Битката в Северодонецк – сражения за всяка улица в града

Руски ракети поразиха Киев за първи път от повече от месец
6 юни 2022 11:00, Елка Василева
147
Битката в Северодонецк – сражения за всяка улица в града
Снимка: архив, БГНЕС

Руски ракети поразиха вчера Киев за първи път от повече от месец, пише британският в. "Таймс".

Руските сили продължиха вчера с опитите си да превземат Северодонецк, който е една от последните пречки пред тях за установяването на пълен контрол върху Луганска област, пише в. "Ню Йорк таймс".

Още по темата
Американското издание отбелязва, че украинските сили предприемат контраатаки и че са успели да си върнат някои части на града.

"Ню Йорк таймс" обръща специално внимание на вчерашното посещение на украинския президент Володимир Зеленски на фронтовата линия, минаваща близо до Северодонецк, и на думите на украинския лидер, че двете страни в конфликта се сражават за всяка улица на града.

Превземането на Северодонецк би гарантирало контрола върху Луганска област на руските сили и на проруските сепаратисти, които контролират и голяма част от съседната Донецка област, отбелязва "Ню Йорк таймс". Неспособността на руските сили и на съюзниците им бързо да превземат територии и уязвимостта, която проявяват те в сблъсъците с украинските бойци, показват, че военните действия не се развиват съгласно очакванията на Москва, изтъква американското издание.

Макар руските сили да са ангажирани в Източна Украйна, вчера Москва напомни, че разполага със силата да нанася удари по цялата украинска територия, като удари Киев за първи път от повече от месец, пише "Ню Йорк таймс".

Освен това руският президент Владимир Путин, който бе разгневен от изявленията на западни страни, че ще доставят ракети с голям обсег, предупреди, че Москва може да порази цели, които досега не са ставали обект на нападение от нейна страна, подчертава американското издание.

С вчерашната атака срещу украинската столица Киев се завръща в уравнението на войната, която започна на 24 февруари, пише испанският в. "Паис". Това беше първата атака срещу Киев от 28 април, когато на посещение в града беше генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Британският в. "Гардиън" също обръща внимание на визитата на Володимир Зеленски на фронтовата линия, а също така и на обещанията на Великобритания и Испания да помогнат на украинските сили, като им изпратят ракети с голям обсег.

Обещанието на Великобритания да предостави на Украйна усъвършенствани ракети провокира заплахи от Путин, пише в. "Дейли телеграф".

Великобритания обеща да изпрати на Украйна ракети с голям обсег, след като САЩ обещаха същото, изтъква британското издание. Тези обещания доведоха до заплахи от руския президент, че Москва ще порази нови цели, подчертава "Дейли телеграф".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако на хохленските политици им пукаше поне малко за народа им досега да са обявили неутралитет. Ама за тях не е важно колко хора ще пострадат, важното е паричките от ФАЩ да вървят.
85
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 91 Момчетата бяха много спокойни и казаха че воюват делово, без страх. На война като на война, както казват французите. Много ме изкефи един който вика: "Какво да ме е страх, да не са марсианци, извънземните на Стивън Спилбърг? И те са същите хора като нас. От плът и кръв.". Другото което обясни беше, че докато руските военни стрелят по градчета и села населени с цивилни, то украинската армия стреля по руската армия. Затова руската армия търпи такива големи загуби.
84
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления наркоман скапа Украйна!!
83
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 91 Виж какво, преди малко ги гледах. Унищожили са едно подразделение на руската ЧВК "Вагнер", нацистите на Путин.
82
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво стана бе украинците не го ли завзеха тоя град. Оффф забравих де сега правят "тактическо" отстъпление.
81
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента неустрашимите и непрощаващи чеченските бойци на Руската федерация отново правят сериозно зачистване на нацистки плъхове, този път в подземията на Химическия завод "Азот" в Северодонецк.
80
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците храбро отстъпват, докато руснаците страхливо ги гонят. Много ги бива да копаят окопи, направо са факири на кирката и лопатата.Сега са основали чисто нов азов - Азов-Северодонецк.В момента търсят, сгодно място да се заровят, за месец-два ;)
79
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами освен денафикация (унищожаване на татуираните нацистки плъхове), Русия осъществява и Декомунизация (унищожава грозните сгради от соца), както и Приватизация на комунистическия завод Азовстал, основен замърсител на околната среда (както беше и случая с Кремиковци). Все демократични ценности. Не зная защо ДемоКраДците толкова ревете срещу Путин?
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сражават се за всяка улица? Аз пък мислех, че се бият през улица - само за четните.
77
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистката "специална операция" най дългата специална операция в писаната история.
76
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А между другото какво стана с 35-та армия при Изюм на 100-ния ден от "специалната операция". Четох че е възникнал внезапен проблем с техническото окомплектоване и числеността на личния състав. Вследствие на което са решили да спрат с напредването през блатата.
75
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 76 това са бг лъжливите новини наште новини в россия казват обратното че укрите отстъпват и немните полски воиници си загубиха живота
74
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дерзайте путници, поне не медийния фронт да спечелите нещичко. Междувременно на кадировците им спретнали купонче с много фойерверки, след което ненадейно почнали да левитират на няколко метра над земята.
73
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На хохлите им останаха само фейковете. Ядат бой по целия фронт и по всички фронтове.
72
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живеят западните медии! Те ме накараха, да си направя регистрация в Телеграм, да да видя, нещо по-различно. И сам да си съставя мнение.
71
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в щатите пpъднат в Англия се наcиpат, След Брекзит щатите останаха единственият верен съюзник на Великобритания, без тяхна подкрепа английската икономика ще рухне за броени месеци затова и англетата са принудени да лижат 3адника на Байдън
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен67 да ти се върне чак до седмо поколение
69
14
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
В Мариопол, се организират срещи на жертви и мъчители военни от "азов"на живо в стаята с азовеца влиза жертвата....
68
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво правят украински войници в Донбас? Донецк и Луганск са международно признати независими държави. Това са окупационни войски.
67
3
 
3
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
Мутанти незабавно се пренесете в 85 квадрат !