Мярката с две тарифи на тока не било добре обоснована

Можело да се окаже, че бедни семейства плащат по по-скъпата
41
Мярката с две тарифи на тока не било добре обоснована
Снимка: Pixabay

"Неизбежно е в ситуация на енергийна криза да се засилват регулативните мерки, но мярката за две тарифи на тока не е добре обоснована", коментира пред БНР Антон Иванов от Българския енергиен и минен форум.

"Още докато се обясняваше нуждата от нея, бяха споменати собствениците на басейни и добивът на виртуални валути. Фактически това е едно нерегламентирано ползване на битова електроенергия и тук въпросът е за контрола, а не за промяна на регулациите, защото насочвайки една мярка с малка група нерегламентирано ползване на електрическа енергия, ние фактически засягаме една голяма група от хора, домакинства, които ползват електрическата енергия за отопление и именно за тези хора ние трябва да помислим, преди да се обявят две тарифи, защото нивото за второ стъпало е доста ниско и ще засегне широк кръг от домакинства.

Може да се окаже, че бедни семейства ще трябва да плащат ток по по-скъпата тарифа, защото домакинството е такова, че харчи повече ток и именно в зимния сезон точно това ще се получи. Много домакинства, именно защото имат ограничени възможности, ползват електрическа енергия за отопление и изведнъж ще се окажат в ситуация да плащат много скъпа енергия", каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: токтарифаАнтон Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
право в 10ката преди 1 година
въпросът е за контрола, а не за промяна на регулациите
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хм - Тя тарифата е мислена, ако си на ендостаен апартамент в София, саниран и вероятно си от тея, дето не готвят, ами си купуват готово.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хм - За мен е по-опасен човекът или групата, която го е накарала,да го направи. За едни хора, всичко е печалба. Ако ни вдигнат тока 3-4 пъти, за тях е 3-4 пъти печалба. Даже и половината да умрем от студ и да не можем да плащаме, пак е на печалба.
10
2
 
16
 
! Отговори
хм преди 1 година
И най-важното: този лимит някой въобще замислил ли се е какви нужди покрива - та това е някакъв супер минимум. Дори да се отопляваш на дърва, зимата не може да ти покрие само оствеление, телевизор, хладилник, пералня и фурна. За бойлер да не говорим. Ок, нека има някакви двойни тарифи, но наистина да отделят справедливо хората. До 2000-2500 квЧ, ок, над тези цифри явно наистина се разхищава.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох милите - Басейини и криптовалути. Първо - зимата не знам, дали ще имаме хора с бсейни. Второ - Копането на крипто умря, ако не сте чули! Може и да се врне, ама се съмянвам, че ще е в близките 1-2 години. Стига отвличане на внимание!
8
0
 
30
 
! Отговори
хм преди 1 година
Първото нещо, което следва да се направи е да се открие държавния служител, който е пуснал подобно супер недогледано предложение и да се изгони на мига. Как може да предложиш нещо, без дори да се замислиш? Никаква мисъл, никакво разсъждение. Ама как се поставят под общ знаменател семейства с 1 член и с 4-5 члена? Как се поставят под общ знаменател семейства отопляващи се на ток и на парно? Значи, държавата може да поема голяма част от цената на парното, а за тока ще ги стрижем до кожа.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо - Те говорят за 300 квч. Сори, ама това е летен разход за гориво. Особено, ако бойлера и печката са на ток.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 - А в нашата, перди доооста време, три семейства спяха в две стай от вътрешната част, на среден апартамент, защото Жан Виденов прецака нещата.
5
7
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Трябва евтиния ток да е до около 750 киловата месечно. 30 дни по 25 киловата, нещо такова.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашата кооперация има 3 необитаеми апартамента. Ще ползваме от техния ток.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 - След изборите.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усещам, как ще спим 10 дена при еидн пзнат, после 10 дена при роднина, после 10 дена ри нас, надънени по 7 човека в стая, че да не плащаме по 1000 лева ток.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
било