222 са заразените с коронавирус, двама са починали

Поставени са едва 95 ваксини
18 апр 2022 07:00, Александър Попов
27
222 са заразените с коронавирус, двама са починали
Снимка: БГНЕС

За последното денонощие у нас са регистрирани 222 нови случая на заразени с коронавирус при направени 3 266 теста. 70,72% от тях не са ваксинирани, показват данните на Единния информационен портал.

Новите случаи са 6,8 процента от тестваните.

Активните случаи са 163 460, а потвърдените от началото на пандемията заразявания в страната са общо 1 149 447.

Починалите през последното денонощие са двама, като те не са били ваксинирани. Общият брой на починалите е 36 784.

Хоспитализирани са 1056 души, от които 116 са в интензивни отделения. Новопостъпилите в болнично заведение са десет, от които 90 процента не са ваксинирани.

Излекуваните за последното денонощие са 702, а общият им брой досега е 949 203.

Поставените дози ваксина са общо 4 370 982, от които 95 за последното денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя, дето речникът му се състои само от думата "плоскоземец" първи ще бъде осъден и вкаран в затвора. Пръв трябваше да е мутафчийски, но тоя сплескан х. ще е първи.
22
4
 
2
 
! Отговори
до 21 Лъжеш преди 2 години
Всички класически ваксини разработени до 2019 г. работеха с почти 100% защита от заразяване или по нататъшно предаване. А експерименталните генетични Fаксини са leak (нехерметични) такива се избягват даже във ветеринарията. Единственото предимство на тези буламачи е толерантността към заразяването със самия Кромид19, т.е. може да се прилагат в пандемичната вълна. Но версията на единствения генериран антиген е токсичния белтък на Ухан19, това позволява яденето на сурови Ухански прилепи.
21
4
 
2
 
! Отговори
Ръгай чушки в боба преди 2 години
Учени от Оксфорд и други световно известни университети над двадесет имунолози и ваксинолози от 15.12.2021г.https://biorxiv.org/content/10.1101/2021.12.14.472719v1.full.pdf Вариантът Омикрон представлява сериозна заплаха за повечето съществуващи ваксини и методи, за лечение на COVID-19. Оценявайки моноклоналните антитела върху всички известни клъстери от епитопите на новия белтък на шипа. Открихме, че активността на 18 от 19 тествани антитела или е напълно отменена или е частична
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как не ги е срам, свиквайте щаба, не виждате ли какво става в страната?! 222 нови случая, пламнахме! КПП-та, маски, ваксини, пълен локдаун преди да сме изгорели! Много е страшно положението, трупове по улиците, ах, ах, защо го допуснахме...
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди празници никой не ходи за болничен. След празниците, покрай абитуриентските балове - може. Но "ние сме в готовност", до обявяване на нови избори, така ще е! Ако се налага да се поръчват още тестове, може далеч преди изборите да "избухне" новата вЪлнЪ. Каквото ни наредят!
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** така ине разбраха кога ваксините предпазват и доколко предпазват. Само ще им напомня, че няма ваксина, срещу коя да е болест, която да предпазва на 100%.
17
6
 
6
 
! Отговори
БайТурбалалан преди 2 години
Всички ваксинирани с генна и клетъчна мРНК терапия имат вече зомби гени на токсина на шипа версия Ухан19. Ако ваксинирането предпазваше, нямаше да има повече новозаразени в по-силно буламачизираните страни.Потвърдена е обратата транскрипция при чернодробна клетъчна култура т.е. внедряването в ДНК на съответния ген само след 6 часа, при мРНК бъркоч.
16
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста хора познавам, които се срещнаха с вируса, но никой от оздравялите, не се е оправил напълно. Някои са със сериозни проблеми вече повече от година - от ноември 2020, други от март 2021, а познавам и един заразен през април 2020, който вече две години не може да се оправи.
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oвцете водени от 12-те си овчари страхливо бягат далеч от ваксинационните пунктове. После се чудят защо са с тръба в гърлото.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Demonaz. ти за никой ли който познаваш не си чул, че е починал от корона? Сега е лесно защото вече има имунитет в населението и омикрона не е толкова смъртоносен. Но в началото си трябваше пазене. Иначе бройката 36 784 души е колкото на един областен град и това само официално потвърдени случаи. твоето е, като да седиш под чадъра докато вали и като пекне слънце да го махнеш и да разправяш, че не е имало нужда.
13
5
 
11
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Утре вторник: шок бомба,черна жътва новото нормално,марш на смърта. Губернатора на Видин иска помощ от армията,ще трябва да тренираме на балконите си,цяло село в Колумбия е умряло от ковид, линейките в Португалия са наредени една до друга,дървените ковчези недостигат. Има ли още вярващи на вестници и сайтове? Всички сте за съд и затвор медицински комунисти.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, как си пролича, че всичко беше една измама, и тия управници зорлем надуваха случаите! Баба Радка им дърпаше конците! Измами с ваксини, тестове! Просто нямам думи!
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да спрем напълно икономиката, както и всякаква човешка дейност, за да се отървем от страшния вирус! Заключване, изолация, локдауни и всичко останало! Спокойно можем да си ядем ония работи няколко години!
10
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега само 95 човека са се ваксинирали, защото вълната отиминава, а когато дойде следващата вълна пак ще има опашки от по 100 човека пред ваксинационните пунктове, но ще е като след дъжд качулка - трябва да минат 14 дни, за да подейства ваксината, ао е втора доза или бустерна доза и доста повече, ако трябва да се сложат две дози.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнаха мерките и ковида избаяга. Къде е оная *** мутафчийски, дето плашеше децата с трупове по улицата??
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо в цял свят активните случаи са много повече от заразилите се в полсения един месец? България не е изключение. Примерно във Финландия имат над 900 хиляди активни случаи, при около 163 хиляди заразени за последните 30 дни.
7
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както ни казваха още в началото на епидемията, такива зарази се движат на вълни. Сега отминава поредната вълна и ще дойде следващата, най-вероятно наесен. *** така и не разбраха, че се движат на вълни и свързват намаляването на броя на случаите с бонуси и други подобни дивотии.
6
3
 
18
 
! Отговори
Писна Ми преди 2 години
тея 160 хиляди са "активни" от половин година насам толко ли няма кой да им се обади да ги пита дали не им е минало случайно. Някак си по 200 заразени на ден при 14 дена карантина да има 160 хиляди активни си е меко казано измишльотина на която никой вече не кълве 95 дози за цяла неделя при положение, че продължават да изнасят пунктове през празничните дни е меко казано плачевно, от тея 95 сигурно 90 са за бустер, то който веднъж са го излъгали ще играе хорото до края на живота му
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А можеше да бъдат 10 пъти по толкова ако имаше бонуси. Победихме пандемията и спестихме пари.
4
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** още си въобразяват, че епидемията е измама, заразяват се и умиrpат.