Стават и чудеса - майка с две деца спасени 78 ч. след труса в Пазарджък

Градът беше епицентърът на унищожителното земетресение
Обновена: 9 фев 2023 11:29 | 9 фев 2023 11:29, Елка Василева
20
Стават и чудеса - майка с две деца спасени 78 ч. след труса в Пазарджък
Снимка: БГНЕС

78 часа след разрушителните земетресения, които разтърсиха южния турски окръг Кахраманмараш с епицентър в град Пазарджък, се случи чудо. Една майка и двете й деца бяха извадени живи от спасителите изпод развалините в Пазарджък, където са престояли близо четири дни.

Още по темата
Пазарджък бе епицентърът на унищожителното земетресение с магнитуд 7,7, регистрирано в ранните сутрешни часове на 6 февруари.

Със сълзи на очи и с ръкопляскания за спасителите посрещнали тримата спасени техните близки и десетките граждани, които очаквали резултат от спасителната операция. Майката и двете деца са били откарани с линейка в болница.

Спасителният екип на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФД) също изпитал огромно удовлетворение.

“Това е най-хубавият ден, който преживях в живота си. Ние оставаме тук и продължаваме“, каза един от членовете на спасителния екип.

Въпреки че с напредването на времето намаляват надеждите за намиране на оцелели под разрушенията, спасителните екипи в районите на бедствието продължават издирвателно-спасителните действия.   
(Специално за БТА от Нахиде Дениз)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да са живи и здрави Успех
17
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Какво му е на името , като в България. Има имена на градове и села в съседните държави. Например Търговище го има и в Румъния и още няколко по поречието на Дунав. Също така и Перник го има в Чехия или Словения. Ново село го има в Сърбия и още други
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я изчезвайте всички онези ,които насаждат омраза,няма да сменяме и ената на градове и села защото някой живят с омраза,на вдичко отгоре не си дават сметка колко думи в ежедневно използват дошли от турския език.В ългария няма място за хора които тласкат страната назад с пропагандно мислене и дейност!Армения прати екип и спасяват,тоя ми пише да се мразиме със съседите ,я марш ...
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да ги сменят,какво лошо има????Хората така си ги знаят ?!!! До кога с това ограничено мислене?????!!! Как да се развива България ,като съществуват такива катили като вас!!!!Това ,което ме успокоява е ,че по-голямата част от народите включително и българския показаха, че СВЕТА ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД И ЗАЕДНО БЕЗ ПРЕДРАСЪДАЦИ ХОРАТА МОЖЕ ДА ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ КАТО СИ ПОМАГАТ И НЕ ГЛЕДАТ НАЗАД!ЖАЛКО ,ЧЕ НЯКОИ СА ИЗОСТАНАЛИ НЯКОЛКО ВЕКА В СРАВНЕНИЕ С ДРУГИТЕ ИЗБРАЛИ ДА ПРОДЪЛЖАТ!!!!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поклон пред спасителите!
13
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Което идва да ни напомни, че отдавна трябваше да сме сменили всички турски названия в земите ни, включително Пазарджик, Мусала и всички останали.
12
0
 
2
 
! Отговори
Batman преди 1 година
Чудеса не съществуват.. слава на нашия спасител йсус Христос изворат на живота
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Косово също спасиха хора ,кадрите са потресаващи,превърнало се е в традиция за два дни щом чуждестранен екип намери жив ,всички пляскат отстрани.Голяма трагедия ,голяма болка.Някои загубили близките си и в шок крещят по момчетата от армията дошли да помагат ,че много са закъснели ,сякаш момчетата са виновни,ужас ужас
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ранените ги стоварват със самолети в Истанбул.Болниците там ще ги поемат.То явно в засегнатите райони вече няма място.Турските линии направиха билетите безплатни за вътрешни полети за да стигат хората при близките си и да не мислят за пари.Голям ужас ,голямо бедствие.Унгарския екип извадиха малко дете моменце на около година,израелците се завряха в огромен срутен блок с къртачи и камери,алжирците спасиха малко момченце,малайзия също откриха живи,китайците от самолета на терен са цяла нощ,ужас!
9
6
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
До Анонимен,би ли споделил в коя страна си роден и къде живееш,защото очевидно не си българин
8
3
 
10
 
! Отговори
девширме шашкъноглу преди 1 година
Добре,че са форумите,че събират перковците,че ако ги нямаше и тръгнеха по улиците щеше да е страшно!
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Девшерме данък" който е разпоредил и който е изпълнил ,дори кокалите му не са налични вече в гроба и В 21 век -ТОВА Е НЕДОПУСТИМО ОТНОШЕНИЕ ПРИ ПОДОБНО ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ УДАРИЛО СЪСЕДНА НА НАС ДЪРЖАВА ДА ПИШЕТЕ ТАЛИВА ГЛУПОСТИ И ДА ТАИТЕ ЗЛОБА И НЕНАВИСТ И ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА НАСАЖДАТЕ ОГРАНИЧЕНОТО СИ МИСЛЕНЕ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ПО МРЕЖИТЕ!!!! СКРИЙЙ СЕ ПО-ДОБРЕ И МЪЛЧИ АКО НЕ МОЖЕШ ДА КАЖЕШ ЕДНО" БОГ ДА ГИ ПРОСТИ"!!!!!!!
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От турския народ може само да се поучиш!Жалко ,че някои хора не са мръднали изобщо и са възпитавани в тъмнина от останалия свят!
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък мен ОТ ДЕТЕ СА МЕ ВЪЗПИТАВАЛИ НА ПРОШКА,ТОЛЕРАНТНОСТ И РАЗБИРАНЕ КЪМ БОЛКАТА НА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО!ВЪЗПИТАВАХА МЕ ДА НЕ ТАЯ ЗЛОБА ,ДА ОБИЧАМ И ДА СЕ МОЛЯ ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ В ТОЗИ СВЯТ И ДА ЗАСТАВАМ СРЕЩУ ВСЕКИ КОЙТО ДРЪЗВА ДА СЕЕ ОМРАЗА МЕЖДУ ХОРАТА И ДА ГИ НАСТРОЙВА ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ КАТО ПОТЪПКВА ЕЛЕМЕНТАРНИ ЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ!!!!
4
14
 
9
 
! Отговори
преди 1 година
nомите ли 2010-2012. Първо Турция, стотици загинаха. Скоро след това мина през БГ. В София друсна 5.4 в полунощ. Цяла нощ седяхме в колите. По късно удари Италия, имаше стари сгради рухнали, 15 загинали. Предава се по разлома на плочата. Чакайте го в БГ, а после Италия. Скоро Рихтерчо ще оправи проблема с презастрояването. Аз сега вече съм далеч от земетресения, защото живея в Сидни Ав$тралияя, зимам 5 цифри долари месечно. А вие къде сте още? На заплатка? Не сте мръднали?
3
22
 
2
 
! Отговори
Мое мнение преди 1 година
Аз от дете зная и давам цяло вето към турския народ .Не желая да контактувам ,не желая нищо с вас ,за мен вие сте безочливи същества ,дори немците ходят с наведени глави за поразиите на Хитлер ,позор сте за човечеството
2
20
 
6
 
! Отговори
Иван Петров Иванов преди 1 година
Никаква състрадание към същества които не признават Девшерме данък и терор над българи. Това е безочие човешко с всякакви човешки права .
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво !!!