Бащата и братът на Йомов остават в ареста за 24 часа

Те се предадоха в полицията след стрелбата снощи
Обновена: 25 сеп 2022 15:14 | 17 май 2022 18:02, Александър Попов
Бащата и братът на Йомов остават в ареста за 24 часа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Днес в ранния следобед бащата на футболиста на ЦСКА-София Георги Йомов, на 42 години, и брат му, на 22 години, се предадоха в СДВР.

След проведени разпити с цел изясняване на съпричастността им към престъплението, извършено снощи в района на бензиностанция на разклона за кв. Бояна, двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа, съобщиха от МВР.

Още по темата
Сигналът за стрелбата снощи бе подаден към 22.25 часа. Към място незабавно бяха насочени екипи на полиция и Бърза помощ, двама пострадали, с огнестрелни рани в областта на краката, бяха транспортирани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.
Крилото на ЦСКА Георги Йомов е пуснат от СДВР, след като е бил разпитан по случая. Той е бил изведен през административния изход на сградата.

Неговият брат Теодор и баща му Цецко, които по-рано през деня се предадоха, са предали законно притежаваното оръжие, с което е стреляно по време на инцидента на Околовръстното шосе в София снощи. Изстрелите са произведени със стоп патрони, но са причинили наранявания, защото са произведени от близко разстояние.

При инцидента бяха ранени двама души - единият в двата крака, а другият в бедрото.

Пред разследващите Йомов е разказал, че на бензиностанцията е станал конфликт между брат му и група непознати. Впоследствие брат му се обадил на баща им, а след пристигането му той е произвел изстрели по двама души.

Простреляните са 26-годишният Марио Вълчев и 36-годишният Иван Петров. На местопроизшествието са намерени 3 гилзи и 1 патрон от 9-милиметров пистолет. Очаква се да стане ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинение на Йомов. Засега от ЦСКА отказват коментар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание