Долна Саксония е под вода, невиждан потоп в Германия

Мобилизирани са 100 000 спасители
30 дек 2023 07:30, Петър Бойчев
97
Долна Саксония е под вода, невиждан потоп в Германия
Снимка БГНЕС

Почти цяла Долна Саксония е под вода след обилните валежи, обхванали в Германия в последните дни, съобщи регионалният вътрешен министър на северозападната германска провинция Даниела Беренс, цитирана от агенциите.

"Почти цялата федерална провинция Долна Саксония е под вода", каза Беренс пред радио "Дойчландфунк". В интервюто тя разкритикува остро хората, които крадат торби с пясък от дигите и призова органите на реда да се намесят и да разследват тези случаи. "Ако дигата не е укрепена, няма смисъл да поставяш торби с пясък пред дома си"

Беренс, която е представител на Германската социалдемократическа партия, изрази недоволството си и от обидите, на които са подложени служителите на аварийно-спасителните екипи, пише БТА.

По-рано беше съобщено, че за справяне с последиците от стихията в Долна Саксония са мобилизирани около 100 000 души, включително пожарникари и служители на гражданска защита.

По думите на Беренс цялостно облекчаване на обстановката скоро не се очаква, тъй като според синоптичните прогнози дъждовете ще продължат, макар и вече с по-слаб интензитет.

В аварийно-спасителните операции в тежко пострадалия район на град Олденбург се включиха и два хеликоптера, един на полицията, и един на военноморските сили, отбелязва ДПА.

По данни на местните власти на много места равнищата на водите на реките в провинцията са превишили максималния си праг, особено в южните ѝ части. Властите в град Целе решиха от съображения за сигурност временно да спрат електроподаването, тъй като нивото на водата на някои улици там достига до 40-50 см.

В град Мепен на нидерландската граница пожарникари спасиха с трактор петима души от къща, заобиколена от вода, след като преди това не успяха да го направят с лодка. До благополучната развръзка се стигнало, след като местен фермер съумял да премине със селскостопанската машина през водата и ремаркето ѝ било използвано, за да могат бедстващите хора да се качат в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СДС чумавите нарязаха за скраб българските ракетни установки , останали ни от стария строй по заповед на Козяк и под надзора на еничарските орди.
78
0
 
1
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 3 месеца
Когато СДС-Шайката, под напътствията на шпионите от Козяк и саксовете крадяха и унищаваха де що можаха,превръщайки държавицата ни в "потоп", швабите безропотно ни съзерцаваха и ни гледаха сеира.Сега им се връща по Божия линия.Дано се издават!
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
колко е египетско да се крадат торби с пясък, съсипаха я държавата
76
2
 
4
 
! Отговори
Баба Гошка преди 3 месеца
Да ни я пратят в южна испания водата. 2023 я изпращаме с под 20 см дъжд на м2 и над 150 годишен рекорд за суша. Печем се в собствен сос. Днес пак е над 20оС и дъжд няма от много дълго
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
нато ни пази
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И още по зле ще ставащото през 70-те и 80-те години природата все още не беше унищожена и облаците не се изсипваха на едни място ами като тръгнеха идваха над източна рвропа и равномерно напояваха земята а имаше и снегове в последните 30 години всичко се обърка нова година ще я посрещнем с пролетни температури.
73
0
 
4
 
! Отговори
Граф Гео преди 3 месеца
Планетата не търпи простотиите на хората и внася корекция. Планетата регулира и балансира всичко - от броя на хората до броя на ***. Който разбрал - разбрал.
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Долна Саксония е многа хубава туристическа област.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Иванова имаш много граматически грешки. Съжалявам да го констатирам.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първо имаше индустриализация и агресия срещу природата сега деиндустр иализацията пак е агресия освен че най голяма агресия идва от много милионното население на азиатските икономики. Там е проблема основно.
69
0
 
1
 
! Отговори
Иванова преди 3 месеца
До Деди,еее ,че ако беше студено ,нямаше д а има наводнение-чиста физика.Който не е учил навремето ...пише глупости.
68
0
 
2
 
! Отговори
Деди преди 3 месеца
Добре, че е вода все още е топло, ами ако беше сняг? Тогава гъзьовете няма да са мокри, но ще замръзнат.
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След по-малко от век няма да има по-подходящо място за живот от Сибир и Канада.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се радваш на чуждото нещастие, когато и тук се случват такива неща макар и в много по-малки мащаби. Отдавна не бях влизала в тоя сайт и бях забравила колко са ви празни кратуните на повечето тука.
65
5
 
2
 
! Отговори
Серсема преди 3 месеца
Путин СТОП!
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бог праща знак на всички,отклонили се от ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ,заменяйки ги с измислените,нищо незначещи "евроатлантически"! Имаме още малко време да се покаем за греховете, извръщенията,покварата,безпътицата и разгула,в който сме потънали! Ако не,ще има Содом и Гомор за самозабравилите се Земляни!!!
63
5
 
6
 
! Отговори
Дъглас преди 3 месеца
ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ НЕЕДЕКВАТИЯ ес ЩЕ СИ СЪРБАТ ПОПАРАТА КОИТО САМИ СИ НАДРОБИХА ЛЕКА ПОЛЕКА ВЪЗМЕЗДИЕТО ЗАПОЧВА ДА ГИ НАСТИГА
62
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Не са прадедите - а са същите англи и сакси (немски племена) До 1880 е имало "персонален съюз" - кралицата на англия е била и кралица на саксония, общи паспортиТе са Батенберг, чак при първата война са се изпокарали и ония от другата страна са си превели имената та са станали "Моунтбътън" което е същото само на английски... А в САЩ са щяли да говорят немски - имало е гласуване което са загубили с един глас
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В този район на Европа наводненията са нещо обичайно, имало много по-тежки от това.
60
0
 
11
 
! Отговори
Itso преди 3 месеца
Да пращат емигрантите да изриват водата с лопати