На Острова: Не излизайте, не контактувайте с хора, ако не ви е добре

Според много директори на болници това е най-тежката зима
Обновена: 3 яну 2023 08:44 | 3 яну 2023 08:30, Елка Василева
24
На Острова: Не излизайте, не контактувайте с хора, ако не ви е добре
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания главният медицински съветник към Агенцията за здравна сигурност Сюзън Хопкинс предупреди пълнолетните да стоят по домовете си, ако не се чувстват добре или да носят маски, когато излизат, за да се намали ефектът от разпространяване на заболявания, свързани с нова вълна от сезонни грипове и Covid-19.

Професор Сюзън Хопкинс допълни, че онези, които не се чувстват добре, не трябва да посещават уязвими хора, освен ако това не е абсолютно наложително, предаде кореспондентът на БНР.

Съветът на Агенцията за здравна сигурност идва в момент, когато учениците и студентите се завръщат в учебните си заведения след коледната ваканция.

Професор Хопкинс отбеляза, че съветът на практика се отнася и за децата, които лесно могат да разпространят заразите.

По-рано ръководителят на Конфедерацията на националното здравеопазване Матю Тейлър заяви, че много директори на болници смятат, че това е най-тежката зима, която преживяват и са необходими спешни мерки са спасяване на здравеопазването, което е в критично състояние.

Агенцията за здравна сигурност предупреди, че сезонните грипове и Covid-19 поразяват все повече хора и това вероятно ще се засилва през следващите седмици. Освен това от септември насам починаха 122 души, 30 от които деца, от бактериална инфекция, причинявана от стрептококи от група А.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защитавам правата на човека от Китай да закара Неоковид на Остров Велико Тамбукту. Китайските власти репресираха протестиращите срещу Неоковид измамата.
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вирус няма. Няма постковид. Всички ваксинирани вагнеровци излъчваха сигнал към Космоса и ги удариха.
15
6
 
17
 
! Отговори
ВСИЧКО Е ТОЧНО преди 1 година
Все още се чудя на база на какво се поддържа "Ковид истерията". Висури е имало, има и ще има. Имунната система е за това, да се бори с "нашественици". И всичко си е на мястото.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10 Здравеопазването в България на ниво лични лекари е в пъти по-добро отколкото в Англия.Ако твърдиш обратното значи никога не си ходил на лекар в Англия.Личен лекар там ще те прегледа след записан час,най-рано след десет дни.Операции след месец...Ако имаш много пари е друг въпрос,но трябва да имаш наистина много.Виж,спешната помощ са друга бира.Там са много,много добри специалисти за разлика от тук.
13
0
 
26
 
! Отговори
Master преди 1 година
Щом се заговори за Ковид значи войната е на приключване!
12
6
 
12
 
! Отговори
Островитянин преди 1 година
Ауу, как са притесних. Излизам навън - хора си има по улиците, в магазините си пазаруват нормално , по пътищаат пълно с коли ... И си казвам, ахааа, това е от ОНИЯ статии за Великобритания дето описваха икономическия колапс на Острова след Брексит... Които предричаха срива на паунда... Дето писаха как на Острова нямало гориво а магазините били празни ... и които помислиха наемането на сезонни работници в магазините заради увеличеното пазаруване по Коледа за нова "КРИЗА"... да радват Ганчувците.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалък остров
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 - Св. Анастасия край Бургас
9
0
 
25
 
! Отговори
От*Берлин* преди 1 година
В немските медии, страшно много се увеличиха статиите за причините от сърдечни инфаркти и смъртни случаи.. То не бяха почистване на сняг в минусови температури , и консумация на канабис при под 45 годишните... Познайте защо!? Имаме Нов Холокост -Ваксинационен! Бог с Вас и пазете децата
8
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако здравеопазването в Англия е в критична състояние то... в България значи сте пропаднали толкова много че няма да се оправите следващите 50 години
7
0
 
11
 
! Отговори
А сИга де преди 1 година
Тези дни повтаряха един филм "Островът", та дали и тези не са като онези от филма?
6
0
 
12
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 година
Интересен Остров!
5
2
 
29
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 1 година
До сега ни спасяваха от така нареченият Ковид-19 със затваряне и паpцалu на устата, сега ще ни спасяват от грипа и бактериалните инфекции с абсолютно същите безсмислени мерки... Все едно някой е пренаписал медицината и до сега никога не е имало болести или грипни вълни?! Манипулациите на елита от Давос започват да вземат чудовищни размери!
4
35
 
13
 
! Отговори
радомир преди 1 година
Нека да затворят детските градини на време, че е ужас. Днес от цялата група имаше 10 деца, от които половината имаха симптоми, но в БГ-то никой не следи строго. Градините трябва да се затворят навреме за да се пресече проблема.
3
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия нали се набоцкаха яко, защо още не са безсмъртни хаха
2
7
 
62
 
! Отговори
Острова на маймуните преди 1 година
Нали си набиха по 17 ваксини ? Защо всички са болни ?
1
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още една година затваряне и вардене, дишане в па р цари, и тровене с експерименталки и обикновеният ринит ще ви е животоопасен.