Стефка Костадинова ще съди шведския журналист за клевета

Кайша Берквист бе отлична състезателка, подчерта президентът на БОК
17 май 2021 12:48, Красимир Ангелов
97
Стефка Костадинова ще съди шведския журналист за клевета
Снимка: БГНЕС

Най-добрата състезателка в историята на високия скок в леката атлетика – Стефка Костадинова, отговори официално на грозните нападки от страна на шведския журналист Паткир Еквал към нея.

Още по темата
В събота вечер Еквал си позволи да отправи шокиращо обвинение към Костадинова по време на участието му в телевизионно състезание, че по време на първенството на планетата в Рим на 30 август 1987 г., когато поставя световния рекорд, българката е била "натъпкана с допинг".

"Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см.

Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда", се чете в позицията на Стефка Костадинова, чийто световен рекорд от 209 см от Рим 1987 година и до днес остава непобеден вече 34 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефка ми е симпатична, но защо считат някои, че правилата не важат за известните. Сума ти народ тук счита, че те не трябва да се редят на опашка. Ако всички бяхме станали спортисти, щяхме да ядем медали ли? И без лекари кой щеше да им даде хапове да гълтат? Въобще полза от професионалните спортисти няма и е нямало, освен за пропаганда на режима, който и да е той. Евентуално само от мъжете спортисти може да има някаква полза за подобряване на генофонда от скакачи, ако не са натъпкани с дрога
59
3
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Има грешка, но ........има и прошка , ако е поискана....!!!А шведа да си размърда *** и да се опита да скочи толкова, и тогава да се изкаже, а не да дрънка ...за да не му улекне джоба !Вместо уважение, получихме презрение, ами нивото е такова, боли но какво да се прави...и 100 000 евро да го глобиш, болката остава от ....отношението! Единственият разумен и правилен път е ...да се извини !
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зобаха яко и наште и техните и сега пак продължават да зобат, но в спорта е така - "не си вземал" докато не те хванат
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко знаете вие младите, едно време какъв допинг имаше - *** хапчети и те изтрелва в космоса или пък почваш да вдигаш по 300 400 кила
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратително грозна и ***!
55
1
 
1
 
! Отговори
Курти преди 2 години
Този "премий" ако е някой големец от Римско време поне го напиши с голяма буква
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефка Костадинова не ми е симпатична като човек, но съм сигурен, че е вземала най-малко зоб от всички западни атлети, ако е вземала изобщо.Тялото й е създадено за скачач на висок скок - 1.80м висока, с дълги крака, като я гледам на записите от състезанията няма дори един грам излишно тегло. Няма характерната мускулна маса на жените, които вземат зобДа не говорим, че сега е на 50+ години и ако е вземала зоб досега да беше умряла или болнаИначе, изключително некадърна като председател на БОК
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето в италиански вестник бяха писали,че Ст.Костадинова и Хр.Марков са толкова добри в скоковете,понеже още от малки са гонили козите из Балкана.
52
0
 
11
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Аз още помня как другарката Маринова по физическо ми пукаше шамари като бягах 50 м над 8 сек. Ей това беше най добрия допинг !
51
1
 
12
 
! Отговори
Андреа Селесте преди 2 години
Не съм комунист ама във спорта тогава ги наказвахме жестоко по всичко
50
1
 
16
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Със или без допинг 209 см са си същите и физичните закони не се променят
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко встрани от темата.Всички плюеме по Боби Михайлов и ко,че са причина за плачевното състояние на фтбола ни.А под ръководеният от С.Костадинова БОК колко олимпийски шампиони имаме?
48
9
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
За Гинка Загорчева се говореше,това,.А Донкова са я виждали с брада ,А Стефчето си бръснела мустаките всеки ден.Ама всичко са само слухове.
47
14
 
6
 
! Отговори
До до пияница преди 2 години
Документацията се пази.Ама пробите-не! Ако се пазеха,Костадинова дали щеше да бъде толкова ербап?
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Човекът 41Пробваай да станеш световен шампион в някой спорт
45
1
 
1
 
! Отговори
до Човекът преди 2 години
Човеко, а ти хапчетата си, изпи ли ги?
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съм на мястото на Стефка Костадинова ще го съдя този селя_нин до дуп_ка. След като спечеля, (тя със сигурност ще спечели, защото този няма как да докаже, че е вярно твърдението му) ще даря парите за българския спорт...
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той че е *** е ясно за тамошните хора. Ама защо да не му вземе едни 10 20л евро.Пък нека си говори.
42
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ОБЪРНЕШ ЛИ ВНИМАНИЕ НА К РЕ ТЕН ---ТОЙ СТАВА СЪЩЕСТВИТЕЛНО !!! НЕ МУ ЛИ ОБЪРНЕШ ВНИМАНИЕ СИ ОСТАВА НАРИЦАТЕЛНО !!!!!!!!!!!
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този швед как може да докаже твърдението си?Само защото никой не може като нея, 209 см. Сега при масовото вземане на допинг, пак никой не можа да я стигне.Просто Стефка е добра и няма по-добра от нея.