Заев твърдо: Няма да има предсрочни избори и оставки

"Продължаваме да решаваме въпроса с България"
Обновена: 3 яну 2021 15:27 | 3 яну 2021 15:26, Веселина Йорданова
37
Заев твърдо: Няма да има предсрочни избори и оставки
Снимка: БГНЕС

Няма да има предсрочни избори и е неоправдано искане на оставката на правителството, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в интервю за МИА, цитирана от БГНЕС.

Няма нужда или логика за оставки. Подобно действие би било предателство за всички, подкрепили европейския дневен ред на страната.

Правителството е стабилно, подкрепено от стабилно мнозинство в парламента, посочи още той в отговор на въпроса дали ще има предсрочни парламентарни избори, които се искат от опозицията след българското вето.

Заев каза, че процесът на европеизация е започнал, както и прилагането на програмата за реформи до окончателното членство в ЕС.

Той добави, че това е стратегическа цел на правителството, одобрена от мнозинството граждани на последните избори.

"Доверието на мнозинството от гражданите, което те дадоха на политиките на това правителство, се дължи на решителното намерение за разрешаване на всички въпроси, включително и на този с България, коментира Заев.

Нека Мицкоски погледне в собствения си двор, нека помисли и нека си отговори - кой е този, който е нормално и логично да подаде оставка след толкова много изборни поражения, каза Заев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
Јосип Броз Тито преди 3 години
До алооо Ние и не сакаме вие да не саката и почитувае.Не сакаме неко како вас ко е надолен и непочитувам во сите свери на заедници да не уценува и условува да се самоубиеме. Македонскиот народ и азик се признаени од целиот свет за воа на вистината А вие како си саката
24
1
 
1
 
! Отговори
Алооо, преди 3 години
До осип Броз ТитоОмраза ли? Предизвиквате по-скоро насмешка с някои ваши налудничави твърдения! Ето, ти си си внушил, че си Господ Бог например.Докато не направите преоценка на историческата истина, не трябва да се срещат никакви комисии.Българската позиция е ясна! Никой не ви иска нито държавата, нито езика. Въпроса е, че те съществуват от 1945г.! Преди това е била Южна Бановина на територията на област Македония. Това за мен е защита на национални интереси не език на омраза!
23
0
 
2
 
! Отговори
Да втасват преди 3 години
В С.Македония трябва да втасват. Това може и да отнеме години. Така те самите ще разберат наистина ли искат да влезат в ЕС ? Ще преосмислят и цялата ни обща история до 1918 г. И ще намерим общи точки. Не направят ли всичко това, те не са дорасли за ЕС.
22
2
 
5
 
! Отговори
ШОПА преди 3 години
докато на власт в Македония са посръбчени сърбоманчета кат този и шайка--нема оправия.Тия да се махат от Управлението на Македония.Там българите все още са подтиснати от комунистическите ***.
21
0
 
5
 
! Отговори
Алооо, преди 3 години
До осип Броз ТитоБог Македон ли е?
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво има да решава.Той въпросът е решен.Или се цивилизова или вън от ЕС.Трето НЕМА.
19
3
 
2
 
! Отговори
е ле па тоя... преди 3 години
Според Зайо "ТВЪРДО" нямало да има предсрочни избори...Хъмьь..."твърдо" се съмнявам.Някой си прави сметките без кръчмаря...!
18
3
 
6
 
! Отговори
Зайо Байо-мЪкедонски преди 3 години
Ууу...бре ЗайоБайо-хвалипръцко....голям залък хапни,големи думи не казвай!Рекът ли албанските партийки да ти покажат СРЕДЕНПРЪСТ ,предсрочните избори са ти вързани в кърпа!!!!!!!
17
1
 
7
 
! Отговори
Да преди 3 години
До българинАма Филип е българин, защото е основал град в България, от което следва, че и Аце е българин!По този начин те си измислят и интерпретират история.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За-ев маке-ДОН-ски ев-РЕЙН
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До13Не е Мисковски ,а сбърканото северномЪкедонско Мицкоски.
14
9
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Надявам се бракята македонци да проявят здрав разум и твърдост и да не навеждат врат пред Бай ***, защото е срамота да си навеждаш врата пред Бай *** Комсомолски Банкянски и цялата живковистка недотепана ***.
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм съгласен, че партията на Мисковски е огледален образ на нашите патриоти.Нашите патриоти никога не са горили знамена на чужда държава. Каквито и да са ни отношенията с другите, България винаги е уважавала съседите си.Нашите патриоти никога не са пускали във фейсбук домашните адреси на хора, които те призовават да бъдат малтретирани, както те наравиха с адресите на хората с българско съзнание.Тая партия на Мицковски си е една фашизоидна партия. Такава втора няма в целия ЕСЧист ФАШИЗЪМ.
12
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
ВМРО-ДПМНЕ е критикувана за своята политика на "антиквизация", при която страната се стреми да затвърди древните македонски фигури като Александър Велики и Филип II Македонски.Откакто партията на Зоран Заев е на власт е в ход активна кампания по "деантиквизация", тоест премахват се всички пpocтотии свързани с древните (или античките) македонци.Не е зле да сме повече наясно с вътрешната политика на нашата съседка.
11
6
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
Според Уикипедия, Християн Мицкоски е председател на най-голямата опозиционна партия в Северна Македония, ВМРО-ДПМНЕ.Те са македонският огледален образ на българските националисти, нашето ВМРО и други.В миналото имаше репресии срещу граждани с българско самосъзнание там, достатъчно е да си спомним Спаска Митровска.Но тази партия сега е в опозиция.На власт е проевропейската партия на Зоран Заев.Нормално е и сега да има антибългарски настроения, но те са от опозицията там!
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото македонците са опаки хора с ромски манталитет е затва.Винаги там има някаква безумна драма самите те са сбъркани и чепати хора.Все другите са им виновни.Най-добре България завинаги да се откаже от връзки с тези диви и луди хора освен всичко останало да спрат всякакви отношения с тази сбъркана нация.Нали си спомняте оня македонец с пилоните-щял да слага пилони от Тирана до Киев с македонските знамена отгоре щото всичко било откраднато от техният народ.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четох, че в Северна Македония само 47% са за Европейския съюз, 43% за Европейския икономически съюз и 78% са за НАТО.
8
12
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Хайде да създаваме Сръбско-Българска смесена историческа комисия и започнем да се изясняваме и с тях о време. Те поне са древен народ и държава и няма как да ги обвиняваме,че крадът история.Няма да е лошо и Гръцко-Българска и Турско-Българска смесени исторически комисии.Само така ще избистрим Балканската история.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали ще е Заев, или някой друг, проблемите остават.И остават, защото Македония отказва да ги оправя.Защо Македония подписа договор, който отказва да изпълни?Защо отказа да участва в смесената комисия по история?Защото дори когато участваше преди година не показа НИТО ЕДИН архивен материал за тезата си, че съществува "македонска нация"?Да си бъдат каквито искат, да си говорят както искат,НО ДА НЕ НИ КРАДАТ ИСТОРИЯТА, както направиха и с гръцката история., но гърците бяха твърди.НИЕ СЪЩО.
6
24
 
6
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
С това ,че ни крадът историята станахме за смях.Това не е колело да го откраднеш и да си го караш пребоядисано.Всеки да си интерпретира и прочита историята от своя си гледна точка.Не винаги гледните точки съвпадат.Македонския народ има право сам да си определя бъдещето.Българите си имаме доста свои проблеми реални,и не е необходимо да си измисляме несъществуващи такива.