Скандал в Пекин: Може да отнемат титла на Русия във фигурното пързаляне

Има проблеми с допинг пробата на Валиева
Обновена: 9 фев 2022 20:25 | 9 фев 2022 20:20, Красимир Ангелов
123
Скандал в Пекин: Може да отнемат титла на Русия във фигурното пързаляне
Снимка: БГНЕС

Проблем с допинг пробата на руски фигурист, най-вероятно младата звезда на руското фигурно пързаляне Камила Валиева, може да остави Русия без спечелената титла от отборното по фигурно пързаляне

Сутринта на 9 февруари стана известно, че резултатите от отборния турнир по фигурно пързаляне на Олимпиадата в Пекин могат да бъдат ревизирани заради ситуацията с допинг теста на състезател от руския отбор, съобщава Inside the Games. Според източника проблемът е възникнал с проба, взета преди Игрите.

В понеделник, 7 февруари, руските фигуристи спечелиха отборния турнир. Марк Кондратюк, Камила Валиева (и двамата на сингъл), Анастасия Мишина и Александър Галямов (спортни двойки), Виктория Синицина и Никита Кацалапов (танцови двойки) играха за РОК и спечелиха категорично състезанието.

Още по темата
Церемонията по награждаването беше отложена и по-късно отменена.

Във вторник сутринта, 9 февруари, проблемът с допинг теста беше посочен като причина за отмяната на церемонията. Както бе отбелязано, че въпросът е от правен характер и е свързан с теста, направен преди началото на Олимпийските игри в Пекин. Замесени са както Руският олимпийски комитет (РК), така и международната антидопингова общност.

Пресаташето на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина отказа да коментира информацията пред Inside the Games.

Участниците в отборния турнир - Камила Валиева, Анастасия Мишина и Александър Галямов не дойдоха на тренировка във вторник. Техният треньор обясни, че световните шампиони имат почивен ден. Виктория Синицина и Никита Кацалапов излязоха на леда, но отказаха коментар, съобщи журналистът на USA Today Том Шад.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков призова да изчакат официални изявления относно ситуацията с отмяната на церемонията по награждаването на руските фигуристи.

Според The Guardian, следи от забранено вещество наистина са открити в допинг теста на един от спортистите, участвали в отборните състезания на Игрите в Пекин. Важно е да се отбележи, че това вещество „не може да повлияе на подобряването на атлетичните постижения“.

По информация на "Спорт-Експрес", уличеният спортист е именно Валиева, като забраненото лекарство, открито в пробата й, не допринася за подобряване на спортните постижения и се използва за лечение на кардиологични проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що кво е изненадващо толупи да направят четворен толуп?!
67
8
 
15
 
! Отговори
русофилите са аут преди 2 години
И много гейове има в Русия, повече отколкото на запад. Русофилите го знаят това, но въпреки това тролят
66
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** подла гадна постановка и жестока гавра с невероятния труд на едно ангелско същество. И всичкото това за да отвлекат вниманието от срещата между Путин и Макрон и подринат руския авторитет.
65
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате си напредстава, Русия колко е напред в класацията и без аналогова що се отнася до наркомания и разпространение на СПИН.
64
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия тоя път здраво се изложи
63
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само превантивни ракетни удари на НАТО ще я оправят тая блатна територия напълнена с наpкомани, проcтитуки и алкoхолици
62
13
 
20
 
! Отговори
Русия е фал преди 2 години
То беше ясно, наз обените рускини cмърдяха отдалече. Но защо пpодажните кoпейкаджии на форума цвилиxа повече от 24 часа в тяхна подкрепа?
61
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не я бяха спипали,татарката на следващото състезание щеше на метне един шесторен тоолуп.
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63 В Рашка няма нито един наркоман, нито един! там не знаят какво е това дрога, заклевам се! В рашка няма и гейове, заклевам се, няма и алкохилици- заклевам се
59
11
 
12
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Руски тарикати научете се да печелите с труд и постоянство, а не с мушенгии!!!Агент Айрлийн Бенедах!ЦРУ!!!
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само питамНе, не са. Потресаващи са. Но това, че няма такава поредица за същите проблеми във "велика" Русия, означава ли, че те не съществуват? Или става въпрос за думичката цензура? Наркомания има навсякъде. В САЩ е от глезотия, в Русия е от безиходица. Но руснаците втръснаха с тия опорки - отнемат ни медалите, щото сме руснаци. Да припмням ли,ч е нашите щангисти са имали "квоти" до едиколко си медала, че на обидим "големия ни брат". Щото ако спечелят повече, СССР ще ни се сърди...
57
5
 
11
 
! Отговори
Трагедия преди 2 години
15 годишна вземаща лекарства за кардиологични проблеми. Тоя Путин им разби сърцата на руснаците .....
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 55 Мариана ван Зелер въобще няма да бъде допусната в Русия да прави филм за наркоманите там.Ако пък я допуснат NG ще има материал за темата наркомания за години напред.
55
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да правят хората. Шампионската титла е единственият начин да те забележи Путин и да станеш богат.
54
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредният руски резил на голямо състезание, те са единствените наркомани май на тази олимпиада
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опять?
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОК са виновни защото пуснаха колхозниците на Олимпиади въпреки многобройните допинг скандали преди години.
51
7
 
10
 
! Отговори
Ми преди 2 години
като не могат да ги победят по друг начин...
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко момичето не е афроамериканка и не е *** - само за такива има място на подиума.
49
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говори се за Триметазидин. Френски е. Ако беше на Pfizer нямаше да има проблем.Пробата е взета декември - сега я обявяват. Руснаците имат десетина състезателки на съвсем малко по-ниско ниво - щяха да вземат друга. И нямаше да рискуват отборното злато и трите сигурни женски медала. Това е единствената държава, която все още влага много средства при подготовката на добрите си състезатели. Богатите държави отдавна зарязаха състезателите си да се оправят сами.