Скандал в Пекин: Може да отнемат титла на Русия във фигурното пързаляне

Има проблеми с допинг пробата на Валиева
Обновена: 9 фев 2022 20:25 | 9 фев 2022 20:20, Красимир Ангелов
123
Скандал в Пекин: Може да отнемат титла на Русия във фигурното пързаляне
Снимка: БГНЕС

Проблем с допинг пробата на руски фигурист, най-вероятно младата звезда на руското фигурно пързаляне Камила Валиева, може да остави Русия без спечелената титла от отборното по фигурно пързаляне

Сутринта на 9 февруари стана известно, че резултатите от отборния турнир по фигурно пързаляне на Олимпиадата в Пекин могат да бъдат ревизирани заради ситуацията с допинг теста на състезател от руския отбор, съобщава Inside the Games. Според източника проблемът е възникнал с проба, взета преди Игрите.

В понеделник, 7 февруари, руските фигуристи спечелиха отборния турнир. Марк Кондратюк, Камила Валиева (и двамата на сингъл), Анастасия Мишина и Александър Галямов (спортни двойки), Виктория Синицина и Никита Кацалапов (танцови двойки) играха за РОК и спечелиха категорично състезанието.

Още по темата
Церемонията по награждаването беше отложена и по-късно отменена.

Във вторник сутринта, 9 февруари, проблемът с допинг теста беше посочен като причина за отмяната на церемонията. Както бе отбелязано, че въпросът е от правен характер и е свързан с теста, направен преди началото на Олимпийските игри в Пекин. Замесени са както Руският олимпийски комитет (РК), така и международната антидопингова общност.

Пресаташето на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина отказа да коментира информацията пред Inside the Games.

Участниците в отборния турнир - Камила Валиева, Анастасия Мишина и Александър Галямов не дойдоха на тренировка във вторник. Техният треньор обясни, че световните шампиони имат почивен ден. Виктория Синицина и Никита Кацалапов излязоха на леда, но отказаха коментар, съобщи журналистът на USA Today Том Шад.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков призова да изчакат официални изявления относно ситуацията с отмяната на церемонията по награждаването на руските фигуристи.

Според The Guardian, следи от забранено вещество наистина са открити в допинг теста на един от спортистите, участвали в отборните състезания на Игрите в Пекин. Важно е да се отбележи, че това вещество „не може да повлияе на подобряването на атлетичните постижения“.

По информация на "Спорт-Експрес", уличеният спортист е именно Валиева, като забраненото лекарство, открито в пробата й, не допринася за подобряване на спортните постижения и се използва за лечение на кардиологични проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей,не се спряха братушките! Може ли на 15-годишно дете да дават забранено лекарство за сърце(?), пък дори и в минимални дози?Докъде води манията за величие, придружена от стремежа да си непременно номер 1...
87
14
 
15
 
! Отговори
Русия е велика преди 2 години
гроб за америка и запада гроб !
86
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хърватските фашисти са избивали сърбите с дървени чукове. Избили са хиляди сърби без на се чуе изстрел. Изкопавали трап и ги убивали с дървени чукове и ги хвърляли в трапа.
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2004 година олимпиадата в Атина я бяха обявили за олимпиада на " асматиците".
84
0
 
5
 
! Отговори
Триметазидин преди 2 години
Препарата помага срещу замаяност, и държи кръвното налягане стабилно и без резки промени на сърдечния ритъм при натоварване. Ехаааа. :))))
83
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските фашисти са клали със секири, за да пестят амунизии. Изклали са десетки хиляди.
82
8
 
8
 
! Отговори
някой преди 2 години
Мисля, че беше на предишната олимпиада, когато "хванаха" много руснаци със "забранени вещества,а пък чистачката на мястото където се пазеха пробите на американците бутнала стилажите и пробите се азбили и нямало допинг-това е факт.Австралийците си бяха заплюли находище на литий в Сърбия и сърбите им го н.а.ч.укаха и ги изгониха.Лице на протеста беше Джокович!Един нетолкова *** въпрос-защо австралийците изгониха Джокович от АО.Нека не коментират нсевдобългарите.
81
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди време направо хванаха норвежка състезателка с допинг и нищо. А даже не е била от "Астматиците"...
80
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81 "Ваксинираните -антиваксъри-*** да не ми говорят че млади спортисти си отивал от странични ефекти Ето от такива "препарати"за сърце си отиват.Като ги почат от млади."Мдааа. И тази линия пробваха. Разправят за млади футболисти, които малко след ваксината "просто ей така си отишли", иначе нищо им нямало. Ей като тая кукла име е "нямало нищо", дето сигурно по едно образование за фармацевти са изкарали от консумация на вещества.
79
8
 
11
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 2 години
Жалко за съзтезателите положили толкова труд ако заради престъпния режим на Путин им отнемат медалите. Напълно е възможно спортистите да са били в неведение какви добавки са им давали агентите на ФСБ маскирани като лекари и треньори.
78
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До:...да нахлуят с танковете в Пекин...и да си вземат медала....Това да не ти е ДРКонго или Източен Тимор?
77
4
 
8
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Мелдониевата чета пак се дъни. Нищо ново.
76
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните -антиваксъри-*** да не ми говорят че млади спортисти си отивал от странични ефекти Ето от такива "препарати"за сърце си отиват.Като ги почат от млади.
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щатите са зло ! там са най големите зобачи !
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 78 "Плювачите тук ще бъдат най-щастливите хора в света ако имат толкова красива дъщеря като момичето на снимката." Ако бях разбрал, че на дъщеря ми (когато тренираше балет) някой й е давал химикали за кардиологични проблеми без да има такива и без да ме е уведомил С КАКВАТО И ДА БИЛО ЦЕЛ, планетата щеше да му се стори тясна.
73
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плювачите тук ще бъдат най-щастливите хора в света ако имат толкова красива дъщеря като момичето на снимката. Ако някои от тях са могли да направят дете, то тяхното момиче е грозно, дебело, пpocто и злобно като тях. Повечето са самотни алкохолици, които не са докосвали нормална жена в живота си, живеят в някой панелен кoптoр или в някое село в съседство с ромскa общност, която даже и с тях не иска да общува.
72
13
 
15
 
! Отговори
До преди 2 години
....Русия .. ...да бъде изолирана за дългоНеее тия никога няма да се научат .Че трябва да играят по правилата Честно.
71
4
 
5
 
! Отговори
без медал преди 2 години
Не им остава нищо друго освен да нахлуят с танкове към Пекин и да приберат медала.
70
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73И много гейове има в Русия, повече отколкото на запад. ///Точно така, даже един са го мумифицирали и му се кланят като на фараон.
69
14
 
15
 
! Отговори
четворни санкции преди 2 години
Не трябваше да ги пускат изобщо до Олимпиада, даже без флаг. Трябва Русия да бъде изолирана за много дълго за да се научи