Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната

Украйна следва разрушителна линия, смята президентът
16 яну 2023 20:00, Александър Попов
165
Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът Владимир Путин разкритикува "разрушителната" политика на Киев и нарастващите доставки на западни оръжия за Украйна в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от Кремъл.

Путин заяви, че Киев следва "разрушителна линия" и че е "заложил на засилване на военните действия с подкрепата на западните спонсори, които увеличават доставките на оръжия и военно оборудване", съобщиха от Кремъл. Той също така обвини Киев, че е отхвърлил предложението му за прекратяване на бойните действия на Коледа, която се отбелязва на 7 януари в Русия и Украйна. По това време Украйна отхвърли предложението като руски трик, за да се спечели време за прегрупиране на силите.

Този уикенд Великобритания обеща 14 танка Challenger 2 на Украйна, с което стана първата западна държава, доставила тежки танкове след молби от страна на Киев.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви този уикенд, че Украйна може да очаква още тежки оръжия след молбите на Киев.

От своя страна турското президентство заяви, че "президентът Ердоган е готов да улесни и да посредничи за установяването на траен мир между Русия и Украйна".

Кремъл съобщи също, че Путин и Ердоган са обсъдили размяната на руски и украински военнопленници, включително ранени войници.

Двамата президенти са потвърдили приоритетите – доставки на руски газ и създаване в Турция на регионален газов хъб, съобщава пресслужбата на Кремъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
пиночет преди 1 година
До Да така е!червен *** ходи при идола си гея Ленин препариран в Мацква
125
2
 
2
 
! Отговори
Да така е! преди 1 година
И тази година е време да се разпада еврогейската ***,щото няма да свърши войната.ВЪН НЕОФАШИСТКИ ***!АЗ СИ ИЗГУБИХ ДОВЕРИТО КЪМ ЕС ОЩЕ ОТ КАКТО СЪЗДАДОХА КОВИД И МИ УБИХА СЕМЕЙСТВОТО И ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА СЪС СВИДЕТЕЛИ АПСОЛЮТНО БЕЗКРУПОЛНО И ДОЛНО ОТ СТРАНА НА БЯЛАТА МАФИЯ.СПРЕТЕ ОТКАЧАЛНИЦИТЕ В ДАВОС ДА СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА НИ!СТИГА С ТАЗИ ЗАПАДНО ПРОПАДНАЛА ПРОПАГАНДА ПУМИЯРИ.ВИЖДА СЕ КОЙ Е АГРЕСОРА!
124
5
 
4
 
! Отговори
Старец преди 1 година
От както се помня на Русия и пречат, запада и четирите годишни времена.
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като подрастващ и наивен си мислех че първата и втората световна са минало такова нещо не може да има вече. Сега гледам каква омраза към Русия и техният народ се вихри и какво щастие че украинци умират, но пък видиш ли е хубаво, защото и руснаци умират. Нечовешко поведение. Гледам клипове в телеграм. Трупове един върху друг. После гледам коментарите и на двете страни, кой печелил кой губил. Абе трагедия сме.
122
1
 
1
 
! Отговори
Така преди 1 година
Няма да стане по начина който се води войната. Ще става все по-зле и за двете страни. Русия няма да се откаже до последно, за Украйна зависи какво ще решат в САЩ. Но така или иначе тези които са отдвете страни на фронта ще дадат фира. Око обаче се стигне до там че няма какво повече да се губи ще сттане всичко или нищо.
121
2
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Този човек все повече се отдалечава от реалността и наистина има причина да се съмняват в психическото му здраве.Иска да може да избива свободно украинците , да отвлича децата им и да ги порусва , да изнасилва украинки , да рушат и ограбват украинските домове , да заграбват богатствата на страната и да я ликвидира като държава и светът да му ръкоплеска и да не помага на жертвата.Друг такъв пример човечеството помни като Адолф Хитлер , Пол Пот ,Кимир сен пр. откачалки.
120
0
 
10
 
! Отговори
Уж в Москва преди 1 година
Има умни хора,а не могат да оценят трезво,с хладен ум ситуацията.Путин втвърдява позицията си и хвърля нови хиляди мъже в месомелачката на войната игаейки "ва банк",с тайната мисъл,че може да спечели.НЕ МОЖЕ!И в двата световни конфликта,в които Русия,а по-сетне и СССР излезе като печеливш победата бе на КОАЛИЦИЯ,която сега е срещу Русия и Путин.И САЩ,и Великобритания,и Франция и Германия са срещу Русия и колкото и да се напъва резултата е предвидим дори за малко дете - поражение!
119
4
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Ако бяха 15 танка щяха да спечелят войната. Ама с 14 няма да могат.
118
2
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Путине , като Запада засилва войната , ти я спри. Какво ти пречи ? Ти започна войната , ти си шофьора и натисни спирачката. Тръгнали сте по грешен път.Колко още руски войничета трябва да избиеш за да разбереш че няма излизане с чест от блатото.Нищо не си постигнал.Махайте се от Украйна и репарации.А за теб , ти си знаеш.Всички диктатори свършват по един начин.
117
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин! Истински държавник!
116
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Западните спонсори на Киев '' ............................... ама товарищ путин, ти официално си обявил война на запада и какво очакваш - запада да скръсти ръце и да чака ??
115
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин го чака унищожителен разгром в Украйна. Единственото което му остава е блъфа за мощта на руското ядрено оръжие. Няма как една изостанала държава като Русия която се оказа с конвенционално оръжие от 1980 да има ядрено оръжие което е 40 години преди конвенционалното и оръжие. В това няма никаква логика и в него могат да вярват само хора които вярват все още в дядо Коледа.
114
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разрушителната линия я следва Путин от 24 февруари. Това джудженце ще завърши много лошо, като приятелчетата си Садам и Кадафи.
113
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е императорът на света, а Джо Байдън е негов верен слуга!
112
8
 
11
 
! Отговори
Питър преди 1 година
До БългаринПовечето *** били православни..... Толкова са православни, колкото аз съм Филип Киркоров.... Едни долнопробни и пропаднали пияници, които самите им жени не щат. Самогонът е тяхната църква
111
9
 
13
 
! Отговори
зеленски преди 1 година
До Мачкай РФ-руски фашисти Толкова ли е трудно да се разбере.
110
7
 
21
 
! Отговори
зеленски преди 1 година
До Анонимен А ти защо полваш фашиския интернет.Ползвай руския.И си купи руски компютър те са по добри и не са фашистки.
109
6
 
5
 
! Отговори
зеленски преди 1 година
До САРМАТ пълно с руски *** за копейки ръгай копейки в продажния ***
108
6
 
17
 
! Отговори
зеленски преди 1 година
Той и хитлер имаше същете забележки към Америка.Както винаги историята се повтаря и агресора е смачкан.
107
16
 
3
 
! Отговори
акото преди 1 година
Русия и Сащ са едно и също. Но на простолюдието (неуката тълпа), трябва да се предостави избор ..за да се мразят. Ако Зеленски е фашист, то Путин е садистичен убиец на собствения си народ. Кой от тях е по-добрия...карайте се и се мразете...избийте се заради това. Всеки е фанатично заслепен от омраза към останалите. Е...щом това искате...ще получите трета световна война.