САЩ призовава Украйна да премине към настъпление

То трябвало да се случи докато тече помощта от Европа
19 фев 2023 19:57, Нели Христова
247
САЩ призовава Украйна да премине към настъпление
Снимка: БГНЕС

Администрацията на президента Джо Байдън настоя украинските власти да преминат в настъпление и предупреди за възможността за намаляване на военната помощ от европейските страни. Това съобщи американският вестник "Политико", позовавайки се на източници.

"Тъй като боевете (в Украйна) продължават, от двете страни на Атлантическия океан, съществува страх, че Русия стабилизира положението и Украйна може да бъде победена в няколко области на изток и юг, а трансферите на оръжия от Запад ще се забавят", отбелязва се в материала, цитиран от други медии. САЩ смятат, че отбраната на Украйна е близо до достигане на критичен етап, тъй като Русия започва дългоочакваната офанзива." "Администрацията на Байдън спешно поиска от администрацията на президента Володимир Зеленски да консолидира постигнатите успехи и, евентуално, да започне собствена контраатака", се казва в публикацията.

Белият дом, според редица длъжностни лица, също е казал на сътрудниците на Зеленски да се подготвят за настъпателна операция сега, когато военната помощ от Вашингтон и Европа тече свободно, тъй като има опасения, че подкрепата от европейските съюзници на Украйна може да бъде ограничена. Във Вашингтон помощта за Украйна остава до голяма степен двупартийна, но някои в администрацията на (САЩ) се опасяват, че изпращането на повече помощ на Киев може да бъде възпрепятствано от нарастващата опозиция от контролираната от републиканците Камара на представителите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинско харакири???
129
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 дена минаха а раша все още не е в Киев. Та толкова за мощта на пияндурската, искам да кажа, руската армия. Ахахахахахахахахаха.
128
17
 
6
 
! Отговори
Руска одисея преди 1 година
200 000 руснаци вече 20 дни не могат да превземат Бахмут
127
2
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
С една дума ги призовават да направят масово самоубийство.
126
1
 
22
 
! Отговори
До 135 преди 1 година
Е как може да си независима държава като други ти плащат 50% от бюджета и оръжията? Който плаща сметката (САЩ) поръчва музиката! И ето сега САЩ поръчват контраофанзива ;)
125
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сиреч няма да има Ейбърмси, Леопарди, Гепарди?
124
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом и Китай е готов да помага на Русия военно нещата стават много напечени.От едната страна Америка налива техника а от другата Китай.Определено може да се стигне и по рано от 2025 до войната между САЩ и Китай.
123
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Контранастъплението ще е от Одеса, Нова каховка и Орехов
122
1
 
4
 
! Отговори
Афи преди 1 година
Страх,лозе пази!!!
121
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава пак ще усетят прецизната, разрушителна огнева мощ на Русия.
120
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не разбирам? Как така САЩ им нареждат? Нали Украйнците бяха независими? За съжаление за чужди интереси загиват хиляди нечии славянски деца, нечии майки, нечии бащи, нечии братя и сестри. За мен тук победа няма. Би била Пирова победа. Мисля само, че доларът поскъпна, еврото се срина, Европа е в невиждана енергиина и инфлационна криза. Дано някой ден да се търси сметка на тези, които реално конструираха тази разруха и трагедия.
119
1
 
20
 
! Отговори
САЩ вече преди 1 година
Дават заповеди на Украйна пред целия свят! Нямат ли си телефон, или това просто пропаганда?!
118
0
 
16
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Помощ! Украйна печели! Помощ! Украйна печели! Помооооощ!
117
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво решиха да съобщят на руснаците ли? Военните на САЩ и НАТО са доста зле горките.
116
30
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
РАНО Е ОЩЕ ЗА НАСТЪПЛЕНИЕ! ТО ТРЯБВА ДА ПОЧНЕ ОТ 1 МАРТ 2023 КОГАТО ХЕМ ВРЕМЕТО ЩЕ Е ПО ДОБРЕ ХЕМ СИЛИТЕ НА УКРАЙНА ЩЕ СА МНОГО ПО-ГОЛЕМИ СЛЕД КАТО Е ИЗДЪРЖАЛА ПОВЕЧЕ ОТ 1 ГОДИНА НА АТАКИТЕ НА ЗЛОТО!
115
4
 
1
 
! Отговори
До 125 преди 1 година
Е като си видял Парасковиевка видя ли че няма руски войски на юг, ако не си виж тук:NOEL***NOELreports
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само 2 и всичко приключва .англосаксонецЪ си го проси отвсякъде .Игра на нерви .Нали на мене няма да кажете ,че афро ЛойДь ще победи ха ха ха ха
113
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска великият вожд Си е наредил да започне изпращането на китайска военна техника и въоръжение към Русия.Дронове,танкове и мини ще потеглят до дни към Русия.Говори се и за набиране на доброволци в Китай за Украйна.Като нищо да видим и китайски дивизии от доброволци да се сражават там.
112
2
 
21
 
! Отговори
До 122 преди 1 година
Ми то От САЩ си признаха, че преди обстрел те трябва да одобрят целта! Иначе ВСЕ не може да стреля по каквато цел иска! Но иначе САЩ не са партия в конфликта ;))
111
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От една седмица всички руски войски се средоточиха в Донбас, на юг няма никой