Предупредиха бащата на Джокович, пял с руски фенове на Путин

Сърджан Джокович се снимал с руснаци с фланелки със символа "Z"
26 яну 2023 12:22, Красимир Ангелов
94

Снимка: БГНЕС

Бащата на сръбската звезда в тениса Новак Джокович – Сърджан, се забърка в скандал в Австралия, където в момента се провежда откритото първенство на страната по тенис.

Австралийската федерация по тенис, която е организатор на Australian Open, отправи предупреждение към бащата на сръбския тенисист и семейството му да се въздържат от показване на руския флаг, предава ДПА.

Още по темата
В сряда Джокович се класира за полуфиналите на турнира след победа над Андрей Рубльов с 6:1, 6:2, 6:4. След мача Сърджан Джокович, заедно с руски фенове, са скандирали приятелски руско-сръбски лозунги, а също така са се снимали с привърженици, носещи флагове на страната, включително с образа на президента Владимир Путин и на символа "Z", който се свързва с руската офанзива в Украйна, съобщава БТА.

"Малка група хора издигнаха неподходящи знамена и символи, а освен това заплашваха охраната след мача. Играчите и техните щабове са информирани за правилата на турнира относно показването на знамена и символи, както и да избягват ситуации, които могат да нарушат реда. Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с органите на реда", се казва в изявление на домакините.

Видео в проруски канал в YouTube показва Сърджан Джокович, стоящ до мъж, който държи знамето с лика на Путин и носи тениска с провоенния символ "Z". След това Джокович-старши казва нещо ма мъжа, което във видеото се превежда като "да живеят руснаците".

Тенис Австралия съобщи в сряда, че четирима души са били разпитани от полицията и изгонени от корта заради "неподходящи знамена и символи" и заплахи към охраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се снима с когото иска щом нацисткия Азов може да си казва пропаганда в соц.мражите и бащата на Джокович може да се сниа с руския флаг и буквата Z9тоест като Зоро взима от крадливите западналяци и дава на бедните).
28
4
 
22
 
! Отговори
Най-нормалното нещо преди 1 година
е, когато политиците спрат да изразяват твоята позиция да започнеш да я изразяваш ти. Натиснаха Вучич да стане Евро-НАТО-вец и хората му веднага реагират. Не като нас тука - затворете си АЕЦ-а - Йес сър! Спрете газопровода - Йес сър! Повръща ми се от ни-що-же-ства!
27
9
 
7
 
! Отговори
до неутрален преди 1 година
Щото могат, други въпроси? Да си направят собствени турнири с Иран и Северна Корея. Сърджан и той голям го вади, ама мек...щото после прибира 'джeндърcките' пачки от 'гнилия' запад, нали?
26
0
 
5
 
! Отговори
видеото преди 1 година
Тия снимки, които сте ги турили, не са от въпросня скандал. На снимките действително са сръбските фенове със сръбското знаме и някакъв индивид със Z фланелка. Описаното в статията може да се намери лесно в интернет като зададете ключови думи - Srdjan Djokowic Australia. На видеото Сърджан е заедно с руснаци, които държат РУСКОТО знаме, на което се мъдри главата на Путин. Единият е с фланелка Z и надпис на руски. Това не е на трибунте на корта, а явно някъде другаде - не е ясно къде.
25
3
 
17
 
! Отговори
неутрален преди 1 година
До РониКато не трябва да се ползва спорта за политически цели,защо бяха спрени всички руски отбори....????
24
14
 
13
 
! Отговори
lol преди 1 година
Сърбе на върбе! Крайно противна и арогантна нация, която винаги е работила против интересите на България, но пък нашите *** им се кефят.
23
9
 
23
 
! Отговори
До 13 Рони преди 1 година
Сам си казваш че в спорта няма място за политика. Тогава защо изгониха Русия от спорта, само защото мислят и действат не каквото Америка каже ? Но. Така е като не могат да победят най силните в спорта, просто ги отстраниха. Аванта за по слабите. Сега по големи ли шампиони станахте, без участието на най силните ? Ако ти трябваше да се биеш с Майк Тайсън и не го допуснат на ринга и обяват теб за победител...Ще си повярваш ли че си шампион ?
22
9
 
9
 
! Отговори
mda преди 1 година
Джокович е *** като всички Сърби
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах тази демокрация.
20
21
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
В Русия има ли такива турнири по тенис от межународна величина ? И ако няма, защо ли ?
19
34
 
12
 
! Отговори
Подлоги руски преди 1 година
Изгонено го този селянин. Той първо не е и ваксиниран и не знам защо тази година играе, при положение, че миналата го изгониха. Ще разнесе някоя зараза на турнира. Руската проказа най-вече.
18
10
 
26
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Като се постопли времетои и аз ще си направя една тениска с Z и руското знаме ей така да им е гадно на сороситеее ::)!Хося от години антинатовски тениски на които гордо пише нато да се ...сещате се ,даже хората по улиците ми правят комплименти и ми се кефят !
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мхм, затова ли раздадоха на австралийската охрана брошури със сръбския, словенския и руския флаг, да се образоват неграмотниците и да почнат да правят разлика?
16
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я развиете вие американски флаг в Русия няма да чуем повече нищо за теп
15
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна загубих интерес към Australian Open. В момента се провежда европейското първенство по фигурно пързаляне. То е пълна скръб и отстои без невероятните, феноменални и недостижими руски фигуристи. Европейските зрители са онеправдани и не глезят организаторите с пълни зали.
14
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Организаторите на турнира демонстрират потресаваща неграмотност. Това е сръбската публика вееща сръбски флагове.
13
9
 
35
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Голяма работа ! Повече бих се травмирал , ако пее с Хамериканци !
12
37
 
13
 
! Отговори
Рони преди 1 година
Крушката си има опашка ! Така,че Джокович д и феновете му да не се правят на разсеяни.Щом са фенове на Путин ,мястото им не е там Спортът не може да се ползува за политическа пропаганда .Или по- точно - не трябва .
11
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно австралийските високоморални и политкоректни УМНИЦИ не могат да направят разлика между сръбския и руския флаг. А и не им стига акъла, че по-логично е Сърджан да седи сред сръбски фенове, та първо да проверят, преди да предупреждават, наказват и "работят в тясно сътрудничество с органите на реда".
10
30
 
10
 
! Отговори
съд преди 1 година
Ами нормално е да реагират така австралийците.Се едно да се появиш с тениска с пречупен нацистки кръст и знамена със нацистки символи на някой руски стадион и руснаците да не реагират.Между двете знамена и симвили няма никаква разлика, и в двата случая символизират нацизъм.В единия случай е нацизъм по руски а в другия е нацизъм по немски.