От днес: Австрия влезе в триседмичен локдаун

В страната има ръст на случаите на коронавирус
22 ное 2021 23:55, Красимир Ангелов
230
От днес: Австрия влезе в триседмичен локдаун
Снимка: БГНЕС

Австрия навлезе от днес в триседмичен локдаун, предаде ДПА. Страната е обхваната от четвърта вълна на заразата, като седмичната база на заболеваемост достига 1100 нови случая на зараза на 100 000 жители, а в събота бяха регистрирани близо 14 000 новозаразени.

Още по темата
Леглата в интензивните отделения са запълнени почти на нивата от пика по време на третата вълна. Правителството се надява, че локдаунът ще е жизненоважна спирачка за разпространението на пандемията, съобщава БТА.

На гражданите се разрешава да напускат домовете си само за да ходят на работа, да пазаруват стоки от първа необходимост или да спортуват.

Повечето магазини и ресторанти могат да продават храна само за вкъщи, културните събития са спрени, а големи спортни прояви се провеждат без публика. Училищата обаче остават отворени, а на родителите се дава свобода да решават, дали децата им да ги посещават или не.

Мнозина гледат на четвъртия локдаун в страната, като на един вид присъда за правителството, като близо 75 процента от австрийците казват, че вече нямат доверие на правителствената коалиция между консервативната Австрийска народна партия (АНП) и "Зелените" заради провала й да овладее пандемията, коментира политологът Петер Филцмайер.

Много други изследвания показват обаче, че недоверието се е разпростряло също и върху политическата опозиция.

В събота в столицата Виена се проведе голям протест срещу новия локдаун, както и срещу задължителната ваксинация в страната от 1 февруари догодина. Според различни източници в протеста са се включили между 35 и 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
4
 
! Отговори
От с.Герман преди 2 години
"про-стит-утка по избор" е забранен израз тук въпреки че имаше и статия в днес за Австрия за това. Идва 1984?
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От с.Герман "томбулка" Това някаква специална булка ли е? Иначе, ти отдавна си аут от темата и си тук само да си показваш сеУЕнията. За нещастие, тя далеч не е толкова забавна. Познавам наистина забавни шопи. Ти не си от тях. Просто поредния с комплекси за избиване. У лево.
98
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плюя на всички държави ,които ограничават правата на хората с тъпия им вирус! Плюя и на целия европейски съюз!
97
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От с.Герман "Но за нас, а не за вас ковидзомбитата." Странно, аз постоянно установаявам, че антиваксърчетата не знаете почти нищо за ваксините, процесите, които са довели до създаването им, законовата рамка и регламента около тях. ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС, ние сме си написали домашното (затова и сме ваксинирани де), тъй че знаеш какво да направиш с твърденията си :)))))
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 140 "че 20те евро за ваксина" Надявай се да са 20 евро. Все пак от това ще зависи животът ти. Могат да ти вземат колкото си поискат. И ти ще платиш. За да не си антиваксър и да можеш да работиш.
95
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 139 "Даже не си схванал, че става въпрос за октомври-ноември...." Значи, освен че си неграмотен и нагъл, не можеш да носиш отговорност за грешките си ли? >>>>>>> "Дори ПЪРВИ затворихме училищата миналата година." У лево, антиваксърче.
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец. Другаря от с. Герман е загрижен, че 20те евро за ваксина ще те бутнат. Успокой го, моля те. Обясни му, че с 20 евро в Германия не можеш да си купиш две халби на Октобърфеста, да се успокои. П.С. Умирам от смях. Честно. Трябваше отдавна да съм си легнал, обаче е твърде абсурдно и забавно ...
93
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136 "Защото фактите не подкрепят погрешното ти заключение ли? Случва се. Не се притеснявай толкова." 04.03. 2020 Италия затваря всички училища и университети зарди Ковид. 18.03: България влиза в локдаун със затварянето на училища.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 133 Защо? Защото фактите не подкрепят погрешното ти заключение ли? Случва се. Не се притеснявай толкова. Другия път може и да мислиш по-обективно.
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
125 Не, не копираше, а чакаше нареждания от Меркел, както всъщност правеха и другите европейски страни. Тук затвори училищата преди всички други и въпреки нарежданията на Меркел, защото видя, че е правилно. Иначе не се разминаваха вълните.
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От с.Герман "Разбира се че вие бяхте тия които ни убеждавахте че са безплатни. И ние ви казвахме че не са. На съселянина от с.Герман просто му кажах че ще си ги плаща от джоба си, а не ние да ви ги плащаме чрез данъците си" "Вие", "ние". Финансирането на закупуването на ваксините е ясно от самото начало, тъй че си неадекватен с тия приказки. Фантазиите ти на кого си "отворил очите" са ... фантазии. В момента вие не плащате нищо друго освен вашите ваксини, които избирате да не използвате.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123 "не става ясно откъде имате тази "инфомрация"." Абе то не стана ясно и от къде бяха и всички останали "предположения" на конспираторите, които едно по едно се сбъднаха до сега... А такива като теб все се крепяха на вярата, че всичко са само "предположения", ама то не става вечно да си заравяш главата в пясъка.
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 122 "Дори първи затворихме училищата миналата година. Мерките ни бяха доста смислени всъщност." Всъщност, Борисов през цялото време копираше действията на някои западни държави и по-конкретно Германия и тъй като там и у нас вълните се разминаваха леко, се получаваха някои неточни решения, но като изключим това, както казах, българите НИЩО НЕ СПАЗВАХА, включително и по време на голямото "къртене на пейки" и КППта.
87
8
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"а в бъдеще всеки набоден ще си плаща бустерите от собствения си джоб" -- С риск да те разочаровам, ще приема и тази прогноза с особено мнение. Няма как иначе, след многобройните такива, които предричаха *** ми. Може да пробваш с нещо дифузно, като автоимунно заболяване след 10 години :)
86
1
 
