Освободен е мъжът, задържан с граната в новогодишната нощ в София

Според него намерените пистолети са реплики
2 яну 2022 12:46, Елка Василева
113
Освободен е мъжът, задържан с граната в новогодишната нощ в София
Снимка: Facebook

Обвиненият в хулиганство 53-годишен бивш военен от Асеновград, който беше арестуван в новогодишната нощ на площад "Александър Батенберг" в София, е освободен, съобщи Bulgaria on air.

Той беше задържан и обвинен, тъй като е носел бойна граната, а преди това крещял и отправял послания, определяни като антиваксърски, и призиви срещу носенето на маски към намиращите се в района хора. Приканвал ги е и да нарушават противоепидемичните мерки.

Още по темата

В колата му се открити още черна тактическа жилетка и два пистолета, както и ръчен електрошок, 4 ножа с остриета, повече от 6 сантиметра и една брадва.

Според бившия военен и жената, пътувала с него, пистолетите са реплики. Назначени са експертизи, които ще установяват какви са оръжията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо са го освободили? Новината не е ясна." - новината е напълно ясна, но е така написана, че хора с ваксърско мислене не могат да я проумеят. Те не са свикнали да анализират информация и да мислят критично. Човекът е отишъл да вика на хората да не се бодат и да не носят маски. Заради това полицията му е проверила документите и багажа. Налерили са граната-реплика. Арестували са го, проверили са че гранатата и пистолетите са реплики, и са го освободили, понеже няма извършено никакво престъпление
36
2
 
2
 
! Отговори
уРА преди 2 години
Плевнелиев записва доброволци за Война срещу Русия , този защо не запише - има военнен опит и оръжие ?
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чипът - аз не виждам да се намеква дори че е "заплашвал" да взривява. Доколкото чувам, викал е по хората да не се инжектират. Като са го проверили полицаите заради това поведение, са открили граната-играчка в багажа му. Дори за хулиганство не виждам как се класира. Най-много съвпада с дефиницията на "фалшив флаг".
34
2
 
7
 
! Отговори
ФБР преди 2 години
Този *** трябва да е зверски благодарен. В САЩ щяха да го застреля полицията при тези обстоятелства. После щяха да проведат разследване.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са го освободили? Новината не е ясна.
32
4
 
8
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Да разбирам, че ако нося гранати с мен и заплашвам да взривят нещо или някой е хулиганство? И ме грози глоба от 200лв? Странни закони имаме. В братския САЩ този щеше да отмъкне 2 или 3 доживотки и още 800 год
31
1
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
В нета започна агитация на Възраждане за протест с гранати и автомати - на 12 януари ?
30
4
 
12
 
! Отговори
Татул преди 2 години
При тоя недостиг на кадри в ковид отделенията, осъждат го на един месец принудителен труд - санитар в ковид отделение. Той няма от какво да се плаши - нали не го е страх от Ковид. Лесно и справедливо за всички. Той ще изпълни наказанието си като нарушиел на реда, Държавата като разпоредител и пазител на реда, и всички са ок.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33 "Антиваксърската" революция от месеци бушува по света, а "комунизмо" е това което идва заедно с псевдоваксините, малко по малко - цензура, ограничения, мизерия, социален кредит, свърхконтрол на населението.
28
3
 
14
 
! Отговори
данчо преди 2 години
Това е поредното ченгеджийско активно мероприятие.Станаха банални.На 12-ти-всички пред парламента.
27
2
 
6
 
! Отговори
Край преди 2 години
експерта проф Николай Радулов нарече показаната граната - НАПАДАТЕЛНАДа вземе някой отслужил да му обясни че това е отбранителна гараната И да му обясни разликата да не се излага друг път с ексоертизата
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панчо Виля президент! Костя Копейкин Че Гевара! Ще изнасяме антиваксърска революция по целия свят! Вива Комунизмо!
25
3
 
10
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Естествено, че ще го освободят, след като е изпълнил това, за което са му платили - да компрометира нормалните хора, които не желаят да се инжектират и които подкрепят политиката на"Възраждане".
24
0
 
16
 
! Отговори
Журналя манипулатори преди 2 години
Какво пишете бе? Ако е носел "бойна граната" как е освободен? Какво значи "според него" пистолетите са реплики, полицията няма ли мнение по въпроса? Очевадно човекът е носил имитации на пистолет и граната, защо - не ме интересува толкова, колкото ме интересува евтината манипулация която опитвате да правите със случая! А това"ножа с остриета, повече от 6 сантиметра" по-добре спрете да го споменавате, понеже е най-смехотворното нещо! Въобще има ли нож под 6см? Ножовете за мазане на масло са повече
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално тази публичност е достатъчна да създаде едно нпо което да защитава хората искащи да живеят нормално.
22
11
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Демек абсoлютен дeгeнерaт! Срам и позор за българската армия! По-добре не съобщавайте такива факти за да не уронвате и без това нищожния авторитет на българските военнослужещи. Рамбо е само по филмите, да припомним.
21
7
 
8
 
! Отговори
шуши му преди 2 години
Истинските русофили, веднага след като си бръкнат отзад, си облизват пръста и го показват високо, за да види целия партиен колектив.
20
1
 
10
 
! Отговори
Асеновградския преди 2 години
Жена казах ли ти ,че некой ден ще съм известян!
19
3
 
13
 
! Отговори
Асб преди 2 години
Aктивното мероприятие на *** от ДАНС се провали тотално. От къде ви събират такива умници бе
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4А ти медиина.