Електроцентрала в Крим е била нападната с дрон

Има минимални щети, няма пострадали
27 окт 2022 11:11, Елка Василева
57
Електроцентрала в Крим е била нападната с дрон
Снимка: архив, БГНЕС

Властите на анексирания от Русия Кримски полуостров съобщиха, че през тази нощ електроцентрала на полуострова е била подложена на нападение с дрон, което обаче не е причинило сериозни щети, предаде Франс прес.

Още по темата
"Днес през нощта бе извършена атака с безпилотен самолет срещу топлоелектрическата централа в Балаклава", заяви в Телеграм губернаторът на Севастопол Михаил Развитиев. "Трансформаторът е понесъл минимални щети. Няма пострадали", поясни той.

Губернаторът уточни, че "няма заплаха за електроснабдяването" и "инцидентът не засяга електроснабдяването на Севастопол и полуострова". Подпалилият се трансформатор "беше в процес на поддръжка и не работеше", а "работниците в завода бързо се справиха с пожара", съобщи той.

Кримските власти направиха това си изявление в момент, в който украинските сили продължава контранастъплението си в Южна Украйна, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозната истина е че не мога да ти сложа минус макар че и него не заслужаваш защото всичко е груба манипулация. Ти ходил ли си на морето. Рускините имат много повече деца от останалите и много добре възпитани при това.
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора ...няма окупирана страна стига баламосва бабичките са по пейките не са във форума да им промиваш мозъчетата.
24
10
 
15
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
Нормалните хора искат прости неща. Да живеят прилично, да създадат семейство, деца, да подобряват жизнения си стандарт, да построят къща и тн. . Руснаците искат да трепят хора, да рушат вече създаденото и да завладяват територии заради късия си диктатор. Най жалки са русофилите те искат руснаците да избиват повече хора, да унищожават градове и да "пускат атома"
23
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата мачка!А още не е започнал.Зимата ще е много тежка за укрите без ток, интернет и на свещи.Вече се раздават дърва на калпак че идва студ.
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са ми смешни руснаците как се правят на жертва :))))
21
0
 
10
 
! Отговори
Войн преди 1 година
Е, случва се. Война е.
20
14
 
7
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама това нападение е много удобен претекст да изчезне я Николаев, я Никопол, я Запорожия. В радиус от 150-200 км не трябва да остане мърдащ укро-нацист - тогава обстановката ще е спокойна! Абсолютно същото важи и за Донецк, Енергодар, Северодонецк, и т.н., градове на РФ (отдавна вече:)
19
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора... няма окупирана страна стига баламосва баничките са по пейките не са във форума да им промиваш мозъчетата.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Помагайте кой както може, храна, пари, оръжие, техника, ток, ако трябва и доброволци отивайте както много други такива." - Чакай да извадя от мазето гранатомета и да го пратя през Български пощи. Ще сложа и 8 бркана с компоти и четвъртбидон със зелИ. Като ми орпавят дискоаптията, ще хвана сина и ще отидем на война. Даже и да оцелеем,най-вероятно вероятно жена ми ще ме убие и съм съвсем серизен, когат го казвам!
17
2
 
15
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Ами тръгвай за фротна бре! Що си седнал да пишеш тук и да даваш акъл на другите. Пък може да отидеш в Германия, да се биеш с американците. Те все още са окупирали Германия и не си заминават.
16
8
 
16
 
! Отговори
И как точно преди 1 година
И как точно Зеленски счита хората в Крим за свои, след като им спря водата за 8 г.Или тези в ЛДНР. Хората в тези области ще се бият до последния човек, но няма да се върнат в Украйна на Зеленски.
15
1
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До ИВАН Браво Българино.Много си завистлив и злообен.Работи и карай такива ,,Джипове'', а не мрънкай, колко си нещастен и беден.
14
13
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Скоро и тези руски крайцери на фотоса ще последват съдбата на крайцера маскава и ще сменят предназначението си като се превърнат в подводници ... предстоят много трансформиции в путинската федерация и окупираните от нея украински градове и територии ... !!!
13
20
 
12
 
! Отговори
Св.Св. Вмчк HIMARS преди 1 година
А в Донецк нефтената база на 00рките изгоря напълно...
12
28
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, ако сега не се помогне на окупираната страна после ще е много късно. Помагайте кой както може, храна, пари, оръжие, техника, ток, ако трябва и доброволци отивайте както много други такива. Украйна ще победи агресора и ще благодари на вас и всички оказали помощ.
11
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво им остава на украинците / на Зеленски / - само едни терористични актове . В Крим са свикнали с повечко трудности. Като се отделиха от Украйна ,Киев ги остави без вода и ток.
10
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Война е, едните рушат и другите рушат. Само дето украйнците рушат някак си по-демократично и хуманно.
9
1
 
9
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
Да не би да казвате,че Крим е ...руски?
8
25
 
15
 
! Отговори
Обединение преди 1 година
Русия се обединява. Анексия е измишльотина на мутрите от Вашингтон
7
16
 
19
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
НЕ ЗНАМ ЗАЩО ПУТИН НЕ ИМ ИЗВЕДЕ НЕ 30%, А 100% ОТ ЦЕНТРАЛИТЕ ИЗВЪН СТРОЯ НА ТИЯ НАГЛИ УКРИ, ДЕТО СЕ ДВИЖАТ ПО СОФИЙСКИТЕ УЛИЦИ СЪС СКЪПИТЕ ДЖИПОВЕ?