5
 
! Отговори
От с.Герман преди 2 години
До 113- Това че не съм "безплатни" в кавички ли те притеснява? Разбира се че вие бяхте тия които ни убеждавахте че са безплатни. И ние ви казвахме че не са. На съселянина от с.Герман просто му кажах че ще си ги плаща от джоба си, а не ние да ви ги плащаме чрез данъците си. За него не знам, но ти със сигурност си надлежно ваксан и ти личи явно.
85
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 114 "Равните условия бяха миналата година преди ваксините и пак бяхме първи по смъртност." Не позна. Миналата година докато в Западна Европа се изработваха и СПАЗВАХА мерки, вие бяхте като отвързани (дори за периодите когато формално имаше мерки). Мислите си, че можете да се лъжете, но не ставааааа.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 113 "нямало да бъде безплатно за в бъдеще.." Ти наистина ли не схвана за какво говори? Сега ваксините се плащат от данъците ни, т.е. и сега не са безплатни, а в бъдеще всеки набоден ще си плаща бустерите от собствения си джоб ако иска да не бъде антиваксър.
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плюя на Австрия и целия европейски съюз!
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От с.Герман Колкото пъти да го прочета извода ще бъде един и същ. А за това, че вие сте ни отворили очите, не знам дали това е по-нагло, или по-смешно. Май ти си загубил ориентация, защото обясняваше как нещо нямало да бъде безплатно за в бъдеще, а сега обясняваш как си знаел, че и сега не е безплатно. Горките, от страх от това да не излезе на бял свят колко сте неумни, вече започнахте да заплитате яко.
81
1
 
2
 
! Отговори
От с.Герман преди 2 години
До 107 - Къде видя че го плаша? Я прочети пак. Просто му предрекох светлото бъдеще.А че не са и сега безплатни иглите, за това ние ви отворихме очите. Ама май от ваксата губиш ориентация.