебрев може да са били причастни осем сътрудници на руското военно разузнаване.

Единият от тях – Сергей Федотов /според изданията истинското му име е Денис Сергеев/ може да е причастен също и към отравянето на бившия офицер от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му в Лондон, писаха "Инсайдър" и "Белингкат". Британската страна заяви, че Скрипал са били отровени с „Новичок“, произведен в Русия. Москва отрича обвиненията в причастност към отравянето.

Както пише „Шпигел“ в публикация от 26 август, ако бъде доказано, че Навални е отровен с вещество от групата на „Новичок“, това ще предизвика въпроси как се е случило това, тъй като веществото може да попадне в организма не само чрез течности, но и чрез горните дихателни пътища и през кожата, посочва "РБК".

Навални се почувства зле на 20 август по време на полет от Томск за Москва. Самолетът извърши кацане в Омск, където руският опозиционер беше хоспитализиран. Оттогава той е в кома. Руските лекари извършиха редица изследвания и стигнаха до извода, че случилото се не е отравяне. На 22 август Навални беше транспортиран за лечение в Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
Медии откриха???? - времето, когато свободните Медии бяха способни да откриват и разследват истински сензации отмина отдавна. Днешните фейк Медии са подвластни на Глобалистическата Олигархия. Масово-промитите мозъци на Запад трудно схващат тази промяна. Но Тръмп разбира това добре.......................................Аз също!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"руснаците строят стени, за да спрат наплива от хора, които искат да се заселят там"---------------------------------------------Има време, казва КитоМного дни са в този срок
46
1
 
5
 
! Отговори
ПОП Грую преди 3 години
Медииии казали кои верва днес на медиии аахаахаах
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не думай!Не може да бъде!Аз не вярвам!Това са лошите капиталисти!Хахаха!
44
5
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
А тия камери като ги има навсякъде, заснели ли са как скачат лекарите от прозорците по време на коронакризата? Това за богатите и блестящите сибирски градове няма дори да го коментирам ахахахахаха руснаците строят стени, за да спрат наплива от хора, които искат да се заселят там ахахахах
43
5
 
2
 
! Отговори
> преди 3 години
До До 23/27"Той роб на руснаците и е по добре от теб дето си роб на обратните наклонности..."Аз те питах защо си доброволен роб на руснаците, тъй че дай отговор.
42
3
 
1
 
! Отговори
> преди 3 години
До до >Не ми отговори, защо си ДОБРОВОЛЕН роб на руснаците?За здравия разум, всеки който претендира за такъв и види дългата редица от противници на Путин застигнати от най-различни нещастия, вече е наясно, какво казва здравия разум, тъй че не можеш да имаш претенции, че имаш здрав разум.Давай отговора на въпроса направо.
41
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40"На мен ми е интересно защо немците не пратиха специалисти на място в руската болница да потвърдят или отрекат изследванията, ами настояваха да вземат Навални при себе си. Така оставят съмнения за манипулиране на резултатите под външен натиск."Те пратиха специалисти. Иначе сега щяхме да си говорим за Навални в минало време. Друг е въпроса, че не могат да пратят цели болници с лаборатории, с които сами да си проверят хипотезите.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само първобитен може да пита "как да го лекуват в първобитни условия в руската болница?". За разлика от първобитнитепокрайнини на ЕС, навсякъде в Русия има камери. Има ги и в руските болници. Ако не си толкова първобитен и знаеш какво е Яндекс, попитай го и той с удоволствие ще ти покаже условията в омската болница. Между другото ще гледаш със зяпнала уста един от многото чисти, подредени, зелени, богати и блестящи сибирски, руски градове.
39
5
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 3 години
И как да го лекуват в първобитни условия в руската болница? Плюс това за какво манипулиране може да става на въпрос когато идва човек в кома, уж полагаш неистови усилия да го спасиш и накрая категорично заявяваш, че не е отровен...Демек 'ми той така си беше' ахахахаха
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ми прозвуча като "Медиите откриха сходство в пръдните на китаец и ***"
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми е интересно защо немците не пратиха специалисти на място в руската болница да потвърдят или отрекат изследванията, ами настояваха да вземат Навални при себе си. Така оставят съмнения за манипулиране на резултатите под външен натиск.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В България прокуратурата вместо да разследва отравянето на Гебрев, се опитва да му открадне бизнеса."Първо се поинтересувай кой е Гебрев и тогава дрънкай глупости. Досието му е дълго и включва нелегален трафик на боеприпаси в САЩ, нелегален трафик на оръжия към конфликтни зони, както и пране на пари през Дунарит.
35
4
 
3
 
! Отговори
5 преди 3 години
Първо Русия отричаше да е отравяне.Сега разследва отравяне от чужда държава.Бахтии лъжците и убийците дет са тия гаадовее!!!
34
0
 
3
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
Хора , работата на медиите да правят сензации или поне да измислят гръмки заглавия ...иначе ще умрат от глад.Абсолютно съгласен съм , че ако някой професионалист е трябвало да убие някой, той просто би го убил, а не би му правил неясни отвари в стил"кака Пена" . Друг е случая ако това е предупреждение за жертвата.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
33, те и с друго се опитват да ни заблудят. Новичок не е се използва като снайперска винтовка.Новичок е БОВ за масово поразяване. Минимална доза убива цял квартал.
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България прокуратурата вместо да разследва отравянето на Гебрев, се опитва да му открадне бизнеса. Кажете сега, че Гешев не бил слуга на Путин.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Британската страна заяви, че Скрипал са били отровени с Новичок, произведен в Русия."Вие този Новичок за нищо го нямате вече, сякаш са хапове за разхлабване а не БОВ. Разберете, че след контакт с Новичок играта приключва и няма такъв филм като влизане в болница. Разработен е с тази цел- да те вкара на два метра под земята, а не в токсикологията.
30
0
 
5
 
! Отговори
Цацаров преди 3 години
В тоалетната Навални е ял сандвич с рукола, това обяснява всичко. Това е сходството със случая Гебрев.
29
0
 
1
 
! Отговори
Пак се прочухме преди 3 години
И пак не с добро. Съдба..