Битката в Северодонецк – сражения за всяка улица в града

Руски ракети поразиха Киев за първи път от повече от месец
6 юни 2022 11:00, Елка Василева
147
Битката в Северодонецк – сражения за всяка улица в града
Снимка: архив, БГНЕС

Руски ракети поразиха вчера Киев за първи път от повече от месец, пише британският в. "Таймс".

Руските сили продължиха вчера с опитите си да превземат Северодонецк, който е една от последните пречки пред тях за установяването на пълен контрол върху Луганска област, пише в. "Ню Йорк таймс".

Още по темата
Американското издание отбелязва, че украинските сили предприемат контраатаки и че са успели да си върнат някои части на града.

"Ню Йорк таймс" обръща специално внимание на вчерашното посещение на украинския президент Володимир Зеленски на фронтовата линия, минаваща близо до Северодонецк, и на думите на украинския лидер, че двете страни в конфликта се сражават за всяка улица на града.

Превземането на Северодонецк би гарантирало контрола върху Луганска област на руските сили и на проруските сепаратисти, които контролират и голяма част от съседната Донецка област, отбелязва "Ню Йорк таймс". Неспособността на руските сили и на съюзниците им бързо да превземат територии и уязвимостта, която проявяват те в сблъсъците с украинските бойци, показват, че военните действия не се развиват съгласно очакванията на Москва, изтъква американското издание.

Макар руските сили да са ангажирани в Източна Украйна, вчера Москва напомни, че разполага със силата да нанася удари по цялата украинска територия, като удари Киев за първи път от повече от месец, пише "Ню Йорк таймс".

Освен това руският президент Владимир Путин, който бе разгневен от изявленията на западни страни, че ще доставят ракети с голям обсег, предупреди, че Москва може да порази цели, които досега не са ставали обект на нападение от нейна страна, подчертава американското издание.

С вчерашната атака срещу украинската столица Киев се завръща в уравнението на войната, която започна на 24 февруари, пише испанският в. "Паис". Това беше първата атака срещу Киев от 28 април, когато на посещение в града беше генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Британският в. "Гардиън" също обръща внимание на визитата на Володимир Зеленски на фронтовата линия, а също така и на обещанията на Великобритания и Испания да помогнат на украинските сили, като им изпратят ракети с голям обсег.

Обещанието на Великобритания да предостави на Украйна усъвършенствани ракети провокира заплахи от Путин, пише в. "Дейли телеграф".

Великобритания обеща да изпрати на Украйна ракети с голям обсег, след като САЩ обещаха същото, изтъква британското издание. Тези обещания доведоха до заплахи от руския президент, че Москва ще порази нови цели, подчертава "Дейли телеграф".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
17
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОФИЦИАЛНО ЗАПЛАШИ , ЧЕ ЩЕ БОМБАРДИРА СТРАХЛИВИТЕ БЪЛГАРИ БЕЗ ДА И МИГНЕ ОКОТО!
45
19
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Били сме живели в демокрация. Що ни забраняват да гледаме руски канали тогава? ----///----- Никой не ти е забранил да гледаш руски канали. Забранено е да се ретранслира руска пропаганда. Купи си сателитна антена и зяпай колкото си искаш руски канали.
44
10
 
17
 
! Отговори
мишо преди 1 година
За коя всяка улица? Днес най-накрая лъжливото украинско командване обяви, че всички жилищни райони на Северодонецк са под контрола на ЛНР и РФ. Украинците удържат промишлената зона - Само.Какво повече искате и пишете, хората си признаха вече! Закъсняхте. Имало е опит за контраатака с частичен успех снощи, но не са успели да стигнат до града дори.
43
8
 
12
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Ти вярваш ки, че има истинска брутална война? Това е като уговорен мач , бате;)
42
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 37 Вярваш или не но все още има хора които вярват че Русия ще победи в тая война. С танкове Т62, а след 2-3 седмици Т55 няма как да стане. Русия на практика е с разбита армия и удържа що годе награбеното през първата седмица на войната с камари от трупове на руски солдати. В така наречените ДНР и ЛНР не е останало мъжко население между 15 и 65 години всичко е изпратено за пушечно месо на фронта като ариергард на несъкрушимая и непобедимая руская армия.
41
11
 
