Китай отрече коронавирусът да има лабораторен произход

Тези твърдения били подобни на изявленията от преди 20 г. за Ирак
Обновена: 8 юни 2021 07:40 | 8 юни 2021 07:39, Ния Христова
42
Китай отрече коронавирусът да има лабораторен произход
Снимка: Pixabay
Твърденията, че новият коронавирус се е появил в китайска лаборатория не се различават от изявленията от преди около 20 години, че Ирак притежава оръжия за масово унищожение (ОМУ). Това мнение изрази в Tуитър прес секретарят на китайското посолство в САЩ Лиу Пенгю, съобщава ТАСС.
 
"Произходът на COVID-19 е научен въпрос и трябва да бъде изследван колективно от учени по целия свят, а не политизиран. Всякакви заключения трябва да се правят в съответствие с процедурите на СЗО и въз основа на доказателствени методи", подчерта дипломатът.
 
Според него "кампанията за политизиране на изследването на произхода на коронавирус и дискредитиране на Китай не се различава от лъжата за притежаването на оръжия за масово унищожение в Ирак".
 
На 5 февруари 2003 г. на заседанието на Съвета за сигурност на ООН държавният секретар на САЩ Колин Пауъл показа епруветка с бял прах като доказателство за наличието на оръжия за масово унищожение в Ирак. Твърдението беше, че съдържа проби от химически оръжия, открити в Ирак, което от своя страна според ръководителя на Държавния департамент е основание за необходимостта от военна операция срещу Багдад.
 
Русия не смята епруветката, показана от Пауъл, за доказателство, че Ирак притежава оръжия за масово унищожение. Провежда гласуване в Съвета за сигурност на ООН за резолюция, позволяваща използването на военна сила срещу Ирак. Независимо от това, САЩ и Великобритания започват военна операция в тази страна, но без одобрението на международната общност. В Ирак не са открити химически оръжия.
 
Експерти от СЗО, които посетиха Ухан, Китай, където за първи път през декември 2019 г. беше регистрирано огнище на болест, причинена от коронавирус, стигнаха до заключението, че най-вероятната версия за разпространението на инфекцията е предаването на вирусът от диви животни чрез междинна връзка. Според тях вирусът може първо да се разпространи сред една популация от животни, която служи като естествен резервоар, в който коронавирусът мутира, преминава междувидовата бариера и става способен да заразява хората. Но тази версия първоначално беше скептична в САЩ, където те поискаха допълнителни и по-подробни изследвания, а от Пекин - повече откритост и помощ при провеждането на тези проучвания.
 
В края на май президентът на САЩ Джо Байдън възложи на специалните служби на страната да "удвоят усилията", за да проучат всички налични данни за произхода на новия коронавирус и да подготвят нов доклад за COVID-19 за него 90 дни по-късно. Засега, както заяви Белият дом, американската разузнавателна общност няма достатъчно информация, за да каже със сигурност как е започнало разпространението на новия коронавирус: от контакт на човек със заразено животно или от инцидент в лаборатория.

42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Е преди 1 месец
Той и Комрад Байдън отрича!Ама кой му вярва?
28
0
 
0
 
! Отговори
До 26 преди 1 месец
Но обаче чуека е запознат с психиката. Гоуема раота. Диван-психолог.
27
0
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 1 месец
Просто си бърборят хората, че няма какво друго да правят.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 35 ...Доказателствата за изкуствения произход на Ковид стават все повече ....И къде са, и какви са тези доказателства ?
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доказателствата за изкуствения произход на Ковид стават все повече. За сега Китай отрrча, на следващият етап когато вече няма да може да отрича ще обвини друг. Така е устроена комунистическата психика, никога не си признавай и не поемай вината (без мезета това по Филип Боков).
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦРУ да си признае , че е пуснало тестово вируса в Китай ? Има много да чакате - точно , като за оръжията на Ирак или "доказателствата" за новичок ....
23
1
 
2
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 1 месец
До Анонимен ПО същата логика и ако САЩ не докажат че е китайски лаб. вирус трябва милиарди да платят за наклеветеване!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, има си хас да кажат нещо друго! Кой ще се признае "Накаках се!" Ако си признаят, колко ли милиарда компенсации ще трябва да изплатят?
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже в Ухан са разработили и друг вирус със смъртност 15%. Дали затова и Бил Гейтс не спомена , че 2023 идва нова пандемия , много по - опасна от сегашната?????? А той от 2015 говори за световна пандемия и я чакаше.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китай да си признае и да ги накажат тизи които са пуснали този верус съд и затова на тия лешояди бог да ви накаже най скоро време дано да горите в ада
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всъщност имейлите на Фаучи показват , че вируса е лабораторен и то от Ухан. Фаучи скри истината и сега в Сащ ще се разправят с него. Скри истината защото ако беше казал , че това е кунг флю , Тръмп щеше да спечели изборите, а той загуби точно заради Ковид. Всъщност цялата история около Ковид беше с цел махането на Тръмп , беше се заел с Китай и щеше да го приключи , ако беше излезнала истината че вируса е лабораторен. А сега ще отричат до последно. Въпросът е само дали Бил Гейтс има пръст в това
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли значение кой е пуснал вируса. Никой няма да си признае, защото ще трябва да плати за това. Важното е как да се отървем сега от него.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
типична кому. пропаганда, 1:1 като Путин.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
типична комунистическа нискочела пропаганда, 1:1 като Путинската!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Швеция има два пъти по-малко починали от България. През есента им дойде акъла в главата и въведоха ограничения. За разлика от Бг където мерките бяха хаотични и непоследователни, защото Б. Искаше да се хареса на всички. Аз живея в Швеция, не се заблуждавайте, тука хората имат респект към вируса. Уважават институциите и изпълняват.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено че Китай ще отрича до последно, иначе ще получи трилионни искове.
13
1
 
7
 
! Отговори
От стара коза яре преди 1 месец
То остава и комyняги да кажат истината...
12
1
 
6
 
! Отговори
От стара коза яре преди 1 месец
То остава и *** да кажат истината...
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Аз А ти от къде знаеш каква е истината, да не би да си първи братовчед на баба Ванга, или някой те е научил да си пълниш гащите винаги, когато само си помислиш даже за червен цвят.
10
3
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
Ковид е получен от обикновен коронавирус, КОЙТО Е МУТИРАЛ В ТЯЛОТО НА БОЛЕН ОТ ХИВ. ТОЙ Е БИЛ ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА РЕКОМБИНИРАНЕ НА ГЕНИ ОТ ДВАТА ВИРУСА.