Долна Саксония е под вода, невиждан потоп в Германия

Мобилизирани са 100 000 спасители
30 дек 2023 07:30, Петър Бойчев
97
Долна Саксония е под вода, невиждан потоп в Германия
Снимка БГНЕС

Почти цяла Долна Саксония е под вода след обилните валежи, обхванали в Германия в последните дни, съобщи регионалният вътрешен министър на северозападната германска провинция Даниела Беренс, цитирана от агенциите.

"Почти цялата федерална провинция Долна Саксония е под вода", каза Беренс пред радио "Дойчландфунк". В интервюто тя разкритикува остро хората, които крадат торби с пясък от дигите и призова органите на реда да се намесят и да разследват тези случаи. "Ако дигата не е укрепена, няма смисъл да поставяш торби с пясък пред дома си"

Беренс, която е представител на Германската социалдемократическа партия, изрази недоволството си и от обидите, на които са подложени служителите на аварийно-спасителните екипи, пише БТА.

По-рано беше съобщено, че за справяне с последиците от стихията в Долна Саксония са мобилизирани около 100 000 души, включително пожарникари и служители на гражданска защита.

По думите на Беренс цялостно облекчаване на обстановката скоро не се очаква, тъй като според синоптичните прогнози дъждовете ще продължат, макар и вече с по-слаб интензитет.

В аварийно-спасителните операции в тежко пострадалия район на град Олденбург се включиха и два хеликоптера, един на полицията, и един на военноморските сили, отбелязва ДПА.

По данни на местните власти на много места равнищата на водите на реките в провинцията са превишили максималния си праг, особено в южните ѝ части. Властите в град Целе решиха от съображения за сигурност временно да спрат електроподаването, тъй като нивото на водата на някои улици там достига до 40-50 см.

В град Мепен на нидерландската граница пожарникари спасиха с трактор петима души от къща, заобиколена от вода, след като преди това не успяха да го направят с лодка. До благополучната развръзка се стигнало, след като местен фермер съумял да премине със селскостопанската машина през водата и ремаркето ѝ било използвано, за да могат бедстващите хора да се качат в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сакси са ама от Индия и Турция.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това са прадедите на англо-саксите.
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДОЛНИ САКСОНЦИ!
56
2
 
0
 
! Отговори
СЛЕД 6 преди 4 месеца
Месеца ,че почват по тегави квистенценций!!Който има акъл,че се изнася от прокажените територий.КАЗАХ УМНАТА!
55
0
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 4 месеца
тва кво праи у секция "крими" само пиян пешо знае
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И каква новина че земя на морско равнище е наводнена? Тя затова е Долна , а не Горна Саксония! Хималаите ли да се наводнят?
53
5
 
8
 
! Отговори
@XXX преди 4 месеца
Вярват само в мамона, дявола на парите и богатството.
52
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Американците си играят с климата. От доста години се знае че имат климатични оръжия. Могат да манипулират климата, да предизвикват унищожителни бури, валежи и земетресения. Първите разработки за започнали още преди втората световна война заедно с разработването на атомната бомба и биологичните оръжия. Целта винаги е била е да имат тотална доминация по всички възможни начини. Една част от тези технологии вече са продадени за цивилно ползване. Арабите вече си произвеждат дъжд в пустинята.
51
3
 
11
 
! Отговори
??? преди 4 месеца
Не им е точен мерника на климатичните оръжия на САЩ. Вместо да наводнят Русия и Китай, САЩ са наводнили част от Западна Европа или може би САЩ това са искали.
50
5
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 4 месеца
Да направят един гей парад за молебен към този в който вярват .....ще се получат нещата.....там да размятат пи*ки и да крещят че искат права .......и Господ ще им помогне така както светия папа !
49
3
 
13
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 4 месеца
Да бъдат спасени мигрантите !
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нас някой брои ли ни когато дойде зло? Сега нека те пробват как е земната гравитация.
47
5
 
3
 
! Отговори
Моля ви преди 4 месеца
Пишете по-бавно, корейските другари да записват по-точно.
46
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мама ви възражданска гнусна, пак сте наводнили коментарите. Колко ще е приятно да отворим концлагерите, но само за вас и вашият фюрер..
45
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едно от тайните оръжия на Путин, действат!
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Новозагорската врачка беше казала за Европа че ще дойде това където е било земя вече няма да, е земя и българите да, се пребират до 25 та година защото после ще е късно какво е имала предвид не знам
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И АНГЛИЯ Е ПОД ВОДА
42
5
 
10
 
! Отговори
денков преди 4 месеца
Германия ни подкрепя , след 12 години никакви резултати за приемането ни в Шенген , сега благодарение на личните ми заслуги Германия се е потопила за да ни приема свободно по и под вода .
41
13
 
9
 
! Отговори
Пояснявам преди 4 месеца
Яко заработват копейки рано сутрин. Кви копейки, златни рубли. И млади и красиви украинки. Тежки нощите!
40
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма как да слагаш хиляди ветрогенератори, да променяш глобални въздушни течения и да няма последствия. Няма безлатна енергия и безплатен обяд. Плувай сега!