Задава ли се война? Русия струпва войски на границата с Украйна

САЩ обмислят изпращането на военни кораби
9 апр 2021 22:31, Анисия Иванова
343

Черно море е на път да стане арена на нова военна заплаха. Съединените щати обмислят изпращането на военни кораби в знак на подкрепа за Украйна. И то на фона на струпването на военна сила на Русия на източната граница на страната.

Съединените щати не смятат, че струпването на войски предвещава настъпателни действия, но Пентагонът следи. А в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел президентът Владимир Путин посочи, че Русия е свободна да мести военните си формирования по свое усмотрение, съобщи Bulgaria OIN AIR.

"Президентът даде необходимите разяснения. Първо, че ние сме абсолютно свободни да придвижваме нашите въоръжени сили и всякакви части през територията на Руската федерация по наша преценка. И второ, че безусловно в момента Украйна потенциално се превръща в много нестабилен регион и всяка държава, която до границите си има нестабилен регион, предприема мерки за гарантиране на собствената си несигурност", коментира руският дипломат Дмитрий Песков.

Опасенията от евентуална руска офанзива, която може да излезе извън районите на Източна Украйна, контролирана в момента от Кремъл, се увеличават.

"В случай на начало на военни действия в Украйна и потенциална хуманитарна катастрофа, подобна на тази в Сребреница, за което вече говори президентът Путин, нито една страна в света не трябва да остава встрани", категоричен е Песков.

Мащабно нахлуване от конвенционални сили би представлявало голяма ескалация в седемгодишната кампания на Русия срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
1
 
! Отговори
Всички ще анексира! преди 3 години
'The borders of Russia do not end' says Putin at awards ceremony
32
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо много подкрепа виждам тук за окупатора Путин. Разцепи Грузия,сега разцепва Украйна. Спаси диктатора Лукашенко в Беларус. Милиони хора страдат заради него,но на вас тук ви е хубаво като си живеете свободно и войната не ви тропа на вратата и го защитавате. Същия Путин който междодругото насърчава македонците,че не са българи и каза,че кирилицата произхожда от тях. Нищо хубаво не сме видяли и ние от него,но вие си го защитавайте.
31
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27 След като Китай стигне до Урал и му бъдат заплатени репарации от ФНБ в юани, той ще се върне обратно, като остави за себе си само Далечния Изток за да цепи дърва за клечките за хранене и Байкал за жизнено необходимата водичка. Путин ще обяви това тогава за велика победа и ще се самообяви за светец. Ще бъде започнато строителството на Сила Сибири 5 по който между Китай и РФ ще бъдат пренасяни прилепи и ***, за да се приучи руското население на диетично хранене.
30
17
 
4
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
34 Никога, никога, ама не ги решава кратуна като твойта тия неща, при Байдън особено Украйна има всички шансове да я приемат в НАТО, чичо Джо насмете Пу, още ден първи като му каза че е убиец, а оня от москФата, изфъфли нещо от сорта, че му желаел " здраве" хахахахахахаха
29
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам каква заплаха е Русия, но не тя е разположила войски по целия свят и не тя се меси във всяка една държава къде с непоискан акъл, къде с разполагане на войска в която държава си решат.Не Русия, а западните държави, начело със САЩ, водят света към открита война с Китай и евентуално Русия. От алчност, изнесоха цялото си производство в Китай, за да им е евтинко...и сега вай вай Китай колко е силен
28
7
 
19
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
ФАЩ потъват в блатото на нов Виетнам.
27
3
 
2
 
! Отговори
Брадър Цыцько преди 3 години
ютюб:"Братья Цыцько - Игра без штанов | Вечерний Квартал на Концерте Юрмалето от 24.09.2016"
26
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краят на Русия е съвсем близък, само да направи глуростта да нападне Украйна и с нея е свършено.
25
13
 
23
 
! Отговори
Български Патриот преди 3 години
До ЧебурашкаЧебурашка нека малко ти вкарам истини в главата ти ,която е по форма и умствен капацитет равна на Куха КраТунка ,съхнала 5 години и закачена на кол в двора на Винету от Банкя! Та истините са :1.Украйна никога няма да влезе в НАТО2.Украйна никога няма да влезе в ЕС3.Крим винаги ще е Руски 4.Никога няма да има кабинет Борисов 45.Ти винаги ще си останеш пр-едат-ел и прод-аж-ник на американскито посолство!6.Предателите ги мразят и от двете страни !
24
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските фашисти трябва да бъдат смазани, както бяха смазани Германия, Япония и Италия, иначе няма бъдеще за света.
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаш Мир Готви се за Война. Тази максима не е казана сега и не е измислена от някой неук Капиталист. Така че всяка държава която иска Мир трябва да е винаги готова за война.
22
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лавров и Маша се върнаха от Китай. Сега изтеглят всички дивизии от Далечния Изток и ги пращат на границата с Украйна. Драката с Украйна е за да се оправдае сдаването на Сибир. Но войната няма да почне веднага. Първо трябва да се разменят доларите от ФНБ за юани, както беше уговорено и вече се почна и тогава ще се почне мурабето, за да може после да се заплати мира с Китай с юани.
21
14
 
21
 
! Отговори
Български Патриот преди 3 години
САЩ и Русия ще воюват на смърт докато не умре и последния украинец! англосаксонците винаги така управляват -разделяй и владей,настройвай братски народи един срещу друг до смърт,винаги обещавай без да изпълняваш нищо!До 15 години САЩ ще се разпадне еднополюсния модел се срина заедно с краварите.Ще има многополюсен модел слава Богу.Русия ,КитайИндия ще се въздигнат.Сащ ще се разпльока като тиква на тротоар!Да живее Русия!Слава на Путин.Крим= Русия!
20
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е изключително нерешителен.Негови руски сънародници биват избивани от украинските наците, естествено спонсорирани от Байдън, чийто син получава десетки милиони за "консултации"Аз, ако съм на Путин ще дам ултиматум на укрите да опразнят Донбас до 24часа, ако не пускам ядрените ракети по Киев - само така ще се реши проблема и онези ще си седнат на задните части.
19
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко ще приключи за няколко часа и накрая с дъвчене на вратовръзката.
18
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задава се! Защото руснаците само там са силни! Да хвърлят милиони жертви в битка! А те от доста време са аутсайдери в света. За Родину! За Сталину! За Путину!
17
11
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Измислената покрайна и без това е територия покрайнина на различни народи-руснаци, румънци, поляци, унгарци, българи и т н. ,само на бившия президент плювчо плужеклиев му дреме за тях тук ;) !!!
16
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се сбият сащ и руснаците, Ким Чен Ун след като се обезперят главочите ще седне в Белият дом и ще приема Си Дзин Пин на официални визити. Ще навлезем в Жълтата епоха. А подстрекателите с шапчиците и плитчиците ще съжаляват горко.
15
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и откога стана престъпление да си придвижваш войските в границите на своята държава,така като гледам американците са на няколко хиляди километра от техните граници...тъпите хохли ще ги последва съдбата на грузинците които пробваха руската армия преди години под давлението на американците,които нямат куража да се опълчат на руснаците ами използват марионетки..
14
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След клоуните: Украина Фолотимир Грюненгарден, България - Слави трифоновГрузия - СакашкакавилиевОстава в Румъния да докарат комикът Мичча КришанИ като дойдат кораби военни от странство да се спукат да се веселят с руските си морски колеги.Черно Море да се преименова на Клоунно Море!!!