Референдумите продължават, руски войници обикалят домовете

В Херсон се гласува в урна на площада
24 сеп 2022 17:30, Александър Попов
115

Втори ден продължава гласуването на референдумите в окупираните от Русия райони в Източна и Южна Украйна.

Въоръжени руски войници обикалят от врата на врата и събират гласовете на останалите украинци в областите Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка.

"Аз съм против референдума, аз мисля, че градът ми и областта напълно принадлежат към Украйна", смята жена в един от окупираните райони.

Украинските власти съобщават, че на хората е забранено да напускат окупираните територии, докато върви допитването, а служители са заплашвани с уволнение, ако не участват във вота.

Още по темата
В Южен Херсон руски военни застанаха с урна насред града, за да събират гласовете на хората, съобщава Bulgaria ON AIR. Появиха се обаче видеа на опашки от гласуващи, които радостно размахват руските знамена. Украинският президент Володимир Зеленски призова света да осъди допитванията.

"Светът ще реагира абсолютно справедливо на псевдореферендумите - те ще бъдат категорично осъдени, както и на престъпната мобилизация. Това не са просто престъпления срещу международното право и законите на Украйна. Това са престъпления срещу конкретни хора, срещу нацията", заяви Зеленски.

"Референдумите, организирани от Русия, са пародия, лъжовен претекст, с който да бъде направен опит за насилственото анексиране на части от Украйна", твърди Байдън.

Лидерите на държавите от Г-7 призоваха всички да "отхвърлят категорично тези псевдореферендуми". И ги определиха като нарушение на международното право.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
14
 
! Отговори
Сводка на БТА преди 1 година
Mисля че софтуера на машинките е вече настроен от командировани от КОЗЯК специалисти от Силиконовата долина в следния порядък:1./ ГЕРБ ; 2./ ПП ; 3./ ДБЗа целта Тиквун ще бъде изритан от председателското място в партията, с препоръките на Чичо Сам. Така страната ще бъде окончателно "застопорена" в списъка на фронтовите държави срещу Русия. Очаква се най-късно до м.ноември НАТО да се включи официално във войната срещу Русия.И у нас ще има мобилизация до пролетта, и от-тук ...Източния фронт !
23
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не военни ходят по домовете с урни за гласуване, обычнын жените-членове на изборната комисия. авторът пише лъжи за военните. при този украинците обстрелват тези градове
22
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската демокрация, най-голямата демокрация. Улесняват те! Да не се разхождаш до избирателна секция, щот нема нужда. Тайна на вота?! Пфу, туй само за ***. Затова, войници ти идват вкъщи да питат искаш ли! Щото и без това всички искат?!
21
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиите да спрат статии срещу ***. Не съм за тях, мразя ги, но така вдигат рейтинга на ***, а него мразя повече, щото е слуга на ватенката.
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що така се забавихте с таз новина? То ще свърши, вие докато ни информирате. Референдум става *** дума, ако правилно сме разбрали указанията на Г-то.
19
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така като гледам, военните ескортират преброяващите, и вероятно причината за това е факта, че последните седмици укропите масово извършват убийства на цивилни свързани с административна дейност. Типични терористи,
18
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без краварското късогледство в Косово това нямаше да бъде възможно.
17
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас нито за НАТО, нито за ЕС са ни питали, няма да ни питат и дали искаме еврото, санкциите, кафеввите сделки и т.н.
16
8
 
2
 
! Отговори
Да преди 1 година
Глупости
15
11
 
37
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами представяте ли си в домът Ви да нахлуе въоръжен руский солдат и да Ви кара да гласувате с ДА или "не" за Матушката му ... тази форма на путинова демокрация наистина чупи всички рекорди ... по същата схема и БКП навремето е дошла на Власт под дулата на съвеЦките танкове, а ние сме се завъдили с русофили и путинофили ... !!!
14
7
 
15
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Протоколите от изборите са готови. *** тотално се изложиха
13
23
 
14
 
! Отговори
МИР преди 1 година
Това е пряка демокрация. Директно допитване до народа. И се организира при война! А тук в мирна и демократична България не дават да се организира референдум "ЗА или Против членството на България в ЕС и НАТО" . Май и тук трябва да дойде Руската армия за да се случи този референдум.
12
3
 
4
 
! Отговори
Размазан пармезан преди 1 година
Само за моите "смели" жени работа - пyткински башибозук !
11
1
 
7
 
! Отговори
Най после информация преди 1 година
Това е най-вярната новина. Лично специалният кореспондент на Днес.бг в Донбас направи репортажа.
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щот признахме, Косово трябва да признаем и тези референдуми, или да не признаем и Косово. Всичко друго е лицемерие.
9
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е измислено иначе бандеровците ще бомбардират секциите
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на изток те карат насила да гласуваш за нещо/някого, на запад си свободен да си губиш времето да гласуваш
7
4
 
9
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Що не си сложат едни машинки мадуровки, ами се мъчат да обикалят. Просто щтрак и готов референдум с какъвто ти трябва резултат. Много са изостанали рашките
6
6
 
26
 
! Отговори
Питам те преди 1 година
"Съглаен ли си или да те пандизим ?" - питат руските войници по домовете на украинците.
5
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На звльо му пари дупата