Русия унищожила американско и европейско въоръжение в Донбас

Украинската ПВО свалила руски бомбардировач Су-34
Обновена: 13 юни 2022 14:48 | 13 юни 2022 14:48, Елка Василева
72
Русия унищожила американско и европейско въоръжение в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи, че при руски ракетен удар в Донбас е унищожено голямо количество оръжие и друго военно оборудване, предаде Ройтерс.

Още по темата
Според военното ведомство на Москва сред унищоженото въоръжение е имало и такова, доставено на украинските войски от САЩ и европейски страни.

Министерството уточни, че ударът е нанесен от въздуха с високоточни ракети в района на жп гара Удачне.

Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила руски бомбардировач Су-34 в Харковска област, предаде Укринформ, позовавайки се на съобщение в Телеграм на командването на украинските военновъздушни сили. Посочва се, че това е станало в района на град Изюм.

Самолетът е летял заедно с още един Су-34, който обаче за разлика от сваления е променил курса си и не е попаднал в обсега на украинската ПВО, заявиха украинските ВВС и допълниха, че двата бомбардировача са атакували позиции на украински военни.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
18
 
! Отговори
Татул преди 1 година
До 29 Пич, ама ти сериозно ли. Като оставим факта, че Великобритания, ЕС и САЩ здраво наливат оръжия и пари в Украйна, която имаше третата по големина армия в Европа, мисля, че руснаците се справят много добре. Укри и натовци ядат методично пердах, та свят им се вие. 1/5 от Украйна вече е руска територия. Няма начин да няма жертви, ама накрая бития-бит, е..ния-е..ан.
25
2
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Аз вече не вярвам на никой и нищо. Чакам края на тая война и мирния договор. По него ще съдя кой победител и кой губещ. В момента ни пускат хвърчащи новини. И да вярвам на едните и да не вярвам, все тая. Истината е някъде там и ще се види накрая. Затворил съм си мозъка за всякаква пропаганда и от двете страни, особено от нашата-българската. Така ми е по-добре има време да се съсредоточа върху по-важни неща, не да ме водят за носа с нескопосана пропаганда.
24
6
 
17
 
! Отговори
Татул преди 1 година
До 15 и не само Укрите ядат пердах. Нато стана за смях с техните модерни оръжия и инструктори.
23
23
 
8
 
! Отговори
... преди 1 година
Най лошото за русия тука е, че целия свят виде, че русия няма никаква армия! За въоръжение и въпрос не може да става! С някакви си ръчни гранатомети и изтрепаха хиляди танкове и бронирани машини! И дори не говорим за човешкия фактор който явно е доста по-зле от въоръжението на армията! И забележете запада НЕ дава най-модерното въоръжение на украйнците! Дава им неща от среден клас, та дори и старички и въпреки това тез неща късат задните части на руснаците! Та вадете си заключение кое как!!
22
6
 
21
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Да му мисли ЗЕ ЛК АТА как ще ги плаща накрая!? А сметката набъбва! Накрая украинците ще са в положението в което са били по времето на Сталин-- премръзнали, гладни и без домове! А дали ЕС ще им помогне, както СССрим помогна на времето, като им построи тежка и химическа прмишленост! Ще поживеем и ще видим!
21
16
 
9
 
! Отговори
... преди 1 година
:) Ясно е, че русия никога не е можела да произведе толкова колкото произвежда запада! НИкога и по никакъв начин! Другото ясно е, че сега войната става война на изтощение! Т.е. а се види дали запада ще му омръзне да помага на украйна или малко преди това русия ще сдаде багажа както с танковета както със самолетите както с корабите! Отделно, че пределно ясно, че русия загуби тази война и сега и остава да помисли какво ще прави след като се оттегли! Както направиха и в афганистан де!
20
5
 
