Две деца от 125 СУ са заразени с коронавирус

Класовете им са под карантина
5 окт 2020 18:11, Нели Христова
11
Две деца от 125 СУ са заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Деца от първи и седми клас са заразени с коронавирус в столичното 125 СУ. Това съобщиха от РЗИ.

На 05.10.2020 г. в Столична РЗИ е подадена информация  към  районния епидемиолог на район Младост от директора на 125 СУ, във връзка с потвърдени случаи на Корона вирусна инфекция СOVID 19 на ученици от 1-ви  и 7-ми клас.

Последно те са посетили учебното заведение на 2 октомври.

Децата са от едно семейство и са изследвани като контактни на баща си, който е с положителен PCR–тест от 03.10.2020г. По препоръка на училищните власти двете деца и майката са изследвани на следващия ден. Децата са  с положителен PCR–тест от 04.10.2020г., а теста на майката е отрицателен.

Извършено е епидемиологично проучване  и е връчено предписание от 05.10.2020г., за предприемане на необходимите противоепидемични мерки. Двата класа са поставени под 14-дневна карантина, както и учителката на началния клас.
На 29.09.2020г. на РУО са предоставени всички указания изпратени от Министерство на здравеопазването, както и имейл и телефон за директна връзка, различен от дежурния за цялата страна между директорите на столичните училища и СРЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Будна съвест преди 3 години
И защо трябва да се всява паника, а директорката да бъде разпъвана на кръст? Училищата били развъдник! А кварталните заведения, тези в центъра, МОЛ - овете, хипермаркетите, протестите - те не са ли развъдник? Крайно време било да се мине на дистанционно обучение. А бе Вие деца ограмотявали ли сте, обучавали ли сте някога някого, че сте толкова компетентни по образователно-обучителните ВЪПРОСИ? Спрете се вече! Стига с тези изолатори! От стреса кой ще ни спаси?
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Две деца от 125 СУ са заразени с коронавирус"Звучи като "Две деца от 125 СУ са прокажени"Мое близко дете разви алергия от дезифенктантите и в училище за него е агония, защото се страхува да се изкашля - за да не го "изпратят в изолатора" и децата да го намразят, че може да ги зарази... Сутрин с рев тръгва на училище.Защо нямаме милост поне към децата...
9
1
 
8
 
! Отговори
Неясно малко преди 3 години
За карантинираните класове няма ли тестове? Да не чакат в тия 14 дни някое да прояви симптоми, за да го тестват? Ами ако ги прояви на 15-тия ден, като се върне на у-ще?
8
1
 
4
 
! Отговори
Bilko преди 3 години
Така,дали има информационно затъмнение-има коронован от 2 курс-може би вече двама от определена специалност от Техническия университетСофия-всички второкурсници от тези специалности,имали контакт с помещения в които са били двамата заразени в петък-02,10,2020 им е казано да напуснат университета и да не припарват до там.Никаква информация повече-колко време,как ще продължат да учат.Тази вечер преподавателка е излъгала ,че е чакала студенти за онлайн лекция а студенти не са се включили.Проверете
7
6
 
18
 
! Отговори
333 преди 3 години
Очакван резултат от едно необмислено решение на правителството.Играе се на руска рулетка със живота на населението.Училищата са прекрасно място за разпространение на вируса.Крайно време е да се премине към онлайн обучение докато още не е късно.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес 2 класа,а утре и останалите. Нали не си мислите,че тези дечица не си комуникират? Не се засичат в стола на обяд например или на влизане/излизане от училището? Ами в класната стая, какво прави другия не контактен випуск,учещ в същата стая в следобедната смяна? Или хигиенистката е дезинфекцирала всичко, озонирала е въздуха,след което е проветрила? Тъпо е как пожертваха най-уязвимата група хора,защото тези дечица имат родители,баби и дядовци с Телк-ове.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2деца а на колко от останалите направиха тест безплатно както като има един положителен от някое държавно ведомство го затварят и на всички правят безплатни тестове Е това какво Политика
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе бъдете хора а не щрауси проблема няма да изчезне като си заровим главата в пясъка
3
7
 
3
 
! Отговори
Железничар без КОВИД преди 3 години
Няма коронавирус в 125 училище!Има локомотив 44 125 "Неви" - локомотивът е една готина ***.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Нали не си ти не е твоито семейство ! Такива като теб с птичи мазък където си мислят че вирус няма или това е световна конспирация да хора който ходят ръсят вируси на всякъде и никога с никой не се съобтазяват
1
4
 
5
 
! Отговори
Радко преди 3 години
И?