Социална асистентка би с лопата и дърво дядо, за да го ограби

Заплашила го след това: "Ако кажеш на полицията, няма да бъдеш жив"
44
Социална асистентка би с лопата и дърво дядо, за да го ограби
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Възрастен мъж е пребит с лопата и дърво, а след това е ограбен от своя съседка. Бруталният случай е от врачанското село Градешница, а нападателката от години е негов социален асистент.

86-годишният мъж е вдовец, а синът и дъщеря му живеят и работят в града. Наглежда го 69-годишна негова съседка, която пере, чисти и пазарува срещу заплащане. Навръх Никулден, след като се отбива при него за малко, тя се връща и започва да го бие.

"От вратата право към мен. С плесница ме удари. Аз спях и си заврях главата под кревата. Тя взе лопатата за печката и започна да ме налага. Аз пищях и виках „какво правиш, защо“. Ако главата ми беше малко отвън – направо смърт", разказва възрастният мъж. 

Той има рани по цялото тяло. Освен с лопата, го налагала и с дърво за огрев. След жестокия побой, бръкнала в джоба на дрехата му и откраднала 200 лв.

"Където е достигнала, е била. Кръв отвсякъде. Бръкна в ризата. Аз си бях сложил ръката, тя ме биеше с лопатата. Взе парите и вика „къде са другите“. Викам: нямам други“, каза пострадалият пред bTV.

Нападателката си тръгнала, но след малко се върнала с предупреждение: "Ако кажеш на полицията, да знаеш, че няма да бъде жив. Ще те унищожа".

Мъжът опитал да извика помощ чрез аларма в дома си, защото нямал телефон. Никой обаче не го чул, къщите около него са необитаеми. На следващата сутрин случилото се разчуло. Разбрало и семейството му и дошла полиция.

"Беше отекъл, уплаших се. Преглеждат го на всякакви кабинети, хората се уплашили там. Така и куче не се бие", разказва дъщеря му.

Мъжът не може да повярва, че го е застигнало това и се чувства унизен. 69-годишната нападателка е задържана незабавно. Тя е привлечена като обвиняема за грабеж. 

Престъплението е извършено с особена дързост. Тя е била в пияно състояние. Това ще бъде отразено в случая и ще понесе по-тежка наказателна отговорност“, уточниха от прокуратурата.

Тя няма да бъде пусната на свобода, казаха от прокуратурата във Враца, откъдето ще бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
До 17:Какво да ги правиш, възпитани и отгледани по време на цоца, а на цоца най кратката дефиниция е любов към чуждите пари! Само виж какво нещо е възпитало цоца, крадливо, нечовешко, абе тази си е за медал Герой на Цоцализма и поне орден Ленин 20-та степен, първокачествен екземпляр на БКП. Няма да се хване на работа, но ще открадне от другия, тази със сигурност е била отличник по дисциплината: история на БКП.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Съседите са най-опасни, защото имат информация. Някой външен например не би знаел, че човекът е сам и какво може да се открадне от него.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Получавала е заплата като социален асистент,ама не и е стигала за алкохол,затова е решила да пребие дядото,да го ограби,за да може да си допие.Сега,като я вкарат на топло,може и да и дойде акъла,ама едва ли.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Врачански ценности.
18
1
 
17
 
! Отговори
666 преди 5 месеца
Майко мила! До къде сме я докарали.Деградация и поквара с пълна сила.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЕвроатлантизЪм...
16
5
 
14
 
! Отговори
До 16 от 14 преди 5 месеца
По времето на социализма чак толкова бедни и изоставени хора нямаше. Да, почти всички бяхме бедни, но и времето беше бедно, не само в България. А свръхбогаташи нямаше, освен няколко от ЦК на БКП и децата им. Няма място за сравнение със сега.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонименц 14. Не е от бедност, а от друго. Винаги е имало бедни хора даже по "социалистическо". Но не са оскотявали както сега, а и въпреки бедността са имали по много деца. Сега вече и по много деца нямат.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нито един повече!
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обичайното оскотяване от бедност и мизерия. Случва се вече 34 години по цялата територия. Когато има свръхбогати, нормално е да има и свръхбедни и то десетки хиляди за един богат. После такива неща стават ежедневие.
12
1
 
14
 
! Отговори
хайде сега викащите преди 5 месеца
моми и подобни дето крякат нито една повече да почнат да викат нито повече един възрастен мъж жертва на насилие
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Също договор има ли сключен данъци плащат ли се ?
10
3
 
12
 
! Отговори
Шебек преди 5 месеца
Айде сега феминистките организации да се мобилизират... Ама не няма да го направят. За който не е разбрал насилника си е насилник без значение мъж или жена, а защо дядото е ял боя ще стане ясно. Или много е говорил за пари или е пипал не където трябва...
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да не би случайно да не са и плащали за гледането и она е одзверела ? Винаги представяте само едната гледна точка и не можем да си съставим мнение на какво се дължат непрекъснатите прояви на насилие.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом е едновременно с лопата и с дърво, тогава не се брои. Така пише в закона.
7
6
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 месеца
Нормален ден в светлата демокрация ;) !!!
6
1
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Не че защитавам нападателката, но един римлянин с Мерцедес, дето уби Ферарио Спасов, си излезе спокойно от ареста и се заканваше. Като в оная чалга навремето...за кокошка няма прошка, за милиони няма закони.
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде са онези, където пишат под статията с цените от 8000 лв за новогодишно празнуване и обясняват как в България нямало бедни хора?
4
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
бой по русофила с лопатата, бой бой бой !
3
31
 
6
 
! Отговори
Ученика преди 5 месеца
Винаги истината е по-средата! Да не се окаже, че дядото е пощипвал асистентката си и после е отказал да и даде пари за "допълнителните" грижи...