Зеленски: Защитаваме всеки един от нашите утрешни дни със собствените си ръце

Нашата нова година ще бъде такава, каквато си я направим, заяви той
1 яну 2024 19:45, Нели Христова
154
Зеленски: Защитаваме всеки един от нашите утрешни дни със собствените си ръце
Снимка: БГНЕС

Това е нова година по украински - когато не само поздравяваме, но и действаме. Това написа в своя телеграм канал президентът Володимир Зеленски.

"Ние не само желаем, но и правим всичко, за да сбъднем желанията - отбеляза още той. - Ние, украинците знаем по-добре от всеки друг, че защитаваме всеки един от нашите утрешни дни със собствените си ръце. И затова нашата нова година ще бъде такава, каквато я искаме и направим."

Според Зеленски украинците са не само новогодишно чудо, но и целогодишно чудо, защото "сте решителни, отговорни, грижовни и ефективни".

"Живот и усилия за хора, които защитават свободното и безопасно бъдеще - не само своето, но и на целия свят", допълни още той.

В по-ранен свой пост Зеленски констатира, че противовъздушната отбрана е отблъснала в Новогодишната нощ рекорден брой руски дронове - 87 от общо 90 изстреляни безпилотни апарата "Шахед". В резултат на атаките двама души са загинали.

Веднага след това президентът допълни, че тази година ще има голямо увеличение на оръжията, произведени в Украйна - минимум един милион дрона.

"Преди 676 дни точно на това място се обърнах към вас, украинци, и съобщих за началото на пълномащабна война. Малцина вярваха, че ще издържим през 2022-ра, да не говорим за 2023-та. А днес сме изправени пред 2024-та. Украйна е жива!".

На свой ред руският президент Владимир Путин обяви, че заради атаката срещу Белгород, Русия ще засили ударите срещу военни цели в Украйна. Както и че нито едно престъпление срещу цивилни няма да остане ненаказано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
Със собствените си ръце и с американски долари и оръжия. А доларите взеха да намаляват. Ами ако Тръмп стане президент на САЩ. Тогава накъде?
125
0
 
4
 
! Отговори
Смях преди 3 месеца
По-голям виц не бях чела !!!
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мрръсен юдей убиец. Защо уби невинни деца в Белгород на връх Нова година и Коледа.
123
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахаха, е верно ли само три дрона са попаднали в целта? Досега гледах клипчета, заснети от жители на Киев, където ясно се виждат прелитащите ракети. Хахаха, като лъжете, поне давайте малко по-скромно!
122
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя е яка проказа!!
121
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жертвите в Белгород са повече от двайсе. Десетки убити невинни хора и деца убити когато да разглеждали коледна елха.. Украинците ги убиха с касетъчни бомби подарени от САЩ и Великобритания.
120
0
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Тоя ако продължава така, скоро ще го гръмнат, въпреки последващите вопли на колективния запад.
119
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Твоите ръце са опръскани с кръв човеко ти си един убиец и то на деца на Коледа уби невинни деца в Белгород където убиеца си ти еврей юдей убиец си ти !
118
0
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 3 месеца
"Вот такая загадочная у нас хохлаская душа"Цитат от филма Слуга на народа от 2015г. Клоунът играе президент. Аз бях против наглите хохли дошли в БГ да се скатават, но пред перспективата от 6000 *** за начало са за предпочитане.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ръцете са ти опръскани с кръв а ти си убиец и терорист. Какъв да си. ...
116
1
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
На този свирката ще е скоро.По БТВ ,една украинска българка го каза:"С какво да правим контранастъпление?С пръчки!Няма вече хора,няма оръжие.Чувстваме се изоставени от Запада." А,добро утро,усетихте се.Но ви насъскаха срещу братята си руснаци.Сега,когато започнаха големите руски шамари,запада изчезна."Само глупостта е безкрайна".Но украинците ще го разберат по трудния начин.Само преговори с Русия и истински мир.Няма по-ценно от мирът.А палячото ще си понесе заслуженото.
115
2
 
10
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
Щом ще произвеждат свое оръжие, няма да имат нужда от помощта от спонсора ес.
114
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А пък лошия Путин при масиран ракетен обстрел в Херсон, убил 1 човек
113
0
 
2
 
! Отговори
Серсема преди 3 месеца
2500,а не 25000
112
2
 
6
 
! Отговори
Серсема преди 3 месеца
Братя европейци не бъдете циции!Какво са 50 милиарда на година за заплати и пенсии в Украйна за вас?Едва малко над сто евро при 450 милиона население на ЕС.За 20 милиона украинци там това са само 25 000 евро на човек годишно,ако не купуват оръжия с тях.Разтворете широко сърцата си и още по-широко кесиите си Братя европейци.Не бъдете циции!
111
0
 
18
 
! Отговори
Юлиян до 118 преди 3 месеца
Престанете да повтаряте небивалиците на Зеленски.Руснаците отвличали насила деца.Точно обратното."Загрижените" украинци защо са ги оставили в зоната на бойните действия,а не са ги евакуирали.Сигурно си забравил,че вместо да ги евакуират,украинските нацисти ги използваха като жив щит,зад който се криеха,а "лошите" руснаци рискувайки живота си ги евакуираха на безопасно място далеч от фронтовата линия.
110
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Татарите в Крим бяха за Киев,но те са от спасилите се след кланетата на великите им орди от руснаците
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Президент Зеленскии Ама само толкова ли? Напъни се, имаш да изплащаш премийка от Козяк.
108
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И к'во стана с Абрамсите? Ако ти произведеш 1 милион дрона(явно FPV), руснаците вече имат 3 милиона, Смъркач. Един кафяв елф преди няколко месеца проплака, че руснаците правели по 60 000 дрона месечно, смятай ги колко правят сега месечно и умножи по 12. Над милион, нали? Клоун.
107
2
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 114 преди 3 месеца
Не руски,а точно такива мекотели послушници като теб,винаги наведени, готови и обърнати с "правилната" страна към "агите".