Украйна изтегля частично войските си от Авдеевка

Положението там става все по-трудно
15 фев 2024 13:45, Стела Стоянова
344
Украйна изтегля частично войските си от Авдеевка
Снимка БГНЕС, архив

Украйна изтегля войските си от част от град Авдеевка, съобщават от Въоръжените сили на Украйна.

Авдеевка се намира в Донецка област в Източна Украйна и през последните седмици около нея се водят най-ожесточените боеве.

Положението на украинските сили в Авдеевка става все по-трудно. Според говорител на украинските въоръжени сили е затруднено както поддържането, така и извършването на евакуация оттам.

Въведен е алтернативен маршрут за логистика.

Индустриалният град беше обезлюден и напълно разрушен в хода на боевете. Русия търпи тежки загуби в опита си да превземе града, но наскоро затегна блокадата си около него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още по темата: УкрайнавойскиАвдеевка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войната в Украйна ще е най малкия проблем на човечеството,ако още някой не е разбрал
274
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян до 265 преди 2 месеца
Отговор първи:Тази дума-дори,е напълно излишна.Друг вариант не съществува.
273
1
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
А и някой трябва да ви "отвори очите".
272
2
 
6
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Володята си има достатъчно и воини, и оръжие,и техника и както виждате се справя уверено и без нас.А ние сме по-нужни тук.Определено тук има немалко "задръстен ***", който трябва да бъде "възпиран",да не нагази в "блатото" от което се излиза трудно.
271
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато военната операция привърши, запада ще е затрил трилиарди и няма да е получил нищо в замяна освен 200 милиона по-малък пазар, а поробените държави една по една ще се отърват от марионетните си правителства, които ако имат късмет ще бъдат съдени и никой няма да им помогне ако това са си въобразявали. Накрая и тези, които забъркаха тази каша в крайна степен също ще си платят защото разглезеното егоистично общество, което възпитаха може и нищо да не го вълнува, но когато изгладнее ще озверее
270
2
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 2 месеца
Забравих да добавя,че последната команда в армията е"Сражавай се по единично" Евроатлантиците по тези форуми и по тези географски ширини не язнаят но съм сигурен че съветскиягенерал Сурскуи ( не съмвиноват. Укрите го пишат с "У") я знае тази команда много добре. Ит из абаут тайм мон женерал. Не спа?
269
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искахте да превърнете Велика Русия в Ирак,Либия,Сирия,само че руснаците са друга бира.
268
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
267
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама не знаете ли че Авдеевка вече не е стратегически важна, както Мариопул, Сиверск, Артьомск, Маринка, а скоро стратегически ще се омаловажат Часив Яр, Сиверск, Купянск. И така пастепенно ще губят стратегическа важност град след град та чак до Киев и Лвов. Така както шумно рекламираното настъпление на запада постепенно премина в "тактическо отстъпление". И както санкциите постепенно се оказаха инфлация, обедняване и високи сметки, а усмивките на западните политици се изтриха от лицата им.
266
2
 
13
 
! Отговори
Стефан преди 2 месеца
Стоп! Нали се пишеше до вчера Авдиивка? Що така? Ами много просто. Скоро прода ниците от Днес ще издават газета Сегодня.Райт бойс?Райт, ай ноу.
265
24
 
3
 
! Отговори
До Юлиян преди 2 месеца
Дори утре Украйна да падне, тя вече нанесе такива поражение на Русия, че руснаците ще се възстановяват десетилетия. Да не забравяме, че преди 2 години никой не вярваше, че Украйна ще издържи повече от месец. Сега 2 години по късно Русия се сбогува с 20% от черноморския си флот, хиляди танкове, стотици самолети и още куп техника. И дори това не е важното, щото е само желязо. Важни са стотиците хиляди избити младежи, поне според мен, за руснаците хората са заменим консуматив.
264
4
 
12
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Мислех да понапиша нещичко, ама няма смисъл."Евроатлантиците" се "сдухаха" и се покриха.А на "умряло куче нож да вадиш" някакси не е за мен.Свикнал съм обикновенно да споря с по няколко "неплатени,чистосърдечни,безкористни" поддръжници на "единствено правилния цивилизационен избор".Едва го написах,за изговарянето не искам и да мисля.Циливилизацията,Марийке!!!
263
18
 
4
 
! Отговори
Грозната истина преди 2 месеца
Амдеевка е на около 2 километра от позициите на руснаците от преди 2 години. Правете сметка за 2 години руската армия е превзела 2 километра. А копейките се чудят що се гъбаркаме с така наречената втора армия (в света или в Украйна не е ясно).
262
3
 
4
 
! Отговори
Грейтхохълленд преди 2 месеца
Авдеевка не е стратегическа,а гроздето е кисело...
261
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приключи изтеглянето....останалите са в котела.
260
4
 
15
 
! Отговори
Сийка преди 2 месеца
Мечката ги къса на парчета
259
17
 
5
 
! Отговори
МУХАХАХАХА преди 2 месеца
Адвеевка за 2 години, Киев за 3 дена! Великая и Могучая!
258
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Частично наускат Авдеевка, само живите. По-голямата част от украинците остава на позиции.
257
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Важното е, че марихуаната вече е легална.
256
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както западните медии описват войната....Украинската армия героично и победоносно отстъпва, докато Руската армия сразена и обезкървена плахо настъпва.