Кобрата: Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права

Кубрат Пулев реагира на обвиненията в расизъм
16 окт 2020 09:40, Нели Христова
55
Кобрата: Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права
Снимка: БГНЕС

"Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му!" - така Кубрат Пулев коментира обвиненията от страна на Великобритания, че е направил расистки коментар спрямо опонента си Антъни Джошуа. Българинът се пошегува, че тенът на британецът е по-добър от неговия, а на Острова приеха това прекалено остро.

Още по темата

Ето пълният коментар на Пулев, публикуван в личния му блог:

Приятели,

Следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното:

Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа.

Именно на това постоянно уча малките ми племенници.

Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата.

Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му!

Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам.

2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си!

Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно!

Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.

👊🏻😊👊🏻

Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес (вчера-б.р.) и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кобра не си прав хем си българин. В България например ако си се родил комунист или си внук - правнук на комунист то живота ти ще бъде песен не само тук но и вцелия свят.
35
0
 
1
 
! Отговори
тен и целувка преди 3 години
Какво би станало ако Кобрата го целуне приятелски дали ще го съдят като в хамерика.
34
0
 
2
 
! Отговори
Дупясе преди 3 години
Само специалиста по права и свободи карадагоиъ още не се е изходи по въпроса, сигурно не се е консултирал с почетния доктор по проблемите на сифилиса .!.
33
0
 
11
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
Не виждам нищо расистко в изказването на Кубрат. Джошуа наистина има по-добър тен от неговия. Ако беше казал, че имат еднакъв тен, пак ли щеше да е расизъм?И откога представители на нация, колонизирала Индия, Австралия, части от САЩ и Африка, поробвайки местните, има наглостта да обяви в расизъм представител на нация, която никога не е имала колонии и роби и която е била поробена 5 века и то с любезното съдействие на същата тази английска нация?
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АПСОЛЮТНО ГРЕШНО И ТЪПОИЗКАЗВАНЕ,ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС СЕ РАЖДАЛ С ЕДНАКВИ ПРАВА,СПОРЕД МЕН НЯМА ТАКОВА НЕЩО.
31
1
 
3
 
! Отговори
Марвин преди 3 години
Пульо за категорията си има много рехав удар. Не знам дали е от техниката му, май толкова си може. А простащината му е отделен въпрос... Аз лично не искам да такива хора да ни създават лошо име в чужбина, но това си е мое мнение. Няма шанс срещу Джошуа, това го знаят и промоутърите му. Винаги се е бил в нагласени мачове, за да може да си вдигне рейтинга. Черният ще му отвинти главата и после пак ще слушаме *** му оправдания - че можел да стане, че мафията била срещу него и те подобни.
30
0
 
5
 
! Отговори
Божият син преди 3 години
Никой не е чувал разноцветните да реват за равни задължения, да живеят депесетата по всички земни кълбета .!.
29
0
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Е, отказвам се! Като че ли си му мерил удара? Не ми се спори с капацитети придобили знания от гледане на спортни предавания по ТВ. Дебат със същества тип циментови глави е безсмислен! Лек ден!
28
0
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Излиза,че на теория съм прав,а в същото време признаваш за изненадите в бокса. Значи не е само на теория.Такива срещи има още много. Особено при кикбоксьорите. Лошото е, че при каквито и да е размени,няма ли нокаут в повечето случаи победата се дава на фаворита, особено ако се играе на негова територия. Затова някога Константин Божилов(киокушин карате)докато България си създаде име, тренираше и надъхваше бойците да мачкат противника до нокаут! И успя!Световна сила сме там, но това е друга тема.
27
0
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До 40 не ми копирай ника- глупаво съм ? ами що пък дА НЕ СЪМ? тИ СИ УМНО ЩОТО ))ХАХАХАХХАХ
26
2
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО 35 -аххахахахахахахахах))))))) пък може и да го "хване" разстройство? хахахаахаха
25
3
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
При Тайсън Изненади НЯМА!! Железният направо ги тупаше като тъпани и подскачаха от тежките жестоки тупалки идващи със светкавична бързина и ярост!! Изненаданите бяха претендентите му)) Чудя се при условие че още първите десет срещи с 10 победи-Никой опонент не вярваше че е истина -След 20 срещи с 20 победи -Пак му излизаха неподготвени и изненадани-ХАХАХАХАХАХА
24
3
 
4
 
! Отговори
СС преди 3 години
Има теоретична възможност Джошуа като замахне към Пулев да му се отклони ръката и сам да се нокаутира, има такива случай. казвам го за тези дето казват че нямало такъв удар който да нокаутира Джошуа...
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права"------------------------------Каквато и общочовешка истина да напишеш, винаги рискуваш да влезеш в противоречие с някой от силните на деня. Помня, преди няколко години един бивш президент на Пиндостан каза, че те /народът му/ са Изключителни.
22
3
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Тука вече навлизаме в Теорията на Вероятностите -Джошуа да се заблее в публиката докато му пляскат- и Нашият да използва момента и да му изпращи едно кроше ))хахахахахахахах
21
1
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Всичко е относително и мач с мач не си приличат. И какво като е Джошуа? Да не би да си присъствал на тренировките на двамата? Знам, че типично по български искаш нашия да падне най-зрелищно за да злорадстваш. Може и така да стане. Не съм гадател. Но пак да напиша за неразбралите - при тежките НИКОГА нищо не знае! Предлагам да оставим, ако сме живи и здрави коментарите за след срещата!
20
3
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
напълно съм съгласен с Коментар 27
19
2
 
6
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Не се научи как се говори. Това не е като в България да се смеем на коментарите на Венци Стефанов. По света всяка дума трябва да я премисляш преди да я кажеш, защото иначе могат да те сринат медиите.... Явно Нашия не си е научил урока от Сушито
18
1
 
7
 
! Отговори
БургаШки лешпер преди 3 години
Не мога да разбера защо се обиждат тъмнокожите! Ами бледолика блондинка ли е, що е???
17
2
 
4
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Кобрю Философ, Винету, Дисидент Алабалист.