Руските войски се опитват да подновят атаките срещу Славянск

Постигат успехи в придвижването към град Лисичанск откъм юг
22 юни 2022 12:29, Елка Василева
75
Руските войски се опитват да подновят атаките срещу Славянск
Снимка: архив, БГНЕС

Руските окупатори се опитват да подновят своето настъпление срещу град Славянск. Това съобщи чрез Фейсбук генералният щаб на украинските въоръжени сили, предаде агенция УНИАН.

Още по темата
Войските на Москва водят системен огън по това направление и предприемат щурмови действия. Стрелят с реактивни системи за залпов огън по райони край селата Нова Дмитровка, Осиновка, Курулка, Ивановка и Адамовка, посочва щабът.

Силите на Руската федерация водят въздушно разузнаване по Харковското направление, за да открият къде са разположени украински бойни части. Агресорът интензивно обстрелва с артилерия украинските позиции край Харков и други селища от региона. С цевна и реактивна артилерия е обстреляна гражданска инфраструктура.

На Донецкото направление руснаците концентрират основните си усилия към Северодонецк и Бахмут с цел да се придвижат към административните граници на Луганска област.

Врагът се опитва да установи пълен контрол върху град Северодонецк, да блокира подразделенията на Украйна в района на селищата Боровское и Вороново. Бойните действия продължават, се казва в съобщението.

По-рано армията информира, че руските войски постигат известни успехи в придвижването към град Лисичанск откъм юг. Има риск районът на Лисичанск да бъде атакуван до седмица, допълва УНИАН.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американските *** не подклаждайте война в България с вашите действия и подигравки за да не стане и тук като в Украйна. Защото на вас не ви пука но бомбите ще падат в Бг. а не в Америка !
41
1
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До дядо йоцо гледа --- Те за три месеца не успяха, а ти думаш за три дни. Епа, да им пожелаем успех с превземане щабквартирата на НАТО, биолигическите лаборатории за превръщане на хора в прасета и так далее.
40
1
 
1
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
В Адамовка са американските биолаборатории, в Ивановка е централата на НАТО, в Курулка се крие Зеленски със Сорос, а Осиновка е важен геостратегически възел. А точно падането на Нова Дмитровка е ключът към Киев, Берлин и Вашингтон. За три дни ребятата ще се оправят.
39
3
 
0
 
! Отговори
Три дни преди 1 година
Три дни до кога идва пибьедата? Аха аха, нали? Една малка успешна война. Едната малка успешна война стана на една малко неуспешна война, където няма да удържат властта в новозавзетите територии. Така че да си събирам чантите и да си ходят ДОМОЙ!
38
3
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До АнонименХахах, как точно демитализират НАТО, като 80% от даденото оръжие е старо съветско, което и без това трябва да се променя ? За разлика от това новите су-34, к-52 и обновените бойни танкове и машини нямаляха значително.
37
1
 
2
 
! Отговори
(*;*) преди 1 година
че те кога спряха атаките? правец!в чернобил свърши вече пролетта, птичките лаят тревата е синя,днес в припят, утре в други градове...
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес Президентът Путин ще проведе оперативно заседание с постоянните членове на Съвета по Безопасност на РФ.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиндостански наемник свидетелства за участието на бойци на британския спецназ SAS в битките на украинска територия на страната на ВСУ.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Територията пред пиндостанското посолство в Москва вече се казва "Площадь ДНР".
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генералният щаб на украинските въоръжени сили нищо не съобщава за унищожените 500 бойци на ВСУ в Николаевския завод "Океан".
32
5
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен--- Е, сърдете се на самите себе си. Такива са ви избраниците, за които сте гласували и цената в този случай е нормална. Ако в САЩ или в която и да е западна-ла дэржава цените скочат, като в България ще настане не граждански протест, а РЕВОЛЮЦИЯ, но вие сте като руснаците - роби и такива ще си отидете.
31
8
 
5
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
Само по форумите феновете на *** изглеждат много. Това е защото за 18 копейки на ред, цял ден пишат глупости, които даже не разбират. Видяхме вчера колко сте -150 човека. Тоя път Копейкин не раздаде пица ли че не можахте поне 3-4 автобуса хора да съберете. Не знам дали си давате сметка, че неграмотния ви начин на изказване издава че сте 2-3 човека драскачи.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46Те сигурно на 300 метров хълм му викат планина :))) Немците когато нападнаха СССР, направо развиха клаустрофобия, всичко им изглежда еднакво, тоест равно :)) Чак до Урал е равно като дъска, не можеш да се скриеш в некаква планина, ако водиш постоянно горила тактиката :)
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ба защо им е да напредват на руснаците, докато киев налива нацита в котела, главната военна директива си действа - денацификация нон стоп - 500 парчета на ден
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше въпрос на време руската армия да се адаптира към едничката бойна тактика на укропитека - криене по дупките и зад цивилни.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са решили рашките, не са напреднали, те урките с тези малки части, как си мислят да спрат армия :)) Едно е да се изправи армия срещу армия, друго е постоянно да използваш партизанска тактика, то и самата Украйна е равна, нема планини, нема как постоянно да е използваш горила тактиката :))
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добрия вариант за България е или Русия или Украйна да изчезне от картата. Така или ще вземем ресурсите на Русия или ще премахнем задаващата се конкуренция на европейския пазар от евентуалното влизане на 40 милиона украинци евтина работна ръка. Всичко по средата означава нова национална катастрофа.
25
7
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 38 --- А ти прочете ли анонса на "твоя брат" писал под номер 29, който казва: "Лек" е подскока от 50%??? Кефиш, краварче!" <<< Почваш ли да загряваш за "процентите". Там съм хвърлил камъните, а 2 евро бензин в Германия не е нищо необичайно или скъпо за всеки който работи или се е пенсионирал. Разстоянията тук не са като онези в САЩ, защото ако пришпоря от Ню Йорк Град да речем до столицата на щат Ню Йорк, Олбъни имам 300 км отиване и 300 - връщане.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парадоксално е, че съм на страната на Русия, ама за да не настане мизерия в Е.С. всъщност трябва да ги победим. Политиците ни сложеха на много лошо място. От гледна точка на България за нас щеше да е по-добре Е.С. да не се меша в помощ на САЩ и Англия, които ни третилат като колония. Сега хем има вероятност да загубим войната, хем има вероятност западна Украйна да влезе в Е.С. и заради по-ниските заплати да вземат работните места на много българи работещи за западни корпорации.
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По умните хора предпочитат да се занимават с крави отколкото да грухтят в руската ко4ина