Фургони пред болниците за бързи тестове от 6 ноември

Резултатите се отчитат за 10-15 минути при 96% сигурност
24
Фургони пред болниците за бързи тестове от 6 ноември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 6 ноември, 13:00 часа, трябва да има мобилни пунктове за тестване за COVID-19 пред всяка болница. Това заяви директорът на болница "Света Екатерина" в София проф. Генчо Начев пред Нова тв.

Още по темата

По думите му става въпрос за изискване по заповед на здравния министър. „Ние също ще разкрием такъв пункт. Дали ще вземем за тази цел фургон или ще използваме откъснато от болницата помещение, ще се реши”, допълни Начев.

В тези пунктове, за които настоя премиерът Бойко Борисов вчера, ще се правят антигенни тестове.

„Това са по-бързи тестове от PCR - за 10-15 минути има около 96% сигурност в диагностицирането на коронавирус", обясни проф. Начев.

 Идеята е още там, в пунктовете, да има сигурна диагноза и съвет какво да се прави.

„По разпореждане на РЗИ сме разкрили и още 5 легла за заразени с коронавирус”, каза още той.

Според него в сегашната ситуация не може да има „чиста от COVID болница". „Това е пълна илюзия. Затова според мен трябва всяка болница, независимо колко е специализирана, да се подготви и да има отделение за пациенти с коронавирус”, каза още той.

Проф. Начев смята, че има два сценария за разпространението на коронавируса у нас. Оптимистичната прогноза е да се върнем на нивата отпреди три месеца, а песимистичната -  да достигнем нивата на заболели в Чехия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пред тези фургони като стане - 10 градуса, като се извият едни опашки с болни хора, та съвсем да откапат. Как не ви е срам, зимата с фургони ще предлагат медицинска грижа. Ще чакаме пред фургоните да видим някой минитър или депутат....с маска да чака 4-5 часа за преглед и тест.
20
1
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Когато измрем яко, тогаз вирус няма да има. Хайсиктир и страхливите Ви душици.
19
0
 
0
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 3 години
А зад фургоните хладилни камиони.За всеки случай.
18
0
 
0
 
! Отговори
КОЦ-КОЦ преди 3 години
Изключително добре идея е в онкологичните болници да се направят ковид отделения.Има онкоболен - има проблем.Няма онкоболен - нет проблема!Изключително далновидно. Благодяря, г-н Министър!
17
1
 
0
 
! Отговори
До15 преди 3 години
А не бе,хич няма"пълнени на гуши"при материална себестойност на PCR тест от порядъка на 30 лева,тук каква е цената? При цена маски за еднократна употреба от порядъка на 8-9 стотинки,тук каква е цената?Ти така ли смяташ,че се бори тая гад?
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете не лекуват. Лекува прекъсването на въздушно-капковото предаване за 30 дни изолация. ДНЕС ПОЧИНАЛИТЕ СА 51. След 10 дни ще са 150/дневно, защото умират 3% от заразените.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на мерките!
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези опорни тарикатщини,бе! Пълнения на гуши и т.н.! Цял живот ще гледате отстрани как някой получава за акъл и труд!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя професор(начев)нали вече има антитела,ако не друго поне може да прави тестове във "фургона"и то без защитно облекло,ама къде,къде по лесно е да се конти ежедневно по медиите и да се прави на"умен"
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнес пред болниците...
11
1
 
2
 
! Отговори
Bozdugana преди 3 години
Българи пазете се. Психопати и убийци ви тровят с арсен. Няма никакъв измислен ковид19.симтомите са бодлички по краката и ръцете. Често ориниране обща отпадналост висока температура болка в мускулите. Пазете се българи.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези тестове не показват дали си болен. Ако е положителен може да си изкарал вируса преди месеци.Пак ще пълнят гушата на някой.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питате откъде пари за тестове и защо Генчо Начев нищо не е казал по въпроса.Генчо парите не го бъркат, има милиони в сметки и 15-20 имота, вкл. и Испания. Може да е съсед на Борисов, нали в записите баце споменава как е отпуснал едни милиони на Начев.И как един шеф на болница има толкова пари, а за редовите лекари и сестри няма?Питате ли се, ЗАЩО никой шеф на болница не избяга на запад?И как тоя хора направиха милиони като шефове на болници?
8
2
 
0
 
! Отговори
Мишки църкт..... преди 3 години
Овчрят ще ви изяде......тоя е "конспиратор"
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОЗК трябва да усигури за всеки гражданин по един безплатен тест. Казват, че антигенните тестове са по-евтини от предишните - производствена цена 5-6 евро. Какви са тия тестове по 100 лв. Някои в чумата правят пачки на гърба на народа, а властта мижи
6
3
 
4
 
! Отговори
Гого преди 3 години
В Гърция и не само там, от месец са отворени такива пунктове. Пак не следваме сценария
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За другите страни не знам как е, но в Португалия има централизирана линия.обаждаш се да кажеш ако имаш симптоми или си бил в контакт,дават ти едни кодове и списък с лаборатории да си пуснеш безплатен тест.като излезе положителен, през 3-4 дни ти се обаждат да проследяват.ако се влошиш се обаждаш пак и пращат линейка с разпределение към коя болница. Има жертви, но средна възраст 82.2 години. Под 70 години почти няма жертви.Болни по 4000 на ден. училищата станаха развъдника
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То хубаво, че ще има пунктове за бързо тестване, но дали хората живеещи в най-бедната страна от ЕС ще мигат да си позволят по 120 лв. на тест. За едно семейство с две деца това са 600лв. После с какво ще си купят лекарства, платят сметките и хранят, докато дочакат НОИ да приведе болничният им.С платени тестове пандемия не се овладява.Трябваше още в началото, при 4% болни да насочите средства за безплатно тестване и контрол по училищата, които са едно от основните места за разпространени
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безплатни ли ще са тези тестове - пак никой не казва. И защо това досега не го направиха? Докато се намудрат, народът им ще измре. Пълни инвалиди в главата
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам коментарите от последните дни,ще е чешкият сценарии, защото не вярва народът,смята че всичко е измама е бутафория. Да,ама не, мре се и то наистина. Голям бабаитлък да хвърлиш маската,пък после търсят респиратори,линейки,обвиняват всички и всичко