Тежки боеве около Северодонецк и Лисичанск

Русия опитва да отреже снабдяването на украинските военни
22 май 2022 17:36, Александър Попов
208
Тежки боеве около Северодонецк и Лисичанск
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Продължават ожесточените сражения около градовете Северодонецк и Лисичанск в източната украинска Луганска област, голяма част от която вече е под контрола на руските въоръжени сили и подкрепяните от тях сепаратисти, предаде ДПА.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи днес, че украинските позиции по цялата фронтова линия са подложени на артилерийски обстрел. Руските сили безуспешно са се опитали да щурмуват села северно, източно и южно от Северодонецк. Продължават тежките боеве и за населени места между Лисичанск и град Бахмут, в Донецка област на юг, пише още в комюникето.

Руската армия от дни се опитва да отреже украинските военни части около Северодонецк и Лисичанск от техните снабдителни линии откъм Донецка област, отбелязва ДПА.

Вчера руските сили са разрушили умишлено с 240-милиметрови минохвъргачки мост между двата града близнаци над река Северски Донец, казаха украински източници.

Те съобщиха за артилерийски обстрел и бомбардировки и в Донецка област.

Министерството на отбраната на Руската федерация обяви, че през последните 24 часа са били поразени близо 40 цели, включително пет оръжейни склада, в Донбас, предадоха ДПА и Ройтерс.

Руската армия е ударила с ракети и артилерия общо повече от 580 мишени в цяла Украйна, каза в редовната си сводка генерал-майор Игор Конашенков. Говорителят на руското министерство на отбраната отбеляза, че освен в Донбас, са били поразени цели в южната украинска Николаевска област.

Парламентът на Украйна удължи днес военното положение и общата мобилизация в страната с три месеца - до 23 август, предадe Франс прес.

Президентът Володимир Зеленски подписа съответните два указа на 24 февруари - деня, в който започна руската инвазия. Оттогава военното положение и общата мобилизация, въведени първоначално за по един месец, бяха удължавани два пъти за аналогичен период, припомня АФП. Новото удължаване е с три месеца.

На фона на ожесточените сражения в Донбас, Михайло Подоляк, съветник на Зеленски и член на украинската делегация в преговорите с Русия, изключи вчера възможността за договаряне на прекратяване на огъня и териториални отстъпки, отбелязва Ройтерс.

"Войната няма да спре, ако Украйна отстъпи и приеме руските условия. Тя просто ще бъде поставена на пауза за известно време", каза Подоляк. Той добави, че след това руските сили "ще започнат нова офанзива, още по-кървава и едромащабна"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
32
 
7
 
! Отговори
Сивов преди 1 година
Агресорите,убийците и фашизираните руски съвременни бандите продължават да про ливат кръв и да сеят разрушения ?! Анатема за всички руски участници в тая кървава вакханалия!!! Слава на Украйна и нейния народ !
112
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бийте се няма лошо, по някое време Украйна ще престанат да я снабдяват с оръжия щото това ще са прекалено големи пари за сметка на собственото население, та хохлите ще трябва бързо да печелят, ако иска да успият
111
7
 
23
 
! Отговори
Хехх преди 1 година
*** е Бай Пън и убииците му дето ги праща да унищожават държави ,прости краварски ***.
110
6
 
19
 
! Отговори
Петко преди 1 година
Я съм горда Оккра на хотел във Влас. Много е яйлак при вас всичко е без пари,обаче ми ми е е много гадно че вчера не смениха маслото на колата ми X-7 BMW без пари и това ви праи мои врагове. Как можно и почему ,какви вие Булгари прости сигание не се грижете за нас дето сме избрани от Бога??
109
7
 
27
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Препарирани са,Украинската армия де,само по талавизорите побеждават,операцията си върви по план.
108
9
 
14
 
! Отговори
До 128 Петко преди 1 година
На български е Украйна, хохал маскиран! Ще си пишеш в украинските сайтове,тук е за българи!
107
9
 
33
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Всичко си върви по план, вече където стъпи руски войник се вдига руския флаг, назначава се руска администрация, плаща се в рубли и т.н или казано накратко проекта украйна се закрива!! Пък вий си го разбирайте както искате
106
13
 
22
 
! Отговори
Петко преди 1 година
Като биеш Окрайна по главата,все едно биеш Сащ по главата. Така че мислете на коя страна искате да сте??
105
4
 
16
 
! Отговори
стефчо преди 1 година
Тези чок-отворени дарители на ***,защо не рипнат директно на Русия и да я смажат,какво им пречи??
104
0
 
10
 
! Отговори
Теодоро преди 1 година
100%ФАЛШИВ ПАСКВИЛ
103
8
 
26
 
! Отговори
бай работник преди 1 година
Ако пуснеш Бтв ,Украйна е най-могъщата воена сила на света хехехе хахахаха. Удри по главата Окро-фашизма там скоро ше има само пясък и ***!
102
23
 
9
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен --- Да, тридневната операция стана тримесечна и се очертава да стане три годишна. С тази съвременна голташка армия и изпотрошена техника - толкова могат.
101
6
 
25
 
! Отговори
До 110 преди 1 година
Ако искате да разберете защо Русия започна тази война, просто напушете в Гугъл "Анна Тух Горловка". За да видите на какво са били подложени тези хора. Просто заради това, че живеят, дишат, че ги има.
100
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи ден гледах видео за две гаубици едната хАмериканска и се обслужваше от цели шест човека и тя едва гръмна докато руската се обслужваше само от трима дори останаха само двама и единият пич отдалеч я запусна с едно въже та толкова за западното оружие.Дето се вайкат покрай него.
99
8
 
29
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Нали бяха стигнали руската граница?Пак ли са отстъпили?
98
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тридневната операция стана тримесечна
97
3
 
20
 
! Отговори
До 110 преди 1 година
Къде се живее добре бе? Бачкаш 14 часа за да си платиш квартирата. Живяло се по добре. Като се живее върви там кому оная работа правиш тука. Или си голям родолюбец. Милееш явно за родината.
96
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В украйна тепърва предстоят тежки бомбардировки
95
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета, че тия което не им вярваме, сме с пари от руската пропаганда. Ей, народът ни, 2/3 от него, си обича Русия! Тя ни освободи от турците, построи ни заводите, нейните технологии и по мое време бяха най- добрите. Махайте се всички такива - отивайте в САЩ, там ви чакат с хляб и сол и някой друг от black life matter!
94
37
 
11
 
! Отговори
Рушляк преди 1 година
Другаре, защитаващи руската дивашка орка Путин, толкова сте ***, че и Господ няма да Ви опази от Вас самите, 1 човек не познавам, който да печели в Русия, там е огромна Северна Корея, никога повече тази Статистическа грешка няма да бъде призната или канена от нормалния свят, а относно малумния соц, който избива каймака на българите, днес резултата е очевиден, в България работещия човек работи и печели, емигрантите все реват, а мързелите са путинофили