Броят на загиналите в Сеул расте - вече са най-малко 120 души

Много от жертвите са били стъпкани до смърт
29 окт 2022 22:20, Нели Христова
55
Броят на загиналите в Сеул расте - вече са най-малко 120 души
Снимка: БГНЕС

Най-малко 120 души са загинали, а около 100 са били ранени при блъсканица в централната част на Сеул, когато хиляди хора са се струпали на тесни улици, за да празнуват Хелоуин, съобщиха официални лица.

Служителят на пожарната служба Чой Сонг-беом заяви, че блъсканицата е станала около 22:22 ч. (1322 GMT) и много от жертвите са били стъпкани до смърт.

Още по темата

"Големият брой жертви е резултат от това, че много хора са били стъпкани по време на Хелоуин", каза Чой и добави, че броят на жертвите може да нарасне.

По-рано официални лица съобщиха, че 50 души са били в сърдечен арест и че на мястото на инцидента са били изпратени повече от 140 линейки, за да окажат помощ на пострадалите.

Квартал Итаевон е популярна дестинация за празнуващите Хелоуин в южнокорейската столица.

Президентът Юн Сук-йол нареди на официалните лица да изпратят екипи за оказване на първа помощ и бързо да осигурят болнични легла за пострадалите, съобщиха от президентската канцелария.

Спешна първа помощ

Видеозапис от мястото на инцидента показва хора, които оказват спешна първа помощ на няколко жертви, които изглежда са били повалени на паважа, докато спасители се втурват да помагат на други.

Полицаи в жълти жилетки образуваха кордон около мястото на катастрофата, а спасителите качваха пострадалите - някои от които бяха покрити с одеяла - в линейки.

Около две дузини хора бяха изцяло покрити с импровизирани одеяла край пътя.

Спасителните работници ги пренесоха на носилки на колела до чакащите линейки.

Тазгодишният Хелоуин е първото честване на събитието след избухването на пандемията през 2020 г., на което южнокорейците не са задължени да носят маски на лицето си на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Завидели сте на Китай.
35
0
 
1
 
! Отговори
Дарител преди 1 година
До 51...Право на избор има всеки...Но ,ако не можеш да прецениш кое е добро,си остава за твоя сметка.После не задавай въпроса ,защо има зло на земята,както в случая.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азиатците са неземно глупави същества и който твърди че жълтата раса щяла да доминира когато и да било е наистина яко смотан.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фарматъргашите, изоставате. Тия са загинали без ваша помощ, губите бизнес
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общо са загинали 146 души за сега.
31
6
 
3
 
! Отговори
До първите няколко преди 1 година
А като празнувахте тук чуждите празници по-добре ли ви беше, ростролчета?! Съветското време зле ви се е отразило.
30
1
 
13
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Този глупав празник, как изобщо може да се каже че е празник
29
0
 
7
 
! Отговори
Жълтите къртят преди 1 година
Сега четох че 100к човека се втурнали към някакъв местен бар защото там бил влязъл накакъв известен тиктокър и всички се юрнали да го видят прегазвайки 200-300 човека айде голема работа. Видехте ли поне селебритито а?
28
1
 
9
 
! Отговори
Дарител преди 1 година
Истинският празник е,че на 31.10.1518г. Мартин Лутер е поставил на вратата на католическата църква в град Витемберг списък с 99 тезиса за праведност чрез вяра.Формулирал е 99 пункта на отклонение на католиците от Библията.И тогава започва протестантизма в Европа официално.Но това не се чества ,а се честват разни измишльотини...Майките правят специални костюми на децата...и после се чудим като ескалира злото.
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, ха, ха
26
1
 
4
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 година
Които познае точния резултат на умрелите печели изкормена тиква с аналнасвещичка. На бъдещия печеливш честито. В наше село този празник ме се празнува. Защото бай Ставри военния една година помисли празнуващите за за зомбита и им свети маслото. Сега има празнуващи моми ама се крият. И всички са облечени като платени жени. Интересното е че искат пари за услугите си. Бе празници ...
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък вие сте просто едни семити и нямате нищо общо с древните елини. Дошли сте от Мала Азия след прогонването ви от Ататюрк. Затова повечето гърчоля особено жените са ниски трътлести и къдрокоси. За мургавост да не говорим. Микенците пък генетично нямат нищо общо с келтите. А в нашата кръв наистина има келтски геном и е нормално след като са минали при преселението при нас.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковидът ги подмина, но Хелоуинът не ги пощади. Първосигналните смятали Хелоуин за събитие, изискващо масово честване.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Числото на загиналите нарастна до 149 души. Награда за празнуващите Хелоуин. Другари и другарки, какво му е хубавото на Хелоуин, че да си заслужава да го празнуваш и да умреш за него?
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33 Кога заминаваш да си гледаш живота в Севефна корея?
21
11
 
8
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Слънчево затъмнение, Hell Win, и жътва (жертвоприношение) преди световното по футбол в Катар, което започва на 20.11.2022 (което си е бая 11). Интересни са и цифрите от статията - 120 загинали, 100 ранени, в 22:22 (разбиване от 11). Единадесет се почита от окултните откачалки заради Яхин и Воаз (Хаин Боаз) и цар Соломон който не е съществувал, защото става въпрос за цар Симеон. Също така 11 символизира една степен над Господ, гадовете искат да са повече от Него. На някои дати не се ходи никъде.
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излиза че в Северна Корея са по-добре нещата!..
19
3
 
27
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Богата жътва за сатаната. Дано тази трагедия да вразуми онези българи, които са решили да празнуват със сатаната и да честват демоните с маски да се откажат от пагубните си намерения.
18
0
 
20
 
! Отговори
Бай Колю преди 1 година
Ми Хелоуин бе, кофти празник тва е по кофти от петък 13ти! Ние си имаме много по хубави и стойностни празници, но решихме да приемем и този сатанински уж празник на който се радват на други континенти.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Хелоуинът наистина вече е започнал от полунощ, честито на всички таласъми и караконджоли! Да са живи и здрави и да се опитат да вразумят по техния си начин cepceмuтe, които заседават в Парламента!