Киев иска да призове за войници и украинците в чужбина

Отправена е покана, но ще има и санкции
21 дек 2023 09:20, Елка Василева
294
Киев иска да призове за войници и украинците в чужбина
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров, търсейки още украински войници, иска да призове също и живеещи в чужбина украински мъже да отбият военна служба през следващата година, предаде ДПА.

Още по темата
Украинците на възраст между 25 и 60 години, живеещи в Германия и в други страни, които са годни за военна служба, ще бъдат помолени да се явят в центровете за набиране на военнослужещи, каза Умеров в коментар, цитиран вчера от германски медии, сред които вестник "Билд", телевизия "Велт" и "Политико".

Министърът заяви, че отправя "покана", но даде да се разбере, че ще има санкции, ако някой не се съобрази с това искане. "Все още обсъждаме какво трябва да се случи, ако те не дойдат доброволно", допълни той.

Украинските военни биха искали да мобилизират още 450 000 до 500 000 военнослужещи, за да отблъснат руските войски, но условията на финансовата и политическата рамка все още не са изяснени. Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече мобилизацията "чувствителен въпрос".

Умеров заяви, че в случая е важна справедливостта. В бъдеще на засегнатите трябва да е ясно предварително как ще бъдат обучени и екипирани, къде и кога ще служат и кога ще бъдат освободени. Въпреки забраната много украински мъже са заминали за чужбина преди евентуално да получат призовки за военна служба. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
28
 
! Отговори
Tt преди 4 месеца
Умират напразно наши братя млади момчета украинци и руснаци. Спрете се. Прочетете по веднъж декрета на Ленин за войната за да осъзнаете че умирате напразно
145
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да, и те като се юрнат към Украйна. Нямат търпение да измрат.
144
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ами ше одим и аз гората да сложим някоя табела за елените да дойдат да ги отстрелям а па ако не дойдат ще има санкции. аз си мислех че по- продажа държава от наща нема...ама тея им искат животите наукритата че и ги викат от чужбина за да се г тнат и то по празниците... баси мммм
143
4
 
23
 
! Отговори
Гадна Твар преди 4 месеца
Започнете с тези, които са наводнили Варна!
142
2
 
40
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 4 месеца
Започвам да си мисля, че тази наистина са фашизирани. Да търсиш още хора, които да изпращаш на смърт, трябва да си наистина психопат.
141
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А що ги пуснАхте да избЕгат от Райха? Направо да бехте затворили границите веднага след като Зелката побутнат от Борката Джонсън реши, че ще воюва. Борката не се е сетИл, че на Фюрерът ще му требе много мръвка за фронта, английска му работа.
140
0
 
30
 
! Отговори
Деди преди 4 месеца
"Изпуснаха питомното, сега търсят/гонят дивото" - укропска му работа! Видяха дебата гьостерица на рашките, сега моллят дезертьрите-укропи. Ще им се случи на "куково лято" както гласи поговорката!
139
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изтеглете първо всички от България ! Ако трябва ще дадем някой и друг лев за еднопосочни билети !
138
0
 
14
 
! Отговори
емилиян преди 4 месеца
Няма проблеми "" цивилизованите и демократични страни "( тъй като засяга Националната им безопасност защото Путин трябва да бъде спрян на всяка цена) ще ги принудят да се върнат в Украйна ако Задокеанският господар им заповяда.
137
2
 
12
 
! Отговори
Тръндафила преди 4 месеца
Еври бари на магари
136
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Скоро и нас !
135
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прав ви път и да вземете с вас за знаменосец недоносчето с двоино гражданство може и антуража му
134
0
 
31
 
! Отговори
SJ преди 4 месеца
Те хукнаха! Точно тези, които се измъкнаха от там ще бягат да се върнат по-бързо.Смешници.
133
1
 
35
 
! Отговори
до 137 преди 4 месеца
бъркаш приятелю, фашистите са там, в измислената украйна, вожда им, зеления плъх поздравяваше фашисти в канада.....а путин е стожер на славянството по нашите земи!
132
2
 
31
 
! Отговори
ало ало преди 4 месеца
тагаренко раздаде за бог да прости българското оръжие, сега да въоръжи украинците тука с прашки, един шут, и на фронта!
131
46
 
2
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Слава на Украйна.. българите сме с вас.. не малко българи се бият с руските окупатори и терористи.. колко са руски наетите кубинци и разни азиатски ислямисти е друг въпрос. Българите ще защитим християнството от руслямисти,чеченци, затворници , канибали и КГБ атеисти.
130
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Месомелачката върти на сухо нещо вече
129
0
 
25
 
! Отговори
НатоОФФ преди 4 месеца
До АнализаторСкъпи ПС-военен разбирач, НАТО участва с всичко дори с платени войници - пари, финанси, оръжие, окоплектовка, разузнавателна информация, дрехи, муниции. Всичко, просто НАТО-вци знаят, че на никой от ЕВропа и САЩ няма да му се мре заради интереса на Байдън и Урсула за това цицат всичко останало. Да не забравяме, че Европа лекува, обучава, храни и дондурка Осссраински войници. Русия 2 години се бие с цялото Нато И РАЗБИВА ЛЕОПАРДИ,БРАДЛИТА ХИМЪРСИ! Хилади са платените Натовци.
128
1
 
13
 
! Отговори
кубанская столица преди 4 месеца
Чуете? Това са най-последните конвулсии на киевкия режим. Ала ръцете са твърде къси. Кой искаше, то отдавна напускаше урина за да спася своят живот. Мислете сериозно, че някой хвърли работа с евро (нека и мия туалети) и доброволно отива в окопи за да ще загуби живот на следващия ден. Украинци! Крия се от сила! Испратете всички на!
127
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въпроса е кога тъпите укри ще се усетят че единствения им шанс е да обесят наркомана.