САЩ призовава Украйна да премине към настъпление

То трябвало да се случи докато тече помощта от Европа
19 фев 2023 19:57, Нели Христова
247
САЩ призовава Украйна да премине към настъпление
Снимка: БГНЕС

Администрацията на президента Джо Байдън настоя украинските власти да преминат в настъпление и предупреди за възможността за намаляване на военната помощ от европейските страни. Това съобщи американският вестник "Политико", позовавайки се на източници.

"Тъй като боевете (в Украйна) продължават, от двете страни на Атлантическия океан, съществува страх, че Русия стабилизира положението и Украйна може да бъде победена в няколко области на изток и юг, а трансферите на оръжия от Запад ще се забавят", отбелязва се в материала, цитиран от други медии. САЩ смятат, че отбраната на Украйна е близо до достигане на критичен етап, тъй като Русия започва дългоочакваната офанзива." "Администрацията на Байдън спешно поиска от администрацията на президента Володимир Зеленски да консолидира постигнатите успехи и, евентуално, да започне собствена контраатака", се казва в публикацията.

Белият дом, според редица длъжностни лица, също е казал на сътрудниците на Зеленски да се подготвят за настъпателна операция сега, когато военната помощ от Вашингтон и Европа тече свободно, тъй като има опасения, че подкрепата от европейските съюзници на Украйна може да бъде ограничена. Във Вашингтон помощта за Украйна остава до голяма степен двупартийна, но някои в администрацията на (САЩ) се опасяват, че изпращането на повече помощ на Киев може да бъде възпрепятствано от нарастващата опозиция от контролираната от републиканците Камара на представителите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До кога брюкселските нациски вампири ще разрешават на един склеротичен пастир в *** даги командва и поставя условия който са в ущърб на европейските народи
189
2
 
15
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Ваманос комради, и не се обръщайте назаде че гърмим по отстъпниците ша знайте.
188
38
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
След като настояват за настъпление,да осигурят танкове,F-16 и далекобоен HIMARS на ВСУ.След това ВСУ ще ощавят Мечката и без американски призиви.
187
5
 
28
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Какъв е смисъла да се коментира удължаването на една агония. Киев практически няма авиация, танковете - като нашите F-16, доставките с едрокалибрени снаряди скоро щели да се забавят с 2,5 години, а американците им викат - напред! Колко т.п трябва да си че да си зарежеш семейството и да тръгнеш на смърт заради далаверите на джуджето зеленчук? Немците казаха, че украинците са дали 120000 загинали, но това беше отдавна - сега са вече повече...
186
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където стъпи Руския ботуш, местното население стават мигранти
185
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запалителни снаряди и фосфорни снаряди да им дадат. Напалмово масло. Къде са танковете и самолетите на Запада?
184
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атака към Крим и морето. Трябват им самолети и танкове. Грипените са най-яки, кацат на шосе.
183
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щом взеха да командват пряко парада, че я оcерат със сигурност.
182
4
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 година
"... вестник "Политико"..." Ясно, преписвате си едни click bait-ове.
181
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея военнолюбци от САЩ прекалиха!!!
180
8
 
39
 
! Отговори
Казах ви преди 1 година
Отдавна говоря че през пролета подкрепата за укройна ще бъде оттеглена и укройнците неонацисти ще бъдат преследвани по целия свят за това което се опитаха да причинят на Европа !! Продажници са хохлите и трябва да бъдат наказани!!
179
2
 
25
 
! Отговори
До 196 от Берлин преди 1 година
Ми те украинцште стигнаха Берлин! 1, 2 милиона са тук вече, мъжете също! Повече от турците и сирийците са! Всички взимат социални помощи затова идват тук! 300 000 украински дица ходят на училище в Германия!
178
2
 
19
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Ми те са настъпили гойното вече! Къде още?
177
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФАЩ: "Настъпете укри, настъпете мотиката за пореден път, ама тоя път я настъпете като хората, че да изчезнете тотално!!!"
176
3
 
26
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 1 година
Ми окраинците настъпват - към Берлин.
175
1
 
8
 
! Отговори
Муа ха ха преди 1 година
Муа ха ха ха ха!!! Ха ха ха ха ха:-))) Муа ха ха ха ха ха ха:-))))
174
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са американските оръжия заради които Русия нападна Украйна?
173
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е ненужна кражба на ресурси и живот от нас и децата ни! Войната не е мир! Тя е политически инструмент на малка група политически елит да постигнат геополитическите си цели! Когато те извикат война, ако никой от нас не се яви, няма да има война!!
172
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йес Сър! Ловим мъже по улиците точно в този момент! А също и Леопарди и Гепарди от Зоологическите градини, засега има само 14! Но имаме улични котки в изобилие ;))
171
2
 
15
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама точно така: "Украйна да премине към настъпление!" Откога се чака туй! Тъкмо така укронацистите и наемническатата им сгaн ще бъдат масово зачистени наведнъж. Така де, ако ще е санитарно-възпитателна оправация (т.е., денацификациране) - да е!