Ресторантьори блокираха Орлов мост в знак на протест

Недоволството е по повод очакваното ново затваряне
Обновена: 11 авг 2021 18:13 | 11 авг 2021 18:00, Веселина Йорданова
189

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ресторантьори блокираха столичния Орлов мост и се отправиха към сградата на Министерството на здравеопазването в знак на протест, който е под наслов "Бизнесът отвръща на удара".
Още по темата
Недоволството на собствениците и работещите в заведенията е по повод очакваното ново затваряне заради противоепидемичните мерки. Организаторите определят ограниченията като дискриминационни.

Те настояват, ако има намален капацитет, държавата да доплаща за неизползваемите места.

Организаторите на протеста искат оставките на здравния министър Стойчо Кацаров, на директора на столичното РЗИ Данчо Пенчев, на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и всеки, който е участвал в създаването на плана за действие за борба с Covid-19.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: протестресторантьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставки искат, ама Президентът не закачат
146
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТикволандияЗаразени винаги ще има, особено ако продължават да правят тези PCR тестове. Няма особено доказателства, че тези затваряния предотвратяват кой знае какво, особено в дългосрочен план. Не мисля, че хората са алчни в този случай, имат да хранят семейства. Това да не ти е запада, където им изплащат на 80% заплатите, на някои даже наемите им плащат, и 500 Евро ако се наложи да изпуснеш работа заради карантина.. То тогава и аз ще искам този вирус да продължи до 2050 година.
145
2
 
8
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
за ресторантьорите не е важно дали хората се заразяват, важното е те да печелят.
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто е - 666.
143
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу диктатурата на служебното правителство!
142
8
 
2
 
! Отговори
ДА ВИ СЕ НЕ ЗНАЕ преди 2 години
ТИЯ ПЛАТЕНИ *** ВДИГАТ ПУШИЛКА. Д-Р КАЦАРОВ НЯМА ДА НАЛАГА ОГРАНИЧЕНИЯ НА ПОВЕДЕНИТЕ "РЕСТОРАНТЬОРИ" ОТ ПО МАКА АЛИБЕГОВ, СВИРКАДЖИЯ НА БОКО, ТЕ МУ ИСКАТ ОСТАВКАТА??? ВАЩА МАМ КА МИЛОРД.
141
13
 
15
 
! Отговори
До платените калинки преди 2 години
За какво протестират? Никой не ги е затворил. Боко ги затвори. Ама тогава мълчаха. Сега за какво протестират? Платени калинки. А и за какво да ходиш на ресторант? Хем скъпо, хем малко ти дават, хем не е вкусно. Като не ги бива като ресторантьори и не могат да предлагат вкусна храна, количество, на достъпна цена, нека фалират. Не им е виновна държавата. Още повече служебните министри. Те са си виновни. А и не винаги отчитат на касовия апарат. И имат наглостта оставки да искат.
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сандокан , с двата ножа,голем тарикат си ,време да,се острижеш нула номер ,гад
139
7
 
17
 
! Отговори
Край преди 2 години
САЩ са на прага на гражданска война заради ковита. Продажните медии нищо не пишат.Заражда се ковит-фашизъм.
138
7
 
16
 
! Отговори
Край преди 2 години
Ваксини има. Нали пазели. Който го е страх да ходи да се набоде. Нямат право да ни закичват с маски нямат право да затварят бизнеси. Нямат право да ваксинират задължително.
137
2
 
8
 
! Отговори
Протестирате преди 2 години
но няма кой да ви чуе. Защото няма правителство!Хвала тебе Слави!
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми пука за тези ресторантски бизнесмени не пречете на хората по улиците,окупирайте не Орлов мост а там където са политиците.Да принципно трябват протести всички ние българите трябва да си спасим родината,но пътищата не мястото а там където са всички ония политически *** които ни съсипаха живота
135
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо за майдана в Литва?! Така, от кумова срама, да драснете 2-3 реда като новина?... Днес във Вилнюс народът се е вдигнал и ги е "понесъл" техните управляващи - и искрата е точно поредния напън да им наложат поредните "мерки" и ограничения. Народът е избухнал и Литва е на границата на гражданска война. И нашите, "управляващи" N-тата поред ковид "вълна" (които и да са те), да си знаят какво ги чака. Неизбежно е.
134
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хаха, яко да се плаща за незаетите места.Едно приятелче собственик на сръбска скара от помощите при предишното затваряне и намаленото ДДС си купи нов Мерцедес и отвори второ заведение в София.Каза, че тези пари ако я нямаше короната и помощите даже и с врътки и криене на оборот за 5-7 години с честна работа не може да ги изкара."=============== Това твое приятелче сигурно "живее" в собствената ти глава. Ама че изплискал народ се навъди, еййй...
133
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма кой да плаща! Радев и Мая общата не оправдаха доверието на Божков. Добре, че поне Янв назначи децата си в БЕХ и Булгаргаз.
132
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестът е незаконен. Няма палатки, шатри, скари, бира и музика. Щом ги няма бай Йоло Денев, Маямата, Отровните и Отец Дионисий тези хора нямат право на протест. МВР да влезе в изпълнение на задълженията си.
131
9
 
8
 
! Отговори
ОЧАКВАЙТЕ РЕПРЕСИИ.. преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ И РАШКОВ СА БЕСНИ.......... СЦЕНАРИЯТ ИМ Е ПРЕД ПРОВАЛ........ СЕГА, СЛЕД КАТО ОВЛАДЯХА ВСИЧКИ СИЛОВИ СТРУКТУРИ НА МВР И ДАНС-ОЧАКВАЙТЕ РЕПРЕСИИ СРЕЩУ СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ....... НЕ ВЯРВАТЕ..???
130
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, яко да се плаща за незаетите места.Едно приятелче собственик на сръбска скара от помощите при предишното затваряне и намаленото ДДС си купи нов Мерцедес и отвори второ заведение в София.Каза, че тези пари ако я нямаше короната и помощите даже и с врътки и криене на оборот за 5-7 години с честна работа не може да ги изкара.
129
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два са методите за контрол на епидемия - ограничения и затварян на места , където се събират хората , второто - ваксини . Ако искат да тръгват от врата на врата Алибегов и компания и да ваксинират хората .Ама както вървят нещата , ваксината става неефективна . Пак стигаме до ограниченията . Прави са , че големите вериги стоят отворени и там няма контрол , тъпчат се хората като невидели . Ама тяхното лоби явно си е доста силно и никой не може да ги пипне
128
3
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
До 141 Далеч повече са от миналогодишните щатни протести, които телевизията ни представи като..."Велики народни възстания"! Живях точно до Орлов мост ,и мога да кажа ,че на Университета бяха 6-8 палатки, а Орлово мост беше блокиран от двайсетина, едни и същи палатки! И не се притеснявай, това е само началото! Както набутват държавата в криза ,скоро всичкия народ ще скочи за хляба си! Само че протестът трябва да е пред Дондуков2!