Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната

Украйна следва разрушителна линия, смята президентът
16 яну 2023 20:00, Александър Попов
165
Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът Владимир Путин разкритикува "разрушителната" политика на Киев и нарастващите доставки на западни оръжия за Украйна в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от Кремъл.

Путин заяви, че Киев следва "разрушителна линия" и че е "заложил на засилване на военните действия с подкрепата на западните спонсори, които увеличават доставките на оръжия и военно оборудване", съобщиха от Кремъл. Той също така обвини Киев, че е отхвърлил предложението му за прекратяване на бойните действия на Коледа, която се отбелязва на 7 януари в Русия и Украйна. По това време Украйна отхвърли предложението като руски трик, за да се спечели време за прегрупиране на силите.

Този уикенд Великобритания обеща 14 танка Challenger 2 на Украйна, с което стана първата западна държава, доставила тежки танкове след молби от страна на Киев.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви този уикенд, че Украйна може да очаква още тежки оръжия след молбите на Киев.

От своя страна турското президентство заяви, че "президентът Ердоган е готов да улесни и да посредничи за установяването на траен мир между Русия и Украйна".

Кремъл съобщи също, че Путин и Ердоган са обсъдили размяната на руски и украински военнопленници, включително ранени войници.

Двамата президенти са потвърдили приоритетите – доставки на руски газ и създаване в Турция на регионален газов хъб, съобщава пресслужбата на Кремъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
9
 
14
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 година
До БългаринБъркаш православието с имперската ярост на Русия! Руската православна църква се ръководи от агент на КГБ! Агент който дори не е кръстен!
105
12
 
7
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Кои пищат против Русия? Тази червена буржоазия дето крещеше по митингите, тяхните деца и внуци - вече обикновена буржоазия. Те грабеха народа и преди и сега - вече по американски. А САЩ (световното еврейство) ги е избрало за вроденото им лакейство. Те даже не се сещат - а защо Русия отваря война? За какво напада "мирна и суверенна държава"?!
104
17
 
15
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Руснаците нямат отстъпена територия, даже след Втората световна печелят Калининград и Курилските острови, минимум. В момента са застъпили Крим и доста от Украйна, не знам как ще свърши всичко, но - в момента не отстъпват.
103
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Русия! Сама срещу западни ор..ди и един фа..шист! Въпреки всичко непобедима и справедливостта е на нейна страна. В Донецка област Русия е изградила нови жилища на гражданите.
102
2
 
12
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Погледнете реално, кой има интерес от тази война. Само на *** може да се промие мозъка до такава степен
101
20
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Дядо Максим ме е кръщавал, а пък той е бил православен християнин. Каквито са и повечето руснаци и Путин. Тези от НАТО са като Соломона ви Пасито. Евреин мръсен. А пък евреите като него се бият с паледтинците откакто се помня. За ивицата им Газа. Честита да им е Новата 2023 г. на жена му Герганата, която е от бившите български министърки. Пея като владиката, който ме е кръстил. Ловчанският. БОТЕВА
100
12
 
18
 
! Отговори
чувствителен преди 1 година
А бе не съм баш толкова чувствителен , но този гном на снимката така ме изнервя, така ми лази по нервите с този ехиден надменен и лицемерен поглед, че не го мразя, направо го ненавиждам! Това ли е човека , който съди целия свят и определя кой, как , къде и защо да живее?! Малко ли са му територии и милиарди, та на Украинската мизерия завидя? Не го разбирам, за мен този е по-опасен и зъл дори и от ХИТЛЕР !!! И дано не донесе толкова нещастия и смърт като Хитлер, че само невинни ще патят!
99
8
 
17
 
! Отговори
до 114 преди 1 година
До АнонименРусия много пъти е нападала България но през първата световна война генералите Колев на добруджанския фронт и Вазов на струмското направление ги разбиват и натикват в *** *** до там чеи изпраотенитие полкова са разформиравани поради големи заогеубш ш пристоваот до сэщиствевот.Така че НЯМА СТРАШНО
98
20
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
То, това за войната не зависи от мен. Не може НАТО да изпраща пари и оръжия и да казват, че така се постигал мир. Демагогията им стига до там, че говорят за отбранителни оръжия. А пък аз знам, че с оръжията се убива. Честита да им е Новата 2023 г. на тези от НАТО. Като си губят парите и оръжията, просто не постигат мир. Великолепниятг глас на г-жа БОТЕВА може да постигне повече от оръжията. Просто мнение, нищо повече.
97
17
 
10
 
! Отговори
лл преди 1 година
Войната трябва да спре веднага.Без компромиси от двете страни няма да стане.Ако няма веднага сключен мир украинците ще бъдат избити и ще емигрират.Русия ще се разпадне.Победител няма да има.Победени ще бъдем пак ние - българите.Затова ЕС чрез посредничеството на Ердоган да сядат на масата и да разговарят с руснаците.Изхода е един - КОМПРОМИСИ !
96
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер не е убивал така както ботоксовото джудже
95
17
 
28
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
Джуджето фашист изтрещява от ден на ден
94
15
 
6
 
! Отговори
Ефрейтор преди 1 година
Българските политици и техните лидери се стягат за бой с Русия. Че дори и за война. Аз не съм политик, нито пък лидер на партия. За разлика от генералите като Борисов, Радев, Мутафчийски, Гяуров и да ме прощават останалите. Не мога да ги напиша всичките. Просто защато си слушам съвестта и г-жа БОТЕВА.
93
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който се стяга за бой с Русия, следва добре да знае, че много от неговите хора ще загинат. А на тези, които броят само желязото и парите - ръцете да им изсъхнат на земята и душите им да горят в ада.
92
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС и НАТО страдат от маймунска болест - като са се качили на палмата не виждат пътя за слизане. А сметката е ясна: Ако Русия трябва да бъде победена, тежко ни на всички, със сигурност. Ако Русия победи - нищо няма да се промени - Украйна си остава там, под руско влиание, санкциите остават, докато се разберат. Това е и шанса на мира. Всичко друго - напъни, оръжия, речи - само увеличават трагедията, най-вече на Украйна. Оставете Русия на мира и всичко ще се оправи!
91
24
 
6
 
! Отговори
кубанская столица преди 1 година
Путин не глежда на своите съседи. То глежда на земя, която принадлежи на Россия. Днес просто има случайно име украинаю Ала ще настъпи час...
90
12
 
11
 
! Отговори
Но тъй смешник преди 1 година
Путин, тъй такой маленкий человек. Бог говорит: Я поставил его над стольким, и вместо того, чтобы хорошо управлять этой обширной землей, которую Я ему доверил, он смотрит на своих соседей. Поэтому я сотру его и его семью с лица земли.
89
23
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Прав е г-н Путин. А и той не е в Украйна, а Володимира ходи в САЩ за да проси долари и оръжия. Като иска да се бие с Русия, ще трябва да си брои жертвите и загубите. Така са си нещата с войните. Не са хубаво нещо, но пък те са продължение на икономиките и политиките. А пък Българията отново е на страната на губещите.
88
6
 
17
 
! Отговори
Мачкам,мачкам преди 1 година
До Мачкай....Ама НЕ СЕ ВДИГА!.....Умрел е като руснак край Киев!
87
7
 
17
 
! Отговори
да го махат преди 1 година
Този съвсем се обърка. Може да направи бела. Ненавиждам го.