19
 
! Отговори
Ноби преди 1 година
ужас, как може такова нещо. да думкат демократичните гаубици. тва са варвари. цял свят събира капачки да купят малко оръдия , а тия гадни руснаци да ги чупят
19
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако гледахте Руски телевизии щяхте да знаете че това ПВО което сее опитало да свали Руският СУ 34 вечее на прах и пепел. Гледайте Руски телевизии за да знаете истината. Лошото е че евроге йците са спряли много Руски телевизии но тези които имаме собствени сателитни чинии хващаме директно от спътника всички Руски телевизии. Мога да ви кажа от първа ръка че Донбас Донецк Луганск и Мариапол вече са Руски територии. Зеленски се крие в полша но дългата ръка на Русия ще го хване и ще го обесят.
18
3
 
19
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 18: "Русия само унищожава"? Интересно Какво очакваш да разбереш от една статия за военни действия. Ако наистина искаш да разбереш какво се създава в Русия информацията не е тук. Например международният икономически форум в Санкт Петербург ще се проведе на 15-18 юни т. г. Там вече ще се показва кой какво е направил.
17
7
 
4
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Ако се съди по конкретната информация както тази за СУ-34 ,а не общи приказки за свалени руски самолети,значи украинската армия е успяла вече да свали повече от 10/словом десет/ руски самолета!Това е голямо постижение!
16
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдаааа, още един свален русий самальот! Бе колко самолета имат руснаците бе? Май са поне две хиляди, а? Нищо, има време, ще свалят и тях.Чудя се обаче, Путин до последния руснак ли ще се бие? Щото скоро убитите ще стигнат 40000! Но пък имат резерви - Република Бурятия е с територия колкото половин Украйна и население само един милион! Могат да избият цялото население и никой няма да разбере!
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен до 18 преди 1 година
Русия унищожава това което убива хора и как сащ помагат да се спре всичко това с оръжие е няма да стане.
14
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От всичко написано дотук разбрахме едно най-важно нещо: Русия може само да унищожава!!! Докато другите народи се трудят и изграждат, досега Русия само унищожава и нищичко не е създала!!! Единственото, с което Русия се хвали че създава това са новите и ракети - създадени за да УНИЩОЖАВАТ!!!
13
8
 
29
 
! Отговори
Укрите са нокаут преди 1 година
От 2 седмици се забелязва обръщане на палачинката и вече се забелязва обективни статии за специалната операция. Има две причини или са спрени парите за дезинформация и пропаганда или нашите са усетили накъде духа вятъра. Виждаме и в сутрешните блокове почти не се говори за Украйна. Това което се случваше на фронта го знаеха много хора колкото и да ни облъчваха с неистини. Е сега всички знаем, че Укрите ядат як пердах и нито оръжия нито господ може да им помогне.
12
1
 
31
 
! Отговори
SS преди 1 година
Едно обаче е сигурно ! Търговците на оръжие направиха дебели пачки !
11
1
 
23
 
! Отговори
SS преди 1 година
Тая война няма ли да свърши най после ? Или служи като гигантски изпитателен полигон за ново оръжие и бойни тактики ?
10
6
 
5
 
! Отговори
До Ехааа преди 1 година
значи тамън за путинофилията! купувайте! че кат гледам как ви гърмят танковете! Като пиратки са! :) Та купувайте тогава! Оти види се вие хубаво уружие немате и май май нема ида имате в скоро време! Та купувайте не се срамувайте! То като ти е влезнал веднъж!! :)
9
1
 
13
 
! Отговори
С Северодонецк дотук преди 1 година
От руското министерство на отбраната: Северодонецк всъщност е блокиран, след като вчера украинските отстъпващи взривиха последния мост, който свързваше Лисичанск, каза той в понеделник.
8
6
 
25
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
В сайтове Украйнци продават западно оръжие и боеприпаси.
7
5
 
29
 
! Отговори
Азот като Азовстал преди 1 година
В Луганск не планират да щурмуват завода на Азот в Северодонецк, където остават украинските военни, съобщиха за Интерфакс в неделя в Народния съвет на Луганската народна република. "Няма планове за щурм на Азот. Заводът е под блокада. Останалите там украински военни ще бъдат принудени да се предадат", каза събеседникът на агенцията.