Скандал в Пекин: Може да отнемат титла на Русия във фигурното пързаляне

Има проблеми с допинг пробата на Валиева
Обновена: 9 фев 2022 20:25 | 9 фев 2022 20:20, Красимир Ангелов
123
Скандал в Пекин: Може да отнемат титла на Русия във фигурното пързаляне
Снимка: БГНЕС

Проблем с допинг пробата на руски фигурист, най-вероятно младата звезда на руското фигурно пързаляне Камила Валиева, може да остави Русия без спечелената титла от отборното по фигурно пързаляне

Сутринта на 9 февруари стана известно, че резултатите от отборния турнир по фигурно пързаляне на Олимпиадата в Пекин могат да бъдат ревизирани заради ситуацията с допинг теста на състезател от руския отбор, съобщава Inside the Games. Според източника проблемът е възникнал с проба, взета преди Игрите.

В понеделник, 7 февруари, руските фигуристи спечелиха отборния турнир. Марк Кондратюк, Камила Валиева (и двамата на сингъл), Анастасия Мишина и Александър Галямов (спортни двойки), Виктория Синицина и Никита Кацалапов (танцови двойки) играха за РОК и спечелиха категорично състезанието.

Още по темата
Церемонията по награждаването беше отложена и по-късно отменена.

Във вторник сутринта, 9 февруари, проблемът с допинг теста беше посочен като причина за отмяната на церемонията. Както бе отбелязано, че въпросът е от правен характер и е свързан с теста, направен преди началото на Олимпийските игри в Пекин. Замесени са както Руският олимпийски комитет (РК), така и международната антидопингова общност.

Пресаташето на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина отказа да коментира информацията пред Inside the Games.

Участниците в отборния турнир - Камила Валиева, Анастасия Мишина и Александър Галямов не дойдоха на тренировка във вторник. Техният треньор обясни, че световните шампиони имат почивен ден. Виктория Синицина и Никита Кацалапов излязоха на леда, но отказаха коментар, съобщи журналистът на USA Today Том Шад.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков призова да изчакат официални изявления относно ситуацията с отмяната на церемонията по награждаването на руските фигуристи.

Според The Guardian, следи от забранено вещество наистина са открити в допинг теста на един от спортистите, участвали в отборните състезания на Игрите в Пекин. Важно е да се отбележи, че това вещество „не може да повлияе на подобряването на атлетичните постижения“.

По информация на "Спорт-Експрес", уличеният спортист е именно Валиева, като забраненото лекарство, открито в пробата й, не допринася за подобряване на спортните постижения и се използва за лечение на кардиологични проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До Анонимен 53: Сигурно и филмите по National Geographic на португалската журналистка Мариана ван Зелер за наркоманията в САЩ ли са хипербола?
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми аз да припомня " великия" щанго тренер от Нрб то Абаджиев не зобеше ли така и социалистическите ни " щангисти", и не му ли беше прякора ХИМИКА??? Комунистите не ги е грижа за живота на човек, това дете на 30 години ще е ЧОВЕШКА РУИНА, с отказващи органи и на инвалидна количка. Някой прави ли си сметка какво са и сторили нейните путински " трензори"???Само за да гепат по втория начин някакви си медали. Отврат!!!!
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, ще ми хареса ако живеят в "Игра на тронове"... Българофобите рускопоклонници не могат да направят разлика межди художествена измислица и реалност. Колкото до "Еуфория" - всичко там е хиперболизирано. Самият разказ се води от гледната точка на една наркоманка и това трябва да е достатъчно показателно за интелигентния зрител да възприема критично казаното и показаното.
45
9
 
7
 
! Отговори
Чайковски преди 2 години
Малката друсалка.
44
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пукат се от завист!Снощи канадска журналистка предложи да се изключат от оличпийските спортове такива , в които печелят едни и същи нации.Визира фигурното пързаляне заради руснаците.Но неказва нищо за норвежците в биатлона или холанцитев бързото пързалянес кънки.Истерия, от два дни се мъчат да сринат руския отбор и да смачкат космическото фигурно пързаляне на руските момичета!Валиева е татарка, както олимпийска шампионка Загитова.И тук пипат мръсните американски пръсти.Помните щангите.
43
6
 
8
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Животът не е тв сериал. В Русия децата стават наркомани от мизерията, както и от липсата на избор и перспективи. В САЩ стават наркомани от презадоволеност и скука. Но в САЩ, който има капацитет и желание, получава и избор, и перспектива.
42
4
 
2
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До според мен: Гледайте утре по американската Травел ТВ, американския документален фолм: Нострадамус - Ядрен апокалипсис, ако искате първа да разберете кога и как САЩ ще изгорят в задаващия се ядрен апокалипсис!
41
3
 
1
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Няма как, Путин е обещал на Си-докато върви Олимпиадата-никаква война! И ще търпи, няма как. Па после ду**** да им е яко на джендърите!
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази са я зобили от 2-8годишна.Психари.На 20 приключват със спорта .
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До запознат 38 Абе пързаляла се е още в макарите на баща си :))) много късно е от три годишна на пързалката, въпроса е от три ли се друса?
38
2
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
ГарантирВаха ли го? Тази думичка от някакъв русофилски език ли е?
37
0
 
1
 
! Отговори
само питам преди 2 години
До до 18: На теб ще ти хареса ли ако твоите деца живеят като тези от сериала Еуфория?
36
3
 
4
 
! Отговори
До Запознат преди 2 години
Ама те и други деца са на ледената пързалка от тригодишни.Но тя, милата, има "кардиологични проблеми" и приема въпросното вещество - защото е от тригодишна на леда по 18 часа в денонощие. Те и биатлонистите затова масово са "астматици" - щото от тригодишни са на чист въздух в планината, завалийките.
35
9
 
4
 
! Отговори
според мен преди 2 години
Само заради това, трябва САЩ да бъдат превърнати в марсианска пустиня! Ако има ГОСПОД това ще стане реалност съвсем скоро!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е сега какво малката друса ли се редовно, или само за олимпиадата, малйййй как ви го нахлузиха китайците многоуважаеми мечкарофилчета... всъщност да си го знаете мечкарофилията е чиста форма на секс със животно :)))))
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отнемаай. Да си реват с Медведев. Скоро и Виена ще реве.
32
6
 
10
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До Анонимен: защо да не е възможно да се скача четворен аксел! Беше въпрос на време и с тренировки се постига. Мъжете го могат от около 20 години! Защо и жените да не го могат? Тези неша с допинг не може да се постигне, а трябва денонощни тренировки. Това дете е на ледената пързалка от 3 годишна!
31
5
 
10
 
! Отговори
Dick преди 2 години
хахаха, блиядовете пак се уусраххха. тия без дрога не могат и да пръднат, камо ли медали от олимпияда. Айде обратно в колхоза.
30
1
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
В сериала "Еуфория", който има два сезона, има една наркоманка и сега във втори вкараха герой, който взима наркотици, но не е показано да е наркозависим. Останалите герои не са наркомани. А последният епизод е безупречна пропаганда СРЕЩУ наркотиците. Що за обобщения правите? САЩ имат много трески за дялане, но любимата ви Русия има цели греди. 15-годишно ще скача четворен скок, за който съвсем доскоро се е смятало, че жените не могат да изпълнят - естествено, че ще е подсилена с химия.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 32- ще се завъртиш и ще се увъртиш и накрая ще се изтърсиш. Лузър - изпълненивто беше топ технически никой друг фигурист не е имал по сложна технически програмага от десетилетия!