Песков: Западните оръжия само удължават страданията на украинците

По същество тези доставки не променят нищо, заяви той
412
Песков: Западните оръжия само удължават страданията на украинците
Снимка: БГНЕС/EPA

Кремъл заяви, че действията на Франция и други западни страни да доставят на Украйна оръжия - включително леки танкове - само ще направят живота на украинците по-труден.

"По същество тези доставки не могат и няма да променят нищо... Те могат само да удължат страданията на украинския народ", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в отговор на въпрос относно решението на Франция миналата седмица да изпрати бронирани превозни средства на Украйна.

Европа и НАТО са налели десетки милиарди долари в Украйна чрез доставка на оръжие, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

По-рано френският президент Еманюел Макрон в разговор с Володимир Зеленски заяви, че Париж ще достави на Украйна бронирани машини или колесни танкове AMX-10RC.

"Едва ли има смисъл да говорим само за решението на Франция. Ние знаем, че колективна Европа, Северноатлантическият алианс и Съединените американски щати вече са налели десетки милиарди долари в Украйна чрез доставка на оръжие", каза Песков.

Междувременно проруските сепаратисти в Донецка област обявиха, че са поели контрола на селище, разположено в близост до Бахмут, съобщи БТА.

Бахмутское "беше освободено от руските въоръжени сили", съобщиха сепаратистите от този украински регион, който Москва твърди, че е анексирала.

Информацията не е потвърдена от независим източник. Украинските власти заявиха, че отблъскват постоянни нападения срещу Бахмут и други градове, извършвани от наемническата група "Вагнер", съобщи Ройтерс. Подкрепления са изпратени в Соледар, малък град в близост до Бахмут.

Бахмутское се намира на североизток от град Бахмут, известен с лозята и солните си мини, с около 70 000 жители преди началото на руската офанзива. Руските сили, водени от наемниците от групата "Вагнер", се опитват да превземат града от два месеца, но се сблъскват с ожесточена украинска съпротива. Част от Бахмут е в развалини вследствие на ожесточения артилерийски обстрел.

Бахмутское е в близост и до град Соледар, който също е сцена на ожесточени сблъсъци.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че районът между тези два града е „едно от най-кървавите места на фронта“, припомня АФП.

Същевременно стана ясно, че 60-годишна жена е убита, а още няколко души са ранени при руски ракетен удар по пазар в село Шевченково в Източна Украйна. На кадри, публикувани в "Телеграм", се вижда как спасители претърсват големи купчини отломки и голям кратер в Шевченково, югоизточно от регионалната столица Харков.

Олег Синегубов, губернатор на Харковска област, написа в "Телеграм", че "за съжаление е загинала 60-годишна жена". "Всички останали жертви са хоспитализирани. Лекарите им оказват помощ. Спасителите продължават да разчистват отломките", добави той.

По-рано той съобщи, че най-малко седем души са били ранени при удара, включително 13-годишно момиче.

Андрий Ермак, ръководител на украинската президентска администрация, потвърди, че е загинал един човек и публикува в "Телеграм" снимка на пазара в пламъци. "Чисто и просто терористи", добави той и обвини Русия за нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
6
 
16
 
! Отговори
! преди 1 година
Аха, не руските бомби и войници, които безчинстват и трепят, а западните оръжия са виновни. Тия за съвсем глупави ни взимат!
293
4
 
12
 
! Отговори
БайМарс преди 1 година
Пескооо , прати ми едни координати , имам пратка за теб ! Хахах
292
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вън от имота, псе мръсно!
291
4
 
6
 
! Отговори
До българин преди 1 година
Явно НЕ знаеш и НЕ можеш, като всеки путинофил! Това е много точна дефиниция за вас! Но я да те попитам зарад кои е измислена кирилицата? Зарад руснаците или зарад нас Българите? Не ми отговаряй знам, че НЕ го знаеш! Инак мога да ти кажа, че Царя ни освобождава от турско робство а именно путин и неговите предци отрепват царя и цялото му семество по време на революцията която довежда и до путин на власт сега! Та само да те попитам що му викат Цар Освободител? Знаеш ли? :)))))))))))))))))))))))))
290
6
 
