Байдън: С нетърпение очаквам деня, в който ще посрещнем Украйна в НАТО

Президентът на САЩ се срещна със Зеленски
12 юли 2023 22:16, Красимир Ангелов
66
Байдън: С нетърпение очаквам деня, в който ще посрещнем Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви пред украинския си колега Володимир Зеленски, че с нетърпение очаква деня, в който ще може да посрещне разкъсваната от война страна в НАТО, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Байдън е казал това с цел да успокои критиките относно неотдавнашните му коментари, че сега не е време за членство на Украйна във военния алианс.

"Вашата издръжливост и решителност са пример за цял свят", каза Байдън на Зеленски преди двустранната им среща. Американският президент призна, че разбира разочарованието на украинския лидер, че не е получил достатъчно бързо необходимата му помощ.

"Обещавам ви, че САЩ правят всичко възможно, за да получите това, от което се нуждаете", каза Байдън в присъствието на журналисти.

"Очаквам с нетърпение деня, в който ще проведем срещата, на която ще отпразнуваме вашето официално членство в НАТО", добави той.

Преди да отпътува от САЩ за срещата на НАТО, Байдън заяви в интервю за телевизия Си Ен Ен, че според него все още не е настъпил моментът Украйна да се присъедини към НАТО. Ако Украйна стане член сега, "ние ще бъдем във война с Русия", каза той.

Байдън бе попитан днес от журналист колко скоро след войната би искал Украйна да се присъедини към НАТО и отговори: "След час и 20 минути." (БТА, Светослав Танчев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бай Данчо на дали ще доживее. А на Зелката му е все едно .Всичко в главата му е мътилка.
51
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 9 месеца
дано дочакам с байката да видя ..
50
0
 
1
 
! Отговори
Бг преди 9 месеца
Тея двамата са се таковали в знак на вечна вярност, а последния хетеро хуманоид в екипа на Байдън е отаковал в всички дупки *** на Зеленски в всички дупки.
49
0
 
7
 
! Отговори
като при Радев преди 9 месеца
Срещата при Радев се повтори. От една страна общи приказки и отказ, от дуга, хашлашко поведение в стил "Ако не играете по свирката сте ***"
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че тя и кралицата английска изглеждаше по-свежа на 95. Да не говорим за принц Филип. Ако Бидона ти обещае нещо, то след минута е забравил.
47
0
 
14
 
! Отговори
След минута преди 9 месеца
вече е забравил какво е казал...
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бидона базика Зеленски. Само да не унива зеления и да продължава да хвърля украинци в месомелачката. Бидона нямал търпение да ги посрещне. А ще доживее ли самия той?
45
0
 
17
 
! Отговори
100% преди 9 месеца
това е диалог между луд и наркоман
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ХАХАХАХХАХАХХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАААААААААААААААААА..................
43
0
 
11
 
! Отговори
. преди 9 месеца
Такова поведение е имало в Содом и Гомор.
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна в НАТО колкото Турция в ЕС и България в Шенген.
41
0
 
10
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
каня г-жа урсула на гости да види как живея!!!...да види какво финансира!
40
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
споделям го като...жертва на ес-кгб-мафията на...юнкер-вебер и компания!!!
39
20
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
Слава на Украйна!!!Пазителката животите на децата на...зависимият ...ЕС...ЕС сте позор и срам!!!...сте обслужващи и финансиращи мафията на...кгб и путин!!!факти които всеки имащ гънка ще види...от десетилетия сте съучастници...в геноцид!!!
38
7
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
ЕС е превзет от кгб от десетилетия!Война е...заплашват Света ни с...ядрени,ЕС финансира мафиоти манипулиращи Народите си със страх и зависимости...с война...няма,ценности...само интереси...прим.т.вно продават бъдещето на децата си...за ...пари давани им от путин и ЕС!!!ЕС разпуснете се и освободете Народите на Европа!!!Европа няма да стане руска територия...г-н вЕбер!!?!
37
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
г-н Президент...убийте мафията в България!!!дпс-герб са и го знаете!Народа им не докаран до...разпад!!!ЕС финансира...земеделски например...но ги ограбват през данъци,такси,административен рекет...работят за путин нагло и безцеремонно...знаете го...не разочаровайте Народите позволяващи на мафиоти и кгб да ги ограбват!!!цензурират ни...заплашват ни...ограбват ни...в 21???Бог да пази САЩ!!!
36
1
 
13
 
! Отговори
Оохооо.. преди 9 месеца
Дотогава всичко ще е забравил горкият !
35
13
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
руската пропаганда продължава импотентно да бълва ама 3-та СВ...ама ще ви изби.м...ама...САЩ са виждали и по голямо зло!!!искате 3-та СВ?дайте повод моля!ще е ...8 часова включваща и съюзниците на путин!!!САЩ не са...пригожин!!!САЩ са уб.йци на убив.щи жени и деца...убив.щи за да отнемат Свободи на човешки, животи даден им от..БОГ!мислещи никога не биха играли с тази карта!просто нямат шанс...и минимален!!!Бог да пази САЩ и Свободният!!!Справедлив и Свободен...или да е аДа!!!
34
1
 
23
 
! Отговори
Мухаха преди 9 месеца
В речта си пред медиите дъъртака Байдън нарече Зеленски ВЛАДИМИР ..... добре че го спряха навреме че след Владимир щеше да следва Путин ... Ахахахахаха. Зеленски изглеждаше като прръднал в гащите , докато слушаше речта на тая мумия .... Ама си мълчеше . Нали паричките идват от там . Поредната издънка след като Байдън нарече няколко пъти украинците - "братския ирански народ" . Сега ОБЪРКА пУТИН СЪС ЗЕЛЕНСКИ ... ахахаха. Комедия в която комедианта си е точно на мястото . .
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този поне може да е сигурен че няма да го дочака. Ще гледат с Бандера отгоре и само ще се надяват.