По-високи цени на всичко заради спирането на доставките на газ

Велев: Пагубно е за химията, металургията
65
По-високи цени на всичко заради спирането на доставките на газ
Снимка: БГНЕС

„Спирането на доставките от „Газпром” в най-добрия случай означава много по-високи цени, което е пагубно за химията, металургията и стъклопроизводството. Това ще се отрази много лошо и на най-експортно ориентирания ни бранш, който дава най-много принос за българския експорт - машиностроенето, защото редица технологични процеси са на газ”. Това заяви председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев пред Нова телевизия.

Още по темата

Според него спирането на доставките на газ за България от „Газпром" ще доведе до по-високи цени.

„По веригата ще бъдат засегнати всички”, каза още той.

По думите му въпросът не е да изчисляваме щетите, а да ги предотвратяваме.

„Имахме един месец време да осмислим и да се подготвим за новия начин на плащане, който „Газпром” основателно поиска от нас. Основателно, защото правото днес няма никакво значение – може да се блокират активи на държави, на корпорации, върховенството на правото вече не означава нищо”, коментира Велев.

Според него лесното решение в създалата се ситуация е да се открие наша сметка в рубли и в „Газпромбанк”.

„Това ни дава време да се пренастроим. Не можем от днес за утре да променим нещата”, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: ценигазВасил Велев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ревахтеее. В Украйна загиват всеки ден мъже, жени и и деца. Неможе един луд да ви прави на овце . Ние като държава имаме договор за доставки и там пише плащане с долари и евро. Всичко извън това нарушава договора. Дръжте се мъжки. България да заплаши мордор със спиране на турски поток към Сърбия , Босна и Гърция. Бъдете мъже стига ревахте 1 месеца ставате за смях вече .
33
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ПРОМЯНАТА НА ЖAЛКИЯ ФИГУРАНТ И ШAЙКAТА МУ ГP ИHДЪPИ БЕ CEЛЯНИ ПPOСTИ!!!
32
17
 
7
 
! Отговори
...до 35 преди 2 години
Безработен си ти, *** см0тан. От години живея и работя в Германия, а ти защо не си в любимата Русия? Изненадващо за мене е че тука има и много путинофили като тебе, живеят в (по твои думи) дж3ндърска юропа, а спорят колко са велики рашките и колко е пропаднал запада. Истината е че сте шизофреници, драги ми москал.
31
5
 
14
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Не са безработни. Те пишат срещу заплащане от НПОта на Сорос
30
2
 
15
 
! Отговори
. преди 2 години
Да се национализират американските ТЕЦ Марици. Да се пусне единствено токът от ВЕИ за износ!
29
0
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Както търпяхте мyтpитe 12 години, така и учените К&К да им дадете време.....Ако ги иэтърпите 12 години эначи са по-добри
28
21
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Питате ли се защо точно на нас спират газа първи. Ние сме слабото място на ЕС и НАТО, имаме и прекалено много предатели русофили, които сега ще ревнат до небето, което е целта на Путин с това да дестабилизира държавата ни и да има разделение както в България така и в ЕС и НАТО. Не трябва да се подаваме на шантаж. Защо не спира газа за Германия, те също отказаха плащане в рубли?
27
4
 
13
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Реално нормалните хора няма да го почувстват толкова страшно!Ще реват алчните работодателчета-милионери, а може вече и милиардери, които дават по 800 лева заплата!Браво на Русия!
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ураааааа ! Промяна , 30годишна демосрация, евроатлантическиГей ценности, скъпотия до шия и на капак отгоре един заспало овче стадо наречено народ
25
0
 
17
 
! Отговори
ww преди 2 години
защо се оплаквате за високите цени ами намерете нещо евтино нали тръбяхте заедно със всичките ви *** че този газ е мръсен и не демократичен
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не може да ме убеди че протестите не са били платени ...при такъв разпад на държавността и постоянно шоково поскъпване на всичко няма един на площада!
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладьт на промяната ще е жесток
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огромна инфлация ни чака то е ясно.Путин реши да ни наказва като ни бръкне в джоба.
21
9
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНДЕЛИСТАН НИКОГА НЕ Е ЗАЧИТАЛ НИКАКВИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ И ТОВА Е ОТ КРАЙ ВРЕМЕ !! ПО СЪЩИЯ НАЧИН СПРЯХА ГАЗА ПРЕЗ УКРАЙНА ПРЕДИ ГОДИНИ С ЦЕЛ ДА СПЛАШАТ УКРАЙНА ДА НЕ СЕ ОТДЕЛЯ ОТ КОНТРОЛА НА КОМУНДЕЛИСТАН!
20
2
 
14
 
! Отговори
Оставихме преди 2 години
правителството да се направи на барабар Петко с мъжете, сега ще си теглим!
19
4
 
9
 
! Отговори
Тази зима преди 2 години
Всяка умряла от студ и глад българска баба ще е прът в колелата на военната машина на Путин... Хмм
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"... в най-добрия случай означава много по-високи цени, което е пагубно за химията, металургията и стъклопроизводството. Това ще се отрази много лошо и на най-експортно ориентирания ни бранш" Ама как е, помогнахме ли на украйната? Да пращаме оръжия братя, да помогнем на дечицата! колкото повече бомби и куршуми, толкова по-добре за народа! А ние чрез глад, студ и мизерия ще наказваме руснаците! Малемале луди ще ги направим наесен! С по две одеала завити ще седим в къщи ама ще видят те!
17
0
 
13
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Кирчо и Кокорчо вече са свалени сега да ходи и да го и зши бат в Украйна .
16
3
 
16
 
! Отговори
Това преди 2 години
дами и господа е, дано да греша, само началото. Като ни спрат и петрола, и горивата, ако ги има станат по 10 лв. за литър...Тогава ще видим кон боб яде ли, както казваше в един филм големият Г. Русев. Давайте оръжие, налагайте санкцийки!
15
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКО БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПОДПИСАЛА ТВЪРД ДОГОВОР С ГАЗОПРОВОДА ТАНАП - СЕГА ДА ИМАМЕ 3 ПЪТИ ПО ЕВТИН ГАЗ! НО БОРИСОВ ПОДПИСА С КОМУНДЕЛИСТАН ЩОТО ГО ПОДКУКУРОСАХА, ЧЕ БИЛО 40% ПО ЕВТИНО!!! НА ТИ СЕГА ЕДНО ЕВТИНО! ВСИЧКИ ДОГОВОРИ С ДЯВОЛА СВЪРШВАТ ЗЛЕ ЗА СКЛЮЧИЛИЯ ГИ!