Лукашенко има рожден ден, а десетки хиляди излязоха отново на улицата

120 души бяха арестувани
30 авг 2020 18:45, Нели Христова
40
Лукашенко има рожден ден, а десетки хиляди излязоха отново на улицата
Снимка: БГНЕС

Със саркастични поздравления към управляващия вече повече от четвърт век Беларус Александър Лукашенко десетки хиляди негови сънародници се събраха на масов протест в Минск днес следобед.

"Честит рожден ден, плъх!", скандираше множеството на централния площад на независимостта.

За над 120 арестувани още преди да стигнат до площада информират новинарските агенции, позовавайки се на очевидци.

Митинг има за пореден път и близо до президентския дворец, където миналата седмица Лукашенко демонстрира, че държи ситуацията под контрол, като пристигна с хеликоптер и въоръжен с автомат "Калашников".

По повод 66-ата си годишнина днес той получи покана от руския президент Владимир Путин да го посети в Кремъл в близките седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
1
 
! Отговори
комунизъм=бедност преди 3 години
Изводът е ***, където има *** народ има комунизъм(социализъм), а където има комунизъм(социализъм) се живее много бедно и безперспективно.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я престанете с тази Беларус.......там нещата са ясни, Русия ще се погрижи! Я по-добре напишете за изборите в Черна гора!!! Управляващите тю-тю!!!!!! Бравос.......после и в другите държави на Балканския полуостров!
35
3
 
3
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
До 34Наш Тодор си изживя старините като арестант, докато хората скандираха "правешкия овчар" под прозорците му.
34
3
 
1
 
! Отговори
До Рашко преди 3 години
Наш Тодор си доживя старините, както и бодигардът му иска от догодина да си гледа старините, но хората на заврения зет искат от тази
33
4
 
2
 
! Отговори
До 3800 преди 3 години
В интерес на истината, погледнах през прозореца, за да видя "дараците" ииии..."най-скапаната" кола на паркинга пред нас е форд мондео, поне 2012 година.
32
6
 
5
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Да сте чували за диктатор, който се е пенсионирал и е изживял спокойно старините си? Е, няма и да чуете за такъв :) Свобода за Беларус!
31
1
 
7
 
! Отговори
3800 преди 3 години
Kато гледам с какви автомобили се движат - евтинки, ама НОВИ - и погледна през прозореца каква сбирщина от дараци пуфти по улиците на ЕВРОАТЛАТНИЧЕСКА България - много им е зле на белоруснаците, ама много. Като дойде свободата и 20% станат безработни - ще е малко късно. Ще отговорят ли тогава 1% мандрамуняци с чуждоезични никове, дето пишат глупости от по 100 акаунта? Ще върнат ли всичко на мястото му? Едва ли. Справка: "незалежна украйна" - чернобачкатори в полша.
30
9
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Най-важното е че протестиращите млади хора са със бяло-червено-белия флаг на свободната и независима от Москва Беларус. Беларус започна своето възраждане, беларусите стават нация, и това е най-важното за влизането им в ЕС.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До15. Берлин е 4 000 000 души за 300 арестувани. Минкс колко са с покрайнините. И хората се срамуват като влезат на туризъм в Европа от жалкия си живот. Винаги в страх да не изгубат работата си, да не им вземат и малката свобода. А са толкова близки до съседите си Полша, Латвия,Естония, Литва.
28
5
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Кога е рождения ден на Со рос ?...... Питай Арман Бабикян, той е в Управителния съвет на Клуб Отворено общество Варна.
27
6
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Навремето последната снимка на Алиенде беше с калашник в ръка. Да не стане и с Батя същата работа
26
3
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Благодаря на админа,който не ми изтри коментара,а само ми поправи вулгаризма относно фамилията на Владимир Владимирович.Явно има свестни в управлението на този сайт.Или-пробудили се!
25
1
 
1
 
! Отговори
Им маме проблем преди 3 години
С тая ригидна зодия тоя ще им .. на беларусците.
24
5
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Лукашенко е мъж на място.Не като Владо ,на който му стиснаха топките юдейо-масонските ложи и той се предаде!
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога е рождения ден на Со рос ?
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко се оказа патриот и защити страната от короната като не обяви извънредно положение и не въведе хиляди безсмислени мерки.
21
7
 
15
 
! Отговори
сравнението преди 3 години
Беларус задоволява на 100% нуждите си от месо-СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО!А къде е евроатлантическа България-внос на свинско70% на говеждо85%,ябълки от шляхтаджийска полша,също гъби,яйца и заразено пилешко!Домати-гръцки,турски,скопски!Номбър 17 трагедия е когата си на 1оо% зависим от евроатлан6тическата си глупост!
20
5
 
9
 
! Отговори
Луда работа преди 3 години
Народа на Беларус излезна да честити рождения ден на Лукашенко. А тук ги наричат фашисти. Лукашенко ще разбере кои сте тези които наричате народа на Беларус фашисти и ще ви подгони с автомата.
19
5
 
11
 
! Отговори
Луда работа преди 3 години
Къде ги виждате тези фашисти. Нали скоро беше парада на победата над фашизма от преди 75 години.
18
5
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Внимавай, Лук!!! Володя Володиевич черпи гостите си с чай. Такъв му е обичаят.