Референдумите продължават, руски войници обикалят домовете

В Херсон се гласува в урна на площада
24 сеп 2022 17:30, Александър Попов
115

Втори ден продължава гласуването на референдумите в окупираните от Русия райони в Източна и Южна Украйна.

Въоръжени руски войници обикалят от врата на врата и събират гласовете на останалите украинци в областите Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка.

"Аз съм против референдума, аз мисля, че градът ми и областта напълно принадлежат към Украйна", смята жена в един от окупираните райони.

Украинските власти съобщават, че на хората е забранено да напускат окупираните територии, докато върви допитването, а служители са заплашвани с уволнение, ако не участват във вота.

Още по темата
В Южен Херсон руски военни застанаха с урна насред града, за да събират гласовете на хората, съобщава Bulgaria ON AIR. Появиха се обаче видеа на опашки от гласуващи, които радостно размахват руските знамена. Украинският президент Володимир Зеленски призова света да осъди допитванията.

"Светът ще реагира абсолютно справедливо на псевдореферендумите - те ще бъдат категорично осъдени, както и на престъпната мобилизация. Това не са просто престъпления срещу международното право и законите на Украйна. Това са престъпления срещу конкретни хора, срещу нацията", заяви Зеленски.

"Референдумите, организирани от Русия, са пародия, лъжовен претекст, с който да бъде направен опит за насилственото анексиране на части от Украйна", твърди Байдън.

Лидерите на държавите от Г-7 призоваха всички да "отхвърлят категорично тези псевдореферендуми". И ги определиха като нарушение на международното право.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
9
 
11
 
! Отговори
православен патриот преди 1 година
Дерзай , Вова !!!!!! Само напред до пълната победа над фашизма !!!!!
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ще рухне само за един ден . Империята на злото е в реанимация .
62
1
 
1
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 1 година
До коментар 50 Поредният български разбирач.....
61
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 64 Да, принуда няма, само гласуване под дулата на калашниците, чиито патрони не са халосни. Има две опции. Първата, гласуваш за реСпубликата и втората, ставаш по-тежък с олово в тиквата.
60
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Как ще реагира шиб.." свят " на амбреажите фашисти въобще не ни интересува
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66 ---------И 10 с автомати да дойдат , какво ще стане , ще ме гръмнат ли . Има ли някой гръмнат на референдумите за отказза гласуване ? Знаеш ли за такъв случай, има ли писано някъде . ? Всеки ден ги гърмят в тези провинции , отделно тероризъм , атентати. Кой да охранява хората провеждащи референдума ?
58
14
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 64 преди 1 година
Нема принуда, ве! Това е автентична руска демокрация. Идват двама с автомати и те питат дали обичаш да танцуваш казачок. Ти веднага откриваш че това ти е любимо занимание, нищо че ти е за първи път. Важното е че го правиш с желание и за собствено удоволствие!
57
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войници правят референдум.Няма такава ко.чи.на като РуZия!
56
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 62 Къде е принудата , някакви доказателства ?
55
12
 
4
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ПРАВИЛНО ГО ЗАСТРЕЛВАТ! И ТУК ЩЕ СТАНЕ ТАКА ПО ИСКАНЕ НА ИТН ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ПУТИНОВ ОБРАЗЕЦ!
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина някой знае ли , защо в Косово не бе проведен референдум. Пак щяха да се отцепят, и то със значително мнозинство - поне 85-90 %
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 58 Какви фашистки методи ?
52
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо заплашваха Русия със санкции, наложиха всичко което могат дори и във вреда на целия запад. Нищо не се получи. Започнаха след това да заплашват с оръжие, пращат оръжие, терористи с униформи и какво ли не. Ефект пак няма и сега какво ще направят? Ще си пикааят в гащщите в знак на съпротива? Смешницитте още си мислят че са някакъв фактор.
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Косово защо нямаше референдум , дали искат да се отцепят от Сърбия
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Хавайските острови или в Тексас провеждани ли са референдуми за присъединяването им към САЩ?
49
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стъпка по стъпка, референдум след референдум и така до западната граница с Полша. Някой ако се опита да атакува после може да отнесе атома
48
9
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Скоро ще има референдуми в цяла Украйна и Россия ще бъде отново цяла !
47
11
 
18
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Руската армия носи пряката демокрация със себе си!!! И в Крим имаше референдум. А някой да е чул за референдум в Ирак, Авганистан или други територии окупирани от САЩ?? Не там директно Вашингтон нарежда какво да се случи!! Това ли е демокрацията?
46
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е демокрация и каквото реши народа това ще е независимо кой какво си мисли. Сметките кой ще ги плаща не те засяга.
45
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За по малко грамотните. Когато се разпадаше Съветския Съюз в трите области се проведе референдум Можете да проверите и какви са резуктатите. Тогава се очакваше, че Украйна ще си остане съветка кoчиna като Беларус и никой в Москва не е предполагал, че властта на партийните секретари може да падне. Сегашната пародия струва вече много скъпо и когато скоро руснаците почнат да плащат сметката ще им се стъжни живота, макар че войната ще е приключила. Поняли?