13
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Дано ти плащат, щтото от война май нищо не разбираш, спри с тая опорка за високотопните ракети, че тва са установки за залпов огън, като руските Бм30 Смерч но с опцията за по точни боеприпаси, с десет такива установки война не се обръща
40
6
 
4
 
! Отговори
Цру+ КгБ=love преди 1 година
Вярвате ли още , че совите са това, което ви се иска да бъдат?
39
9
 
17
 
! Отговори
profetey преди 1 година
Медиите са много зле. Бойните действия в Северодонецк не са много важни от тактическа гледна точка. В момента са важни действията на войските около Попасна. Те прекъснаха още от седмица 1 от 2-те снабдителни линии и полвината населени места които могат да завземата са с голяма стратегичека стойност, защото са снабдителни линии. За това трябва да се пише. Защото ако линията Сиверск - Лисичанск се прекъсне се получава 2-ри Маринопол. Но информация за това липсва.
38
18
 
13
 
! Отговори
77 преди 1 година
Явно руснаците са голяма пародия немогат да победят армия която е без авиация ,флот и модерни ракети със малък среден обсег
37
7
 
9
 
! Отговори
Нормалев преди 1 година
Тая псевдовойна защо трябва да ни интересува бас нормалните хора?
36
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 Нищо не се е обърнало, просто четеш твърде много пропаганда. За съажление, тя не помага във войната особено много :)
35
9
 
7
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Ти сериозно ли?, дано ти плащат, че говориш страшни глупости
34
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички руски установки се знаят с точност до 1 метър и се следят денонощно от американските сателити... Украйна само трябва да получи далекобойните ракети... и ще ги унищожи...
33
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярваш или не още има хора които вярват, че Украйна ще победи Русия. Украйна влезе с 600 хилядна армия, 53 милиарда дълг и още искат 5 милиарда на месец. Русия има 43 милиарда годишен бюджет и влезе с 120 хилядна армия, взе територия по-голяма от Швеция само за 100 дни... И пак хорицата заблудени от медийната русофилска злоба вярват ли вярват...
32
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И последната цел на Путин (завладяването на Донецк и Луганск) се оказа провал.
31
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо палачинката се обърна. Преди 2 дни руснака държеше 90% от града, а днес едва удържа последните 10% от него. Путин ще трябва лично да поведе победоносната руска армия и като генерал Роман Кутузов вечна му памет в ада да завладее вироглавия украински град.
30
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента реалната цел пред ВСУ е да унищожи цялата артилерия на Путин. После след като вече съвецката армия е лишена от артилерия, Украйна от своя страна ще започне да праща високоточни ракети по всички позиции на путинската армия и да ликвидира окупационните сили. Отделно ще се започне контранастъпление с танкове и пехота и ще започне Освобождаване на Цяла Укрйна. По-добре е за окупантите,които живеят в Крим и другите окупирани територии,да започнат да бягат и да се спасяват. ВСУ вече е близо.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали преди 1 седмица съобщихте, че града бил превзет от фашистите? Сега какви са тези боеве пак?
28
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинистите имат няколко седмици време.Ако до тогава не успеят да направят нещо, ги чака пълноценно контранастъпление от страна на Украйна. ВСУ (Въоръжените Сили на Украйна) вече са достигнали до такова ниво на действие,че минута след като Путин изстреля ракета към Украйна,ракетната установка бива унищожена. ВСУ унищожава една по една ракетните установки на Путин. Целта е да бъдат унищожени всички.Т. е. всяка изстреляна ракета разкрива,мястото от където е изстреляна. И ВСУ ликвидира установката.
27
5
 
15
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Анонимен 30: "50% от Северодонецк за Украйна"? Това беше вчера, и то според украинската пропаганда. Северодонецк днес-утре ще е изчистен. Следва Лисичанск и Авдеевка, от която осем години укронацистите обстрелват жилищни квартали в Донецк.