Руските войски се опитват да подновят атаките срещу Славянск

Постигат успехи в придвижването към град Лисичанск откъм юг
22 юни 2022 12:29, Елка Василева
75
Руските войски се опитват да подновят атаките срещу Славянск
Снимка: архив, БГНЕС

Руските окупатори се опитват да подновят своето настъпление срещу град Славянск. Това съобщи чрез Фейсбук генералният щаб на украинските въоръжени сили, предаде агенция УНИАН.

Още по темата
Войските на Москва водят системен огън по това направление и предприемат щурмови действия. Стрелят с реактивни системи за залпов огън по райони край селата Нова Дмитровка, Осиновка, Курулка, Ивановка и Адамовка, посочва щабът.

Силите на Руската федерация водят въздушно разузнаване по Харковското направление, за да открият къде са разположени украински бойни части. Агресорът интензивно обстрелва с артилерия украинските позиции край Харков и други селища от региона. С цевна и реактивна артилерия е обстреляна гражданска инфраструктура.

На Донецкото направление руснаците концентрират основните си усилия към Северодонецк и Бахмут с цел да се придвижат към административните граници на Луганска област.

Врагът се опитва да установи пълен контрол върху град Северодонецк, да блокира подразделенията на Украйна в района на селищата Боровское и Вороново. Бойните действия продължават, се казва в съобщението.

По-рано армията информира, че руските войски постигат известни успехи в придвижването към град Лисичанск откъм юг. Има риск районът на Лисичанск да бъде атакуван до седмица, допълва УНИАН.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
селянин преди 1 година
така кат гледам украинците нема да ги биде ного ного да дигнеш белио байрак не е позорно
21
0
 
2
 
! Отговори
Пич с Москвич преди 1 година
Фюрере, доста хора в България са скарани с математиката. ;)
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сравни 3 долара по 1.65 и 4 по 1.85. После се прави на интересен.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата тази война е фалшива. Врагът бил напредвал? Кой враг? Синовете на Байдън с Полския премиер като настъпваха в украинския парламент, и Нато като ги караха да "обяват" война на такава силна държава, от която зависи целият ЕС и свят, не са ли врагове. Самият шистов газ не е ли враг?
18
9
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Преди започване на войната --- уупс "спешъл оперейшън" на *** нацисти срещу суверенна Украйна, бензинът в САЩ беше 3 долара и 98 цента за галон, а сега е 4.89 долара за галффон. Я ми намери откъде ги изцепи тия 50%, освен ако не си завършил математика в Блатная. Ония увси така смятат.
17
5
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 26 --- Да успокоим моите зрители, че краварят понякога живее в Краваристан, понякога на Острова, а сега - в Бавария - намира се във Федерална РеСпублика Германия - по стечение на обстоятелствата. Нещо неясно?
16
7
 
8
 
! Отговори
До укро феновете преди 1 година
Няма страшно. Призракът от Киев сваля по една ескадрила руски изтребители на ден. А украинските запасняци въоръжени с чудо оръжието Джавелин унищожават по една танкова бригада в денонощие. Да не говорим за "евакуираните" нацисти от Азов, които се подготвят за контраатака да си върнат Мариупол...въобще само хубави новини за героите на Украйна, като Степан Бандера...
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментар номер три е много точен! "" Оркаинската армия героически отстъпва, докато руската армия позорно напредва!"" ТОВА Е ПОЗОР ЗА РУСИЯ! ДOЛHИ КОМУНИСТИ!
14
0
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Ей, управете си скриптовете, поне да можем да зиписваме валутите не с думи, а със знаци. Няма никой да ви хакне, споко!
13
1
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Бензин А95 на Острова е £ 1.80; в Германия - ?1.95; Франция - ?2.17; Нидерландия - ?2.43; 'Брацка Турция' - 25.23 (?1.38); Северна Македония - 110 маке динара... За България вие си знаете. Нищо сериозно в цените не е станало. Лек подскок и толкоз.
12
4
 
1
 
! Отговори
Пич с Москвич преди 1 година
До Анонимен --- Не зная краваря къде ти е бръкнал, но данните му са абсолютно точни, а твоят изказ е като на *** от най-низка категория на когото не плащат дори и в рубли, а в натура.
11
5
 
11
 
! Отговори
аа преди 1 година
героите от азовстал бяха геройски спасени на руска територия. Скоро и героите в азот и тях ще ги спасят на руска територия. А още малко след това цяла украйна ще бъде спасена на руска територия.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окупаторът, агресорът... Не трябва ли да сте безпристрастни бе, господа журналисти? Близката история помни и други такива случаи, но тогава нямаше окупатор и агресор. Защо така? А щом новината е от Фейс бук, аз и вярвам.
9
10
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До обективен --- А ние от НАТО си мислим, че ще падне голяма "Алена жътва" на леви тирбушони в България, ако си покажат рогцата.
8
4
 
22
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Хурката я чака и Урсула дето напада вероломно 8 години на Донбас въпреки Минските споразумения :)))
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До taschunka witko: то в колко лъжи вече го хванала стареца? Веднъж каже че стреляли по влакове, след час се оказало че влаковете били цивилни. Веднъж каже че обкръжили Киев, но се оказаха че връщат войниците в Белорус. Напиши какво говори, след това сравни какво е казал с това какво става.
6
7
 
20
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Укрофашистите ,нацистите и бандеровците трябва и ще бъдат изтребени.Лошото е че голяма част от тази сво.лоч вече щъка из страната ни и разнася зарази и болести.
5
12
 
8
 
! Отговори
Пич с Москвич преди 1 година
Нали този същият Конярев ли беше Конашенкофф ли, още преди 2 месеца заяви, че город Славянск е напълно превзет от *** нацисти. Вероятно в Украйна имат много градове със същото име. Loool
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
119 дни от началото на пълномащабната война. А трябваше да е една малка успешна война. Войната стана на малко-успешна, вместо на малка война.
3
6
 
11
 
! Отговори
Абе тя работата преди 1 година
се оттече ами куфарите и при менторите си. Само с приказни измислици война не се печели. Войниците ви са страхливи, крадливи, отказват да влязат в бой, предават се със стотици на ден и нямат никакъв боен дух. Ако руснаците не милееха толкова за хората си и не искаха да дават безмислени жертви отдавна да бяха на границата с Полша. Сега изцеждат последните силици и на вас и на менторите ви а Китай, Индия, Бразилия, Саудитска Арабия стоят зад гърба им.