16
 
! Отговори
До Да помислим преди 1 година
Защо да се съгласяваме, че украйна няма как да спечели войната срещу русия!? Това може да е вярно, но виж САЩ+Украйна няма как да загуби войната! Така, че те нещата не са съвсем така както ти си ги мислиш, ако можеш да мислиш! Инак за територията няма какво да се спори! Не за друго ами самата русия е признала Украйна и територията и! Така, че какво да се спори!? Освен ако не искаш да кажеш, че русия през накаквъ период от 3-4 години нахлува и окупра чужди територии! Та така!
289
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 година
до 312 Прекрасно знам как се пише Българин!-:) Така съм си го избрал и така съм си го записал като " Ник"!-:) Не бъди "педант" ! -:)
288
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До 309 : Абе дри...о "Българин" се пише с голямо "Б".
287
2
 
6
 
! Отговори
Русуфилчо преди 1 година
Путин обеща Лада на дядо ако ме застрелят в Украйна. Отивам да се самоубия
286
7
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 година
до 307. Има как да съм Българин момче! Помня си историята като Българин! Помня и много повече,преди да се родиш! Като Социализма и как живеем 34 г по късно,след 1989 г!-:) И да ,да,ти нямаш База за сравнение,но аз имам! " Влюбен" си в Америка и нейният "блясък" за Невероятна "демокрация"?Точно Русия е тази,която ни Освободи от Турско Робство! Та днес да си помним езика и четмото и писмото!-:) Няма как да Заобичам Твоята Америка! На *** на Географията!Аз Американофил,няма как да стана!Но ти?
285
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С "подкрепата си" САЩ просто Ще Удължат Агонията на Украйна! И без това е Потънала в Руйни! Украйна,колкото и да се Заблуждаваме,повече Няма да бъде това което беше!-:)))
284
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Няма как да си Българин и да подкрепяш Русия. Не помня Васил Левски да е подкрепял Русия
283
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти разбра ли??
282
8
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 година
Колкото по дълго продължи тази война,толкова по добре за Путин! Печеливш ще е Русия и Путин!Казах каквото имам да казвам! Кой разбрал разбрал!-:)))
281
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е най масовият y6иeц на XXI век! Трябва да си голям cъдиcт за да го обичаш!
280
3
 
3
 
! Отговори
Да помислим преди 1 година
До ...!: "Ще бъдат изхвърлени само от чужда територия в която са нахлули"? Може да се спори за територията. По-важното е дали това може да се случи. Може ли украинската амия да превземе пак Донбас и да изтласка руската армия и донбаските опълченци оттам. Това няма как да се случи. И ако се съгласим че Украйна няма как да спечели война срещу Русия тогава защо трябва да и се изпраща оръжие. За да загуби още територия и да даде още жертви, така ли? Това не помощ. Да преговарят за да не загубят още.
279
1
 
5
 
! Отговори
Русуфилчо преди 1 година
Таварищ Песков вие що си купувате имоти в тоя лош пропаднал ЕС ? Дъщеря ви що работи в Европа ? Мутрафонова що се вози в Мерцедес? Вярното ми руско сърце ❤️ има нужда от психиатър и командировка в Сибир
278
2
 
6
 
! Отговори
...! преди 1 година
До замисления !Не се напъвай да мислиш! Украинците и сега набутаха руските окупатори в окопи и землянки ! Никой не иска да "побеждава" Русия! Ще бъдат изхвърлени само от чужда територия в която са нахлули! И затова ще бъдат подкрепени от целият цивилизован свят! А и Бункерното Джудже не е "вечно", както се опитват да ни го представят!
277
4
 
1
 
! Отговори
Да помислим преди 1 година
Помага ли наистина ЕС на Украйна с изпращането на оръжие. Помага да продължава войната - това е така. Но ако се вземе предвид това, че Украйна не може да спечели война срещу Русия помагаме ли всъщност на украинският народ? Очевидно не. С продължаването на войната Украйна ще губи още територия и ще дава нови жертви. Кой печели от продължаването на войната? Очевидно САЩ - продават оръжие, изместиха (почти) Русия от европейският пазар на нефт и газ. А кой губи - освен воюващите, губи цяла Европа.
276
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този лилипут трябва да поясни на целия свят, защо тяхната "операция" продължава повече от 10 месеца и са мобилизирани повече от 300 000 млади хора. Второ, защо дъщеря му има жилище и работи в лошата Европа.
275
0
 
4
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Тази война ще завърши с мир тази година, или с мир след световна война. Лошо, много лошо.