Путин с първа среща с европейски лидер от февруари 2022 г.

Той се видя с Виктор Орбан
17 окт 2023 14:43, Александър Попов
61
Путин с първа среща с европейски лидер от февруари 2022 г.
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин се срещна в Китай с унгарския лидер Виктор Орбан и заяви, че е доволен, че все още поддържа връзки с някои европейски държави, предаде АФП.

Това беше първата среща на Путин с европейски лидер, откакто започна инвазията в Украйна.

"Независимо от факта, че в сегашните геополитически условия възможностите за поддържане на контакти и развитие на отношенията са много ограничени, не може да не предизвиква задоволство фактът, че връзките ни с много европейски държави се поддържат и развиват. Една от тези страни е Унгария", каза Путин, според руските информационни агенции.

Той заяви, че е "много важно да имаме възможност с една страна от ЕС, Унгария, да обменим мнения не само по двустранни въпроси, но и по ситуацията в Европа и в света".

След срещата с Путин унгарският премиер написа във Facebook: "Днес в Европа всички мислят за един въпрос: ще има ли прекратяване на огъня в Украйна?".

Той заяви, че "най-важното нещо" за Будапеща е да се сложи край на "потока от бежанци, санкциите срещу Москва и боевете в нашата съседна страна".

Унгарският националист отдавна заявява, че страната му няма да приема мигранти, което го поставя в противоречие с Брюксел.

Той се обяви и срещу огромните западни санкции срещу Москва в отговор на нейната офанзива в Украйна.

"Двамата лидери обсъдиха унгарско-руското сътрудничество в областта на доставките на газ и петрол и ядрената енергетика", заяви ръководителят на пресслужбата на Орбан Берталан Хаваси.

Будапеща продължи с разширяването на ядрената централа, по която работи руската държавна ядрена агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Същият преди 6 месеца
Така се прави политика,когато пипето ти работи.Когато си безгръбначен лижеш .Такава е била 130 годишната ни история.Бъдещето ще покаже ,че политиците след '89 година усилено работят по погребването ни.Май е време да развеем черните знамена като капитан Петко войвода.Мнооооггггооо Турчевци в тая малка държавица.
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кога ще изритват тази кремълска пръчка Орбан от управлението на Унгария??
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Една птичка пролет не прави, но все пак има някаква надежда. Добре е, че има политици като Орбан, които мислят с главите си. Слушам нашия Денков за таксите на руска газ, които оскъпят газа за Унгария и Сърбия. България имала право да ги наложи, не че ще спечели много, но ще попречи на Путин да имал средства за водене на войната в Украйна. На шопския принцип, не че на мен ми е добре, ама нека и Вуте да е зле. А Путин така или иначе, ще си получи средствата за руския газ.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Питам, защо няма паметник на Симеон Велики в Будапеща ?
48
6
 
7
 
! Отговори
хе хе хе преди 6 месеца
Нашенските евроатлантици ще се задавят от злоба, докато плюят по Орбан и чат-пат по Вучич. Ама никой не им обръща внимание на нашенските евроатлантици, пък и не само на нашенските. Някой да е чувал Израел и Хамас да са питали ЕС какво мисли по въпросите с кризата в Газа? Няма и да чуете. Никой не пита случайните хора, дори номинално да се водят "лидери" на държава или даже на съюз с 500 млн население:)
47
5
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 6 месеца
Евреите не само не са християни и не изповядват християнтство, но и още повече мразят християните от мусюлманите.
46
14
 
18
 
! Отговори
У бре преди 6 месеца
Орбан стана лидер с парите на Европа!И с газа на Путин! Ама ние ще "изцерим" и него и Вучич,с таксите за този газ! Защото не може да допуснем "маджарското овчарче" да бъде по-голямо тарикатче от нашето!
45
2
 
2
 
! Отговори
ако развалиш договор преди 6 месеца
а с газпром се трансформира новия сезон по скъпо с малки или без отстъпки . когато е за 30 години или безсрочен е на тройно по ниски цени . Тогава идват да трупат печалби булгаргаз, други . и вдигат потребителската цена 300 процента . на газ е най-евтино, но когато няма кой да прибира и прилапва за огромни бонуси и заплати .
44
4
 
8
 
! Отговори
е има и нормални преди 6 месеца
интелигентни решения . Санкции и Декларации на уруш, а избихте народа . Народа Плати и плаща вси4ко , не капиталистите .
43
24
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Двойника на Путин се срещнал с битата карта Орбан! Между другото, след като войната свърши, Маджария ще си понесе последствията за про-путинското си поведение! Не става въпрос за военна намеса разбира се, цивилизованите държави не правят така, а за икономически последствия
42
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Путин и Рубльов
41
22
 
30
 
! Отговори
до "умно" преди 6 месеца
Какви евтини горива ни е продавала Московията и кога?Винаги сме внасяли от тях на по-висока от европейската борсова цена, теб кой ти наби в главата такива глупости?Да не говорим, че са ни откраднали златния резерв любмите ти "братушки", точно по схемата с горивата.Ама четете я тази история, не става само с повтаряне на опорки.
40
24
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
о, роби на запада, и тройно да вдигнат цената на бензин и газ, пак ли ще бъдете такива чуждопоклонници?....вие сте мъртви души!
39
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Горкия Орбан, дали се е дезинфекцирал преди това?
38
21
 
22
 
! Отговори
Стоко преди 6 месеца
Ако не броим Турция, унгарците са с най-високата инфлация в Европа за тази и миналата години. След тях са другите шовинисти - Сърбия. Малко известен факт е, че Унгария е шампион в историята на хиперинфлациите със старата си валута наречена пенгьо. Сегашният форинт идва от името на Флоренция. Може би ако Орбан продължава така, скоро следващата им валута ще се казва москвин ха-ха-ха.
37
27
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
В Унгария няма свобода и демокрация. Там гонят различните като в Блатная. Полова омраза и геноцид срещу хомосексуалните
36
28
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е премиер с топки. Сигурно знае що за стока са украинците и е предпочел да бъде черната овца, но да не ги пусне. Ще ми се и нашия да беше такъв.
35
22
 
35
 
! Отговори
паф преди 6 месеца
браво, на орбан! браво! - хич не му пука за европейските "ценности"...това е лидер, който държи на народа си!
34
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой ви излъга, че Орбан е националист? Човекът продаде цяла Унгария на комунистите в Пекин, но иначе националист бил хахахахах. Колкото и нашите копейки са националисти, толкова и този.
33
35
 
27
 
! Отговори
1956 преди 6 месеца
Орбан е позор за унгарския народ.