Зеленски: Защитаваме всеки един от нашите утрешни дни със собствените си ръце

Нашата нова година ще бъде такава, каквато си я направим, заяви той
1 яну 2024 19:45, Нели Христова
154
Зеленски: Защитаваме всеки един от нашите утрешни дни със собствените си ръце
Снимка: БГНЕС

Това е нова година по украински - когато не само поздравяваме, но и действаме. Това написа в своя телеграм канал президентът Володимир Зеленски.

"Ние не само желаем, но и правим всичко, за да сбъднем желанията - отбеляза още той. - Ние, украинците знаем по-добре от всеки друг, че защитаваме всеки един от нашите утрешни дни със собствените си ръце. И затова нашата нова година ще бъде такава, каквато я искаме и направим."

Според Зеленски украинците са не само новогодишно чудо, но и целогодишно чудо, защото "сте решителни, отговорни, грижовни и ефективни".

"Живот и усилия за хора, които защитават свободното и безопасно бъдеще - не само своето, но и на целия свят", допълни още той.

В по-ранен свой пост Зеленски констатира, че противовъздушната отбрана е отблъснала в Новогодишната нощ рекорден брой руски дронове - 87 от общо 90 изстреляни безпилотни апарата "Шахед". В резултат на атаките двама души са загинали.

Веднага след това президентът допълни, че тази година ще има голямо увеличение на оръжията, произведени в Украйна - минимум един милион дрона.

"Преди 676 дни точно на това място се обърнах към вас, украинци, и съобщих за началото на пълномащабна война. Малцина вярваха, че ще издържим през 2022-ра, да не говорим за 2023-та. А днес сме изправени пред 2024-та. Украйна е жива!".

На свой ред руският президент Владимир Путин обяви, че заради атаката срещу Белгород, Русия ще засили ударите срещу военни цели в Украйна. Както и че нито едно престъпление срещу цивилни няма да остане ненаказано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
115 - кой отвлече хиляди украинчета от айкитецим, за да ги прави руски еничари? - ей такива престъпници, като жужето
105
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян до 108 преди 4 месеца
Едва ли.Щом си успял да напишеш коментара си без грешка,а Зеленски каквото каже,става обратното.
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЕЩО СГЪРЧЕН СГЪРЧЕНЯКА!
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
114 - кой изби 7те деца ястребинчета? - ей такива мекотели кат нацистите.
102
0
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 4 месеца
Една прогноза и от мен със стопроцентова сигурност да се сбъдне.Украйна през новата 2024г. няма да произведе и една хилядна част от обещаните дронове от Зеленски.
101
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 4 месеца
Свое тука няма
100
0
 
1
 
! Отговори
Серсема преди 4 месеца
По-умен е от мен!
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя си е достатъчно наказание за Украйна!!
98
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
10 000 000 , милиона, и то дрона. От 10 до 20кт без бомбата тежи разопакован дрон.айде нека 30кг. Следнo до 20 kW на кг се харчат от железа, жици и дърваза да се зглоби дрон.Он съдетоякапут ще земе 20kW x 30 kg x. 10000000 = 600 x. 10 000 000 =Шест милярда kW за да плоизведе, опакова и травспортира 6 милиона тона дронен багаж. БелатаМатеница си иска своето
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеленски, ти ще се махнеш и президентите ще се сменят и ще забравят колонията Украйна, европейските държави отново ще си търгуват с Русия, а ти ще си прогоненото прасе от квартала!
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Освен корупцията и престъпленията, които Зеленски извършваше не само срещу Украйна и украинците, а и срещу европейските държави чрез терористични атаки на газовия поток, тръбопровода с химикали за торове, моста в Крим и други, Зеленски убиваше украинците и от двете страни, от едната страна като роби и пушечно месо, от друга стана, убиваше цивилното украинско население не месец, не два, а десет години подред! Това трябва да спре в най-скоро време и Украйна да се прибира в родината си Русия!
95
1
 
4
 
! Отговори
Борис Джонсън преди 4 месеца
Зеленски, през март 2022 г. ти заповядах да воюваш с Русия и да не подписваш мирен договор с нея. Заповедите на англосаксонския господар трябва да се изпълняват безпрекословно. Затова спри да хленчиш, стегни се и носи службата!
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Освен корупцията и престъпленията, които Зеленски извършваше не само срещу Ррайна и украинците, а и срещу европейските държави чрез терористични атаки на газовия поток, тръбопровода с химикали за торове, моста в Крим и други, Зеленски убиваше украинците и от двете страни, от едната страна като роби и пушечно месо, от друга убиваше цивилното украинско население не месец, не два, а десет години подред!
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинските ми съседи никак не бързат да се връщат доброволно за новата мобилизация на наркомана, нито се трогват от заплахите му. Даже си смениха номерата на колата с български.
92
2
 
14
 
! Отговори
маалатъ преди 4 месеца
Абе Зеленчук Кокаинов, какво ще ги правиш тези "кървави пари"??? Тежката им Карма ще се прехвърли на всеки от семейството ти, друг е въпроса, че много скоро Парите ще се Обнулят и ще се окаже, че си на Нула, но Кармата ще те гони до девето коляно, много невинни хора затри и продължаваш...!!!
91
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Зеленски: Защитаваме всеки един от нашите утрешни дни със собствените си ръце"..........В такъв случай продължавайте да си ги защитавате и със собствените си пари и оръжия.
90
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо пак ни показвате този деградирал наркоман, който изби 14 000 деца в Донбас?
89
1
 
1
 
! Отговори
Руснака преди 4 месеца
До 84 Направо не св сдържах на комнетра ти ...
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 88политиката за приемане първо в НАТО и после в ЕС е в основата на войната с Русия.))))Да,бе! Основате е, че Късия е страхлив, уплаши се, че руснаците ще вземат пример от Майдана и ще го обесят на стените на Кремъл.
87
2
 
7
 
! Отговори
ПОздравяваме урките! преди 4 месеца
от 1 януари почва разпродажбата на украинския чернозем на запада! ЧЕСТИТО! Зеления лично подписа указа за разрешаване на продажбите! И лично заповяда индианците по тези земи да се унищожат!