Туристите под карантина в специални хотели и да не плащат нищо?

За по-лесен достъп до курортите, зове Румен Драганов
51
Туристите под карантина в специални хотели и да не плащат нищо?
Снимка: БГНЕС

Навсякъде се предприемат мерки за по-лесен достъп на туристите до различни дестинации със създаването и на т. нар. зелени коридори с Румъния, това трябва да стане и за другите съседни нам държави, коментира пред БНР Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма по темата, че до края на май трябваше да станат ясни решенията на министерството на туризма по кризисните мерки, които поиска туристическият  бранш.

Още по темата

Според него забраната трябва да остане за идващите от Индия, Африка и Латинска Америка.

„Много е важно да се знае какъв е хоризонтът от тук насетне и за чартърните полети у нас – трябва да не се прекъсвана чартърната верига и също трябва ясно да бъде казано, какво се случва с хора с отрицателен PCR – тест, антигенен бърз тест или имат документ за антитела, или сертификат за ваксиниране – какво става, ако те вдигнат температура? Отговорът е, че те не би следвало да заплащат нищо за техния карантинен период или за тяхното лечение“, поясни Драганов.

По думите му трябва да се премахнат и PCR – тестовете, а и по-важно е да се каже какво се прави с карантинираните.

"Предложихме да има карантинни хотели и у нас, както е в Европа. И туристите там да не заплащат нищо. А Русия е анулирала полети, които никога досега не са се състояли - компаниите блокират слотове на летищата за тези обеми, но ние никога не сме имали туристи през май, юни в тези обеми и затова те блокират слотове и след това ги отказват, но това въобще не означава, че ще има такива туристи. Туристи ще има от Русия след 15 юли, ще бъде пълно, няма да има отказан нито един полет", заяви още Драганов.

По думите му е достатъчно да имаме зелен електронен сертификат за коронавируса, който е приет от Европейския съюз, затова електронни визи не са необходими.

Румен Драганов коментира темата за възможността ученици да почиват на морето за сметка на държавата като много добра мярка.

Според Драганов нищо няма да излезе от идеята да се проверяват всички обществени поръчки в бранша от страна на Министерство на туризма.

"Служебното правителство се хвърля в едни нещо, които не са му работа. Политиците трябва да се справят с тежката икономическа криза, в която се намираме", посочи председателят на Института за анализи и оценки в туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
Аааааа а,нееееее преди 2 години
На мен ако ми се наложи да отида при децата в Англия, ако се наложи с нещо да помагам, ще ме затворят в който хотел те кажат и ще си плащам като поп, а ние ще събираме отрееепките им, че и безплатно, демек ние да го плащаме.
9
0
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Тоя направо да предложи в Конституцията да се запише "Всеки български гражданин е длъжен да плаща всяка година 5 дни през лятото и пет дни през зимата в хотел в наш курорт".Не е задължително наистина да почива. Задължително е да плаща.
8
0
 
1
 
! Отговори
Драгано-офф преди 2 години
Пак изпълзя толкова задръстен човек няма Вила няма нито един турист с ковид:)))(Ами няма Като няма нито един ТЕСТПРАЗНОГЛАВЕЦО
7
1
 
7
 
! Отговори
ПЪЛЕН БОЙКОТ преди 2 години
на мутр..оморието!
6
1
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Нищо няма да връща правителството, щото те не са си отивали.Още в началото на крадливия Преход ДС ченгета си разпределиха хотелите, а нЕкои построиха хотелчета в градчето със пари от партията-майка.Платежоспособния турист е изгонен от мутрите, а сега има румънци, но нищо не им трябва освен да зяпат.Толкоз бедни туристи не съм виждал, макар, че ЕС е в криза и го разбирам.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неправителствените съюзи на хотелуерите и туризма, да съберат пари от членовете си и да си организират финансиране за карантинизираните туристи и тестове. Нали сме уж свободна капиталистическа икономика?Стига хранилки и вождове които да раздават пари.
4
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
Да се обявим за дестинация само за ковид болни тогава
3
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И аз искам да съм туристка и да не плащам, ама вече съм ваксинирана, с две дози, обаче нямам пари за туризъм! Управляващите мислят само за спасението на бизнеса, а не се сещат за стотиците хиляди работещи на МРЗ, които не могат да отидат от години на почивка!
2
1
 
19
 
! Отговори
22 преди 2 години
Ехоооооооооооо.Турустите като не плащат нищо. Тогава кой ще го плати.Държавата?НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО ДЪРЖАВНИ ПАРИ! ТОВА СА ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!И какво ще се получи - този който работи, плаща данъци, но с работната си заплата не може да си позволи почивка на морето, ще издържа туристите под карантина!!!
1
1
 
11
 
! Отговори
Ss преди 2 години
Хотелиерите ако всичко е за тяхна сметка няма проблеми но както ги знам от нашите, от на вашите родители, баби и дядовци ще сакат се плати !