Калина Сакскобургготска отива на съд за шофиране с алкохол

Първото заседание по делото е насрочено за 20 февруари
Обновена: 10 яну 2024 08:29 | 10 яну 2024 08:27, Нели Христова
81
Калина Сакскобургготска отива на съд за шофиране с алкохол
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Самоков е внесла в съда обвинителния акт за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта срещу Калина Сакскобургготска, съобщават от в. "Сега". Казусът е в съда от края на м.г. Първото заседание по делото е насрочено за 20 февруари, показа справка на съда в деловодните регистри.

Дъщерята на бившия премиер и наследник на българските царе Симеон Сакскобургготски беше засечена зад волана след употреба на алкохол на 19 август м.г. след лека катастрофа без жертви. Районната прокуратура в Самоков заведе бързо производство по случая. Сакскобургготска е шофирала в района на хотел "Мура" в "Боровец", съобщи тогава обвинението.

Първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. После обаче прокуратурата обяви, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ е отчел 1,5 промила и това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд.

Инцидентът с Калина стана след последните промени в НК, свързани с шофирането след употреба на алкохол. Затова и автомобилът "Сузуки", шофиран от Сакскобургготска, беше иззет с протокол за доброволно предаване. Ако съдът признае вината ѝ, колата трябва да бъде конфискувана.

"При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина", коментира след случката съпругът ѝ Китин Муньос. Първо версията беше, че е била разстроена, защото едно от кучетата ѝ избягало. После в историята се появи и изчезнал папагал. "От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Никой от тези, които сочат с пръст, обвиняват или злорадстват, не бива да го забравя. Като родител винаги боли. Да се надяваме, че нещата ще приключат", коментира тогава и Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това си е Майкъл Джексън,който се представя за някаква Калина хаха.Това чудо на снимката трябва да се лекува от зависимости.
36
4
 
3
 
! Отговори
zdgsdg преди 4 месеца
много ми е любопитно този протокол за доброволно предаване ако не го подпишеш какво? могат ли да ти задържат колата, не че ги оправдавам, но що за *** закон е това?
35
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди години,пред италианска медия,бащата на това нещо каза,че ние,българите,сме имали сбъркан чип в мозъка.И за благодарност за "комплимента" му върнахме всичко,което пожела.Е,не е ли прав в оценката си?
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Видът показва доста сериозни проблеми.Не говоря за носа,който е дело на некадърен пластичен хирург,а за мазната коса,състареното лице-алкохол,вероятно и наркотици и явно депресия.
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А бодигарда на бай Тошо и натрапения ни потомък на доведения цар им подари цял дворец и още куп имоти,които са държавни,т.е на народа.Кой сега ще ни ги върне обратно?
32
1
 
28
 
! Отговори
наблюдател преди 4 месеца
Като се гътне дъртия рептил трябва да я натириме тая от България. Да си ходи в Испания Мароко или където ще, само ако може да им запорират дворците да не ги разпродадат преди да си отидат. Тая и рептила нямат един ден трудов стаж в живота си. Цял ден си чеше пудела между краката и се чуди с какво да се натряска или надруса.
31
0
 
9
 
! Отговори
Макрон преди 4 месеца
Кое е туй бонбонче.
30
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Направо не е за вярване,че я дават на съд.Но ще я оправдаят,щото е дъщеря на величеството.У нас така става.
29
0
 
21
 
! Отговори
преди 4 месеца
моля не ни плашете с такива снимки!
28
0
 
15
 
! Отговори
Браво преди 4 месеца
С нетърпение очаквам да я осъдят тая peптилка
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
не ми споменаваите тая фамилия довела ни две национални катастрофи
26
0
 
19
 
! Отговори
Сашо преди 4 месеца
Що не са я взели в Хари Потър, да играе Волдемор, оня без носа ?
25
0
 
17
 
! Отговори
Илика преди 4 месеца
"Принцесат" е скрита в дивите български планини заради злоупотреби с психотропни вещества и опиати , неадекватно поведение в Мароко и Испания и неуспешни рехабилитации. Фамилията е вдигнала ръце от нея. Жената има сериозни проблеми. Но вместо някой да се изправи и достойно да каже истината, нейните близки говорят глупости и я правят за присмех .
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И Веждичката ли ще влиза с нея, един вид за сравение колко трезвена изглежда?
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо е шофирала с алкохол питали ли са я ? Не можеше ли да остави алкохола някъде и да шофира сама ? Едни заглавия да си откъснеш главата.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чамкория и парка Враня са държавни - конфискация от мадритските с.игани :)))
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Затова ли беше казала, че за нищо на света няма да си покаже носа в съда? Сега разбирам какво означава.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прекия резултат от векове на кръвосмешения!
19
2
 
15
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
Защо са и отрязали носа?
18
1
 
15
 
! Отговори
Остаряването не води преди 4 месеца
до помъдряване. Но със сигурност кръвосмешението води до раждането на изр0ди. Не бе, така си говоря, не е предизвикано от новината