Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната

Украйна следва разрушителна линия, смята президентът
16 яну 2023 20:00, Александър Попов
165
Путин: Западните спонсори на Киев засилват войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът Владимир Путин разкритикува "разрушителната" политика на Киев и нарастващите доставки на западни оръжия за Украйна в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от Кремъл.

Путин заяви, че Киев следва "разрушителна линия" и че е "заложил на засилване на военните действия с подкрепата на западните спонсори, които увеличават доставките на оръжия и военно оборудване", съобщиха от Кремъл. Той също така обвини Киев, че е отхвърлил предложението му за прекратяване на бойните действия на Коледа, която се отбелязва на 7 януари в Русия и Украйна. По това време Украйна отхвърли предложението като руски трик, за да се спечели време за прегрупиране на силите.

Този уикенд Великобритания обеща 14 танка Challenger 2 на Украйна, с което стана първата западна държава, доставила тежки танкове след молби от страна на Киев.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви този уикенд, че Украйна може да очаква още тежки оръжия след молбите на Киев.

От своя страна турското президентство заяви, че "президентът Ердоган е готов да улесни и да посредничи за установяването на траен мир между Русия и Украйна".

Кремъл съобщи също, че Путин и Ердоган са обсъдили размяната на руски и украински военнопленници, включително ранени войници.

Двамата президенти са потвърдили приоритетите – доставки на руски газ и създаване в Турция на регионален газов хъб, съобщава пресслужбата на Кремъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
10
 
26
 
! Отговори
Локтев преди 1 година
Вижте само какъв достолепен и зализан перфектен убиец,който започна безпричинна " операция ",превърна я във война,а сега други му виновни-той еневинен като младенец ?! И на всичкото отгоре има наглкостта,нахалството и безочието да обвинява Украйна ,че на,той,Путин де, бил миротворец,ама украинците нито спазвали примирие,нито искали мир ?! Дори Хитлер изглежда като джудже в сравнение с тоя зъл гений !
85
11
 
26
 
! Отговори
благ характер преди 1 година
Никога не съм си представял, че мога да мразя някого толкова много. Този нагъл престъпник ме опроверга.
84
18
 
8
 
! Отговори
Мачкай преди 1 година
фашагите, Вова!
83
8
 
16
 
! Отговори
р преди 1 година
Войната ще спре, когато Путин е свален от власт.Единствената сила ,която може да свали Путин е руският народ.Но тозаи народ е зомбиран и уплашен от репресии.Затова всички руснаци ,които са в ЕС и САЩ да се екстрадират веднага в Расия и докато не свалят Пурин нямат работа в белият свят.
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми какво правиш в Украйна?
81
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Българка....България е древна страна,страна дала писменост и култура на Русия.Оръжието на България е словото,тя е страна на духа по думите на великия академик Дмитрий Лихачов.А такива жалки твърдения за "последния украинец" са само жалки клишета на облъчените от Кремълска пропаганда!
80
2
 
11
 
! Отговори
Парадокс! преди 1 година
Крадеца крещи - "Дръжте крадеца"!
79
2
 
10
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Европа не иска руски газ.За кого точно ще е този хъб в Турция?
78
14
 
4
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Щатите са велика и смела страна, затова са твърдо решени да се бият с Русия до последния украинец.
77
4
 
15
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Путин явно живее в собствен свят! Защо си мисли, че Украйна ще откъсне "живо месо" за да му направи жертвоприношение и ще му коленичи? Къде е "братското" посрещане което искаше от украинците? С всеки изминал ден ще среща още и още и все повече ярост и омраза. Вече се превърна в агресор, насилник и убиец. Този път ще доведе само и единствено до още по големи трагедии.
76
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путине е пионка на монголоидите , искащи да затрият славянския род ! Тоя е антихриста !
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви ли омръзна да препечатвате словесните *** на военопрестъпници?
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УжасТ!
73
11
 
24
 
! Отговори
вер преди 1 година
С изключение на в България, Путин няма къде да мобилизира повече народ да повярват на брътвежите, че Украйна е Русия. Ако беше така - защо досега не са се обединили още, защо трябва криминални престъпници да 'превземат' градчета? Не може ли просто хората да излязат, да направят една 'пражка Пролет' и да се гушнат с руснаците? Явно не ги искат - нито в Херсон , нито в Одеса, нито в Запорожие, а те тръгнали Киев да 'превземат'. С анексията на тези области Русия свърши,дойде до точкатана пречупване
72
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако сащ не зачитат правото, защо Русия трябва да го прави?
71
16
 
27
 
! Отговори
Не е вярно! преди 1 година
До 89 Вярно е!....Вярното е,че Русия приключи като държава!Като държава,зачитаща правото и се позиционира като БАНДИТСКА ДЪРЖАВА!
70
33
 
20
 
! Отговори
Вярно е! преди 1 година
До Анонимен 88...Украйна приключи като държавая.Окончателно и безвъзвратно приключи!
69
17
 
32
 
! Отговори
Вярно е! преди 1 година
До Анонимен 85...Украйна приключи като държава САТЕЛИТ на Русия.Окончателно и безвъзвратно приключи!
68
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Орлите да изтискат гнойната пъпка путин и кремълските нацисти, за да спасят земята.
67
26
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където се намесят САЩ има само разруха и унищожение. Мда, вижте каква разруха и унищожение царят в Германия, Япония, Италия, Южна Корея ... Друго си е където се намесят рашките, всичко цъфти и връзва. Вижте Молдова, Армения, Сирия, Куба ...