Жан Тод с признание: Шумахер не е същият като преди, но все още е тук

На 29 декември ще се навършат десет години от тежкия ски инцидент
15 дек 2023 20:12, Красимир Ангелов
11
Жан Тод с признание: Шумахер не е същият като преди, но все още е тук
Снимка: БГНЕС

"Михаел все още е тук, така че не ми липсва. Но той не е същият като преди". Това заяви бившият лидер на тима на "Ферари" Жан Тод, който е близък приятел на легендарния пилот от Формула 1, пред френското издание Екип.

Тод е един от малкото хора, които все още имат достъп до седемкратния световен шампион, след като той претърпя тежък инцидент, докато кара ски преди близо десет години.

"Той вече е различен, но получава страхотни грижи от своята съпруга и децата си, които го предпазват. Неговият живот се промени и аз имам привилегията да споделям моменти с него от време на време. Няма какво повече да се каже. За съжаление, съдбата нанесе своя удар преди десет години и той вече не е този Михаел, който познавахме от Формула 1", коментира Жан Тод, който бе директор във Ферари в периода, в който Шумахер спечели пет световни титли с отбора.

На 29 декември тази година ще се навършат десет години от тежкия ски инцидент в Мерибел, при който Михаел Шумахер удари главата си и изпадна в кома. Макар и семейството му да не дава никаква официална информация за състоянието му, се знае, че той е буден, но трудно поддържа контакт с близките си.

Седемте титли на Шумахер във Формула 1 са рекорд, изравнен през 2020 от Люис Хамилтън. Германецът записва 91 победи в Гран при, като в тази класация е втори след Хамилтън, който има 103 успеха. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като прати Сена без време при свети Петър, не рИва. Заслужил си е съдбата немчугата нийеден. Сталин, ако си беше свършил работата на времето, нямаше дори да има шумейкъровци и това щеше да бъде един по- добър свят без дойчувци и мурафетите им. Ограбиха и полупрепечения шиПек хамилтън ог титлата, да не би случайно да задмине рекордите на този зеленчук.
7
12
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 4 месеца
е сега кво рекламира , памперси или *** ? щото жив труп едва ли ше рекламира енергийна напитка , марка ски или марка автомобил .
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ъъъъъъ
5
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
До абе/ НЕ НЕСВЪРШВАТ! ГОСПОДИН зеленчук Е ПОДПИСАЛ ДОЖИВОТНИ ДОГОВОРИ ЗА РЕКЛАМА! ДОКАТО Е ЖИВ МУ ПЛАЩАТ и МОЖЕ БИ И ЗА ТВА е и още ЖИВ кой знае в какво състояние е :
4
5
 
3
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
само дето тия титли не му вършат никаква работа вече , а и кой плаща сметките за лечение и да го подържат жив ми е интересно , парите свършват колкото и да е имал .
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жив да е този човек! Велик пилот от Формула,но слаб скиор! Проблема на Шумахер,вече Не е Негов! Раздухват го само роднините му! Този мъж е от години жив труп За съжаление! Беше всичко,но днес е само Той! Днес Никой не се занимава с него освен " журналистическата гилдия,която ни напомня за него! Не сме го ,забравили! И той като Байдън деменцията нито знае кой е,нито къде се намира уви!-:(
2
6
 
19
 
! Отговори
Абориген преди 4 месеца
10 години зеленчук... оставете човека на мира....
1
14
 
5
 
! Отговори
мхм преди 4 месеца
Тея кат имат малко пари и са н